Vraag & Antwoord

OS Windows

microsoft dupe

Anoniem
None
24 antwoorden
 • Hallo allemaal, als ik me pc opstart krijg ik een melding dat ik vervalsing windows gebruikt en dat ik dupe bent van microsoft, hoe krijg ik dit weg?
 • Nou, er zal niet staan dat je de dupe bent van Microsoft…..Al klinkt dat wel grappig. Er staat dat je de dupe kan zijn geworden van software vervalsing. Oftwel de key waarmee jouw XP-installatie is geinstalleerd, staat bij Microsoft bekend als illegaal.
 • Het gaat om een progje dat windows via automatisch update instaleerd, namelijk Windows Genuin Advantage. De advantage is moeilijk te zijn maar ja. Ik geloof dat er op de microsoft site al een de-instaleer progje te vinden is door al de comotie eromheen. En anders was dit de eerste hit die ik vond toen naar "windows genuin advantage" goegelde.

  [i:d3c2bfca97]edit: linkje naar tweakers artikeltje erover.[/i:d3c2bfca97]
 • Probeer dit eens: http://www.firewallleaktester.com/removewga.htm
 • [quote:cc2a14720f="Drewster"]Het gaat om een progje dat windows via automatisch update instaleerd, namelijk Windows Genuin Advantage. De advantage is moeilijk te zijn maar ja. Ik geloof dat er op de microsoft site al een de-instaleer progje te vinden is door al de comotie eromheen. En anders was dit de eerste hit die ik vond toen naar "windows genuin advantage" goegelde.

  [i:cc2a14720f]edit: linkje naar tweakers artikeltje erover.[/i:cc2a14720f][/quote:cc2a14720f]

  Eerste linkje heb ik geprobeerd, maar dit lukt tegenwoordig niet meer. Voor de andere die het ook zouden willen proberen…
 • Of je kan gewoon de MS helpdesk bellen. Als je een legale kopie hebt, hebben ze daarvoor procedures liggen.
 • Je kunt je natuurlijk ook afvragen, waarom microsoft het nodig vindt, zijn klanten op deze manier te treiteren. Eigenaars van een legitieme licentie worden ermee gepest. Om het maar niet te hebben over productieverlies in bedrijven. Eigenaars van een illegaal kopietje van windows, zullen ook hierdoor niet geïnspireerd worden, nu plotseling wel hun portemonnaie te trekken. So, what's the point, exactly.
 • [quote:73506f7320="gerben"]……….So, what's the point, exactly.[/quote:73506f7320]

  De harde Amerikaanse mentaliteit: betalen voor wat je gebruikt dat een ander gemaakt heeft.
 • Oh, bleef het daar maar bij. De Amerikaanse mentaliteit gaat veel verder. Men heeft daar afpersing gewoonweg gelegaliseerd.
 • [quote:f8a984ff6d="gerben"]Je kunt je natuurlijk ook afvragen, waarom microsoft het nodig vindt, zijn klanten op deze manier te treiteren. [/quote:f8a984ff6d]

  Ik denk dat Microsoft mensen die illegaal haar producten gebruikt, niet als klanten ziet. En technisch zijn ze dat ook niet. Beetje pushen te betalen voor gebruik is dan toch niet zo vreemd?

  groetjes Ed
 • Dat is niet mijn punt. Er zijn diverse gevallen bekend, waarin een legale windows toch een dergelijke melding geeft. Lastig, onterecht, en het kan bedrijven gewoon bakken geld kosten. En mensen met een illegale windows laten zich hierdoor gewoon niet afschrikken. Ik heb zo'n idee, dat het zelfs wel eens averechts zou kunnen werken.
 • Mij was juist opgevallen dat ik die van die gevallen niet hoorde. Zijn er gegevens over bekend?

  groetjes Edmond
 • Ik denk dat ze met deze methodes een beetje toekomstige klanten wegjagen (hiermee en met hun exorbitante prijzen), ik heb in mijn jongere jaren eigenlijk alleen maar illigale versies van 95/98/2000 gehad. Was dit niet mogelijk geweest dan had ik geen kennis vernomen van windows en was ik nu uitsluitend Linux gebruiker geweest en niet betalende klant.
  Ik denk eigenlijk dat windows' bestaans recht heeft ontleend aan alle illigale versies die in omloop zijn/waren. Waren die er niet geweest dan was, denk ik, het markt aandeel van windhoos dramatisch veel lager.
 • Volgens mij is dit verhaal op weinig gestoeld. In jouw jonge jaren was Linux onvergelijkbaar met Linux nu. Linux was toen een ramp en weing anders. Niet geschikt voor "normale mensen", het ondersteunde nauwelijks enige hardware, alleen een gui te zien krijgen door een xserver te moeten configureren was al hel op aarde.

  Ik denk dat het juist heel anders is. Microsoft had toen te mensen beter moeten opvoeden maar daartoe ontbrak haar de techniek het af te dwingen. NU is die techniek er wel, is 99% ook gewoon een Windows-gebruiker en zal het aantal mensen dat om die reden overstapt naar Linux zeer beperkt zijn. Mensen zullen alleen naar goedkope manieren zoeken om legaal Windows te gebruiken of een hack zoeken om de melding over illegaal gebruik, de nek om te draaien, omdat men niet is opgevoed voor zijn Windows te moeten betalen.

  Ivt een nieuwe computer, is Windows zeker een Home Edition OEM, erg goedkoop. Zeggen dat het te duur is, is dan ook onzin.

  Ik zie trouwens een kentering. Moest ik vroeger hemel en aarde bewegen om familieleden en vrienden waarvoor ik de computer inrichtte, 30 gulden te laten betalen voor een legale virusscanner. Inmiddels weet men niet beter en hoef ik er zelfs niet meer over te praten. Het is standaard.

  groetjes Edmond
 • Laten we het even clip en klaar stellen: als je die melding krijgt, dan heb je een illegale versie. Punt.

  Als je van die melding af wilt, moet je gewoon XP kopen.

  NIET discusseren over het feit of dit nu wel of niet terecht is van Microsoft, want natuurlijik hebben ze het recht om hun producten te beschermen.

  Als jij vind van niet, dan hoop ik dat jij schilder bent, want dan mag jij gratis en voor niets mijn huis komen schilderen.
  (ja dit is WEL hetzelfde !!). :evil:
 • En daar heeft Rumaro een goed punt. Mijn vriend kocht een poosje geleden eeen nieuwe computer, samengesteld uit A-merken en hij ging zo tegen de €1800.- kosten. Toen kwamen we op het softwareverhaal en mocht het ineens NIETS meer kosten. Zelf de €89.- voor XP-Home OEM was teveel. Dat begrijp ik echt niet hoor.Dan gaat hij dat via een crank op het net doen en krijgt vervolgens problemen met update's en extra dingen van microsoft waar eerst de echtheid word gecontroleerd.En maar zeuren over hoe moeilijk microsoft toch doet. ikzelf ben geen heilig boontje, maar Win XP en Office 2003 zijn orineel omdat ik geen zin heb in toestanden zoals topicstarter (buiten zijn schuld) en mijn vriend (door eigen schuld) ondervinden.

  joopat
 • [quote:5b77a37399="Rumaro"]Laten we het even clip en klaar stellen: als je die melding krijgt, dan heb je een illegale versie. Punt.

  Als je van die melding af wilt, moet je gewoon XP kopen.

  NIET discusseren over het feit of dit nu wel of niet terecht is van Microsoft, want natuurlijik hebben ze het recht om hun producten te beschermen.

  Als jij vind van niet, dan hoop ik dat jij schilder bent, want dan mag jij gratis en voor niets mijn huis komen schilderen.
  (ja dit is WEL hetzelfde !!). :evil:[/quote:5b77a37399]
  Mowh, je kan de melding ook met een legale versie krijgen. Maar dan moet je MS-helpdesk bellen.

  @Gerben. Waar zeg ik dat ik het een geweldig systeem vind? Ik zeg alleen wat hij het beste kan doen.
 • Er is een manier om hier allemaal van af te komen…onder eigen risico welliswaar maar mij is het gelukt:

  http://www.planet.nl/planet/show/id=74274/contentid=718739/sc=17297a

  succes!
 • Heeft TS wel een legale versie? Ik zie nl geen reactie van hem/haar.
 • [quote:f9f3cc4131="Prin0096"]Heeft TS wel een legale versie? Ik zie nl geen reactie van hem/haar.[/quote:f9f3cc4131]


  Hallo…bij een legale versie kom je die melding niet eens tegen LOL

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.