Vraag & Antwoord

OS Windows

Nieuwe harde schijf

Anoniem
noddy holder
6 antwoorden
 • Ik heb problemen gehad met mijn 2de harde schijf ,ik kon de computer niet meer opstarten en het bleek dat de backupschijf kapot was.Nu heb ik de oude maxtor(c schijf) en een nieuwe maxtor.Als ik nu in Systeembeheer kijk wordt de schijf herkend maar nu moet ik de schijf toewijzen? Schijf 0 is mijn disk met Windows en schijf 1 is de nieuwe disk.Beide schijven staan als Standaard(is dat goed?) ,als ik nu rechtsklik op de nieuwe schijf krijg ik een paar opties n.l Nieuwe partitie en dan Primaire partitie of Uitgebreide partitie.
  De nieuwe disk wordt dus een backup disk maar welke keuze moet ik doen?
  Groetjes Marco
 • Nieuwe uitgebreide partitie aanmaken.
 • [quote:1825e34ceb="gerben"]Nieuwe uitgebreide partitie aanmaken.[/quote:1825e34ceb]
  Gerben ik heb nog een probleem ,in Computerbeheer staat mijn schijf 0 als ïn orde" en schijf 1 (de nieuwe schijf) met beschikbare ruimte 152 gb maar dat is alles.Ik krijg ook geen stationsletter in Verkenner.Ik heb beide schijven op cable select want dat had ik ook bij mijn vorige schijf ,alleen heb ik nu 2 maxtors en daarvoor een maxtor en een IBM
  Moet ik wat veranderen?
  Groetjes Marco
 • Heb je de nieuwe partitie al aangemaakt in schijfbeheer? En de computer opnieuw opgestart?
 • [quote:058f6ffab7="gerben"]Heb je de nieuwe partitie al aangemaakt in schijfbeheer? En de computer opnieuw opgestart?[/quote:058f6ffab7]
  Helpt niet Gerben ,hij staat normaal in schijfbeheer maar in de bios staat Primary drive 0 en primary drive 1 ,is dat goed?
  Bedankt
  Groetjes Marco
 • De nieuwe had eigenlijk extended gemoeten, maar verder zou ie wel gewoon moeten werken. Al een logisch station aangemaakt? Geformatteerd? Drive letter is toegekend?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.