Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

aanmelden bij Windows XP Prof lukt niet meer

theplayer1
44 antwoorden
 • Op mijn 2e pc met XP Professional kom ik niet meer binnen!! Ik moet me aanmelden met een gebruikersnaam en een wachtwoord en ik heb geen idee waar ik dat vandaan moet halen.
  Standaard wordt telkens als gebruikersnaam ALGEMEEN gegeven. En verder kom ik dus niet, ook niet in de veilige modus…
  Iemand een idee hoe dat op te lossen is?
  Alvast bedankt.
 • Ik kan dus ook niet bij START komen om instellingen te wijzigen..
  Iemand een idee?
 • Hoe deed je dat dan vroeger?
 • 2x CTRL-ALT-DEL indrukken(dus C-A-D-C-A-D) zodat je in het ouderwetste aanmeldscherm komt. Dan kun je de accountnaam Administrator invoeren en het eventuele wachtwoord dat je hebt gekozen bij de installatie van WinXP. Met deze account kun je vervolgens het wachtwoord van je gewone account veranderen.
 • [quote:58b454cf75]2x CTRL-ALT-DEL indrukken(dus C-A-D-C-A-D) zodat je in het ouderwetste aanmeldscherm komt.[/quote:58b454cf75]

  Dit heeft totaal geen effect. Er gebeurt niets Het aanmeldscherm blijft gewoon staan.
 • [quote:4b46d0a868]Hoe deed je dat dan vroeger?[/quote:4b46d0a868]

  Toen stond er bij gebruiker: ALGEMEEN en geen wachtwoord, dus OK was voldoende.

  Wat kan ik in de veilige modus bereiken?

  Een vriend van me had een IHAVETHEPASSWORD cd maar weet niet meer hoe die te gebruiken is.

  Is er dan geen enkele manier om het STARTmenu te bereiken?
 • Probeer het eens in veilige modus met als gebruiker Administrator.
 • Je kan van die CD images downloaden die je naar CD brand en waarvan je moet booten (ff boot volgoorde veranderen, als dat nodig is) waarna je alle passwords kan verwijderen, heb ik zelf ook een keer moeten doen voor een vriend die een zelfde probleem had, heb alleen geen link meer.
  Gewoon ff googlen en je vindt het wel.

  [i:bfdcb728c6]edit: ff gegoogled (?) en heb een link voor je, ik hoop dat je er wijs uit word.[/i:bfdcb728c6]
 • [quote:3bb49d5082]Probeer het eens in veilige modus met als gebruiker Administrator.[/quote:3bb49d5082]

  Heb ik geprobeerd!
  Gebruiker Administrator wachtwoord: administrator
  of
  Admin - Admin.

  Geen resultaat. Hij gaat niet verder. Ik heb daar overigens nooit een wachtwoord voor aangemaakt!

  [quote:3bb49d5082]Je kan van die CD images downloaden[/quote:3bb49d5082]

  Ik heb geen idee wat je daarmee bedoelt. Nooit eerder gedaan. Hoe gaat dat en welke images zijn dat?

  Ik heb ook nog de (kopie)cd XP- Prof gebruikt om zo XP eroverheen te zetten, maar tot nu toe zonder succes. Ik gebruikte de Repair-functie maar het ging al fout bij de eerste vraag. Daar kun je maar één karakter ingeven. Ik weet niet welke…!
 • Een CD image is een bestand waarmee je via een brand prog als nero ed een CD brand. Je opend het bestand met nero en fikt het naar CD. In het geval van deze images maak je een bootable CD, dit betekend dat als je de CD in de speler zit tijdens het opstarten (en CD/DVD speler als eerste boot apparaat is geselecteerd) je niet windows opstart maar een programma op de CD. In dit geval kan je dan met dat programma je passwords verwijden.

  Als je niet meer weet wat je admin password is en ook geen andere inlog weet met admin rechten is het verwijderen van het password via zo'n bootable CD (dat in wezen gewoon je XP hacked) 1 van de 2 opties. Andere optie is windows opnieuw instaleren.

  Op de link die ik in mijn vorige post gaf staat geloof ik wel redelijk wat info.
 • [quote:514f0a5d5e]Een CD image is een bestand waarmee je via een brand prog als nero ed een CD brand. Je opend het bestand met nero en fikt het naar CD. In het geval van deze images maak je een bootable CD, dit betekend dat als je de CD in de speler zit tijdens het opstarten (en CD/DVD speler als eerste boot apparaat is geselecteerd) je niet windows opstart maar een programma op de CD. In dit geval kan je dan met dat programma je passwords verwijden.
  [/quote:514f0a5d5e]

  Klinkt goed! Maar zou je me kunnen uitleggen wat ok moet doen (ik doe niet elke dag…!)
  Overigens ben ik constant aan het googlen om de oplossing te vinden om in het startmenu te komen. Formatteren is nu nog geen optie!
  Daarbij stuitte ik op deze site. Kan nog niet overzien of hier de oplossing staat.

  http://www.webtree.ca/windowsxp/How%20to%20access%20Last%20Known%20Good%20Configuration
 • Ik neem maar aan dat je wel eens een CD hebt gebrand anders wordt het een beetje hopeloos…:P en ik neem aan dat je een CD brand programma hebt. Dan is het eigenlijk heel simpel, je download van de link die ik je gegeven hebt en bestand vaak met de extentie .ISO (of .BIN/.CUE, .IMG, .NRG, .MDF/.MDS). Meestal kan je gewoon hierop dubbel klikken en opend je brand programma automatisch en heeft de image al geopend, je hoeft dan niets meer te doen, alleen maar te branden.
  Hier bv. vindt je uitleg over hoe je de image moet gebruiken en onderaan de pagina vind je de link van de CD image die je kan downloaden (is in .iso format werkt prima mat meeste fik progjes).
  Enige andere wat je dan waarschijnlijk moet doen is een verandering maken in de bootvolgorde en dit is op het eerste gezicht mischien wat ingewikkeld, maar is het eigenlijk niet…;).

  Om dit te doen moet je tijdens het opstarten van je computer waarschijnlijk op de "Del" knop drukken (soms ook F1), het staat meestal onderaan je opstart scherm (als je niet een splash scherm van de fabrikant ziet :P) er staat meerstal iets van "press XXX to enter setup"
  Je komt nu in de BIOS instellingen, hier moet je ff zoeken tussen de instellingen naar een rijtje opties die iets heten van "first boot device" "second boot device" "third boot device" of iets dergelijks. Hier moet je de "first boot device" instellen op je CD/DVD speler, zodat je computer tijdens het opstarten eerst kijkt of er iets op de CD staat dat hem verteld hoe op te starten voor die ergens anders gaat kijken (je kan je "second boot device" op HD, harde disk, zetten maar je kan ook gewoon nadat je klaar bent het eerste boot device terug zetten op zijn originele waarde) Alles wat je dan hoeft te doen is de nieuw gebrande boot CD in je CD/DVD speler kieperen, je compu opnieuw opstarten en de aanwijzingen volgen.

  Nou ik hoop dat het iets duidelijker is zo, het is wel weer lang genoeg geworden, hopelijk lukt het zo anders moet je hier maar weer terug komen of hard gillend je compu het raam uit gooien…;)
 • [quote:b9a375e2cb]Ik neem maar aan dat je wel eens een CD hebt gebrand[/quote:b9a375e2cb]

  Ja, geen probleem. Alleen WAT ik nou precies moet branden wel! Er staan 4 zip-flies onderaan in die link met een boekwerk erboven…! Die zip-files bevatten ook weer zip-files. Sorry, daar kom ik niet uit.

  [quote:b9a375e2cb]of hard gillend je compu het raam uit gooien[/quote:b9a375e2cb]

  Dat is een ander uiterste.

  Ik begrijp dat het best ingewikkeld is. Ik zou ook de c-schijf kunnen formatteren en helemaal opnieuw beginnen, ware het niet dfat ik dan alle bestanden kwijt ben. Dan is ook geen optie.

  Kan ik die C-schijf leeghalen met een andere computer ernaast? en zoja, hoe
 • Makkelijker (nou ja, dat hoop ik :P) is dan misschien om BV. knopix te downloaden, maar ja dan moet je weer een image branden :P. Je kan twee compu's aan elkaar hangen met bv een crosed UTP cabel of zelfs USB (geen ervaring mee) maar als je heel erg tegen de eerste optie aan hikt, denk ik niet dat twee compu's aan elkaar hangen makkelijker voor je zal zijn.

  [quote:1284407507]Er staan 4 zip-flies onderaan in die link met een boekwerk erboven…! Die zip-files bevatten ook weer zip-files. Sorry, daar kom ik niet uit. [/quote:1284407507]

  Je moet gewoon de eerste file hebben, die uitpakken, dan krijg je een ISO file en die moet je met je brand progje openen en branden. En die lap tekst erboven lijkt veel maar ik denk dat je die wel kan overslaan of vluchtig doorlezen en dan gewoon de CD gebruiken en er eventueel op terug komen als je in de problemen komt. Hij is gewoon zo lang om alle mogelijke vragen te beantwoorden. Ik denk (weet niet zeker of het exact dezelvde is als ik ooit heb gebruikt) dat je tijdens het gebruik van de CD ook al genoeg uitleg krijgt be elke optie.

  En als je er echt niet uitkomt en alleen je bestanden terug wilt kan je altijd nog deze methode proberen, ik weet niet helemaal zeker dat het ook lukt om daarmee de wachtwoorden te verweideren maar als het goed is moet je met die methode weer terug komen bij alle default instellingen. Hoe dan ook kom je er niet vanaf zonder je een beetje in de stof te verdiepen :P.
 • [quote:5f0b7eb1f1]En als je er echt niet uitkomt en alleen je bestanden terug wilt kan je altijd nog deze methode proberen, ik weet niet helemaal zeker dat het ook lukt om daarmee de wachtwoorden te verweideren maar als het goed is moet je met die methode weer terug komen bij alle default instellingen[/quote:5f0b7eb1f1]

  Tja, en daar begint het gedonder weer…!

  Start op met de Windows XP CD-Rom.
  Druk NIET op F2 of F6.
  Kies dan (indien uitgeladen) voor R (Herstellen Windows XP) zodat men in het "Recovery Console" komt.
  Kies voor 1 (C:\Windows)
  Geef je admin password op (kan je eigen password zijn, of zelfs blanco)
  Men ziet dan een commandprompt-scherm in C:\Windows
  Nu zit je in de recovery console.

  IK KAN DUS NIET MIJN ADMIN PASSWORD GEVEN WANT DAT IS NU NET HET PROBLEEM!
 • [quote:5a98e49cc8="theplayer1"]IK KAN DUS NIET MIJN ADMIN PASSWORD GEVEN WANT DAT IS NU NET HET PROBLEEM![/quote:5a98e49cc8]Heb je al geprobeerd als administrator in te loggen zonder wachtwoord? Dat kan ik in het hele (warrige) verhaal nergens vinden.
  En dit zei je wel:
  [quote:5a98e49cc8="theplayer1"]Ik heb daar overigens nooit een wachtwoord voor aangemaakt! [/quote:5a98e49cc8]
 • Zoals Drewster zegt: dit werkt, heb ik zelf geprobeerd.
 • [quote:ec592971f2]Heb je al geprobeerd als administrator in te loggen zonder wachtwoord? Dat kan ik in het hele (warrige) verhaal nergens vinden.[/quote:ec592971f2]

  Ik heb van alles geprobeerd:
  gebr. Administrator
  ww Administrator

  gebr. Admin
  ww Admin

  met hoofdletters - blanco, zonder wachtwoord, allerlei combinaties. Hij weigert alles en komt steevast terug met het aanmeldscherm.
 • Nou ja, dan is het zoals ik in mijn tweede post zei, je hebt 2 opties; of je moet de methode toepassen van het verwijderen van je password met die speciale CD, dan je er maar een beetje in verdiepen. Of je moet "format c:" doen en dan ben je al je gegevens kwijt…

  bedenk me net:
  Als het je echt alleen om je bestanden gaat kan je ook je harde schijf uit je compu halen en hem in een andere compu zetten (als slave, dus als tweede harde schijf) en de bestanden eraf copieren naar de andere harde schijf. In mijn ogen is dit echter alleen maar een onnodig omslachtige methode die je uiteindelijk alleen maar meer tijd gaat kosten, maar vereist minder voorkennis.

  De oplossing is al gegeven, je moet hem alleen even uitvoeren. ;)
 • [quote:a717361c7e]Kan ik die C-schijf leeghalen met een andere computer ernaast? en zoja, hoe[/quote:a717361c7e]
  Plaats de schijf als slave in de andere PC,als het goed is kun je dan de inhoud bereiken.

  Noot:Als je beveiligde bestanden (Encrypted Files (EFS) ) op die schijf hebt staan,bestanden die met een wachtwoord zijn beveiligd,zul je die niet meer kunnen openen,nadat je,op welke wijze dan ook,het wachtwoord hebt verwijderd,wat nodig is om in Windows te kunnen komen!!

  Greetz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.