Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Recovery installatie gebruiken op nieuwe harde schijf

IEEE1394
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb hier een computer staan van een jaar of 4 oud. Toen ik 'm kocht zat er een IDE HDD van 120 GB. in.
  Geen Windows CD erbij, maar de mogelijkheid om 2 recovery-CDs te branden, wat ik destijds dan ook gedaan heb. Opnieuw installeren kan door te booten van een flop, waarna vanzelf om de CDs gevraagd wordt.

  Nu heb ik een nieuwe harde schijf in deze PC gezet. Een 250 GB. S-ATA schijf. Hierop zou ik graag Windows XP willen installeren, vanaf de recovery disks (gewoon een legale versie dus). Dat heb ik net geprobeerd, maar het werkt niet. Het hele recovery-proces draait, rondt netjes af, maar als ik dan weer opstart heb ik gewoon mijn oude XP installatie terug.

  Is het uberhaupt wel mogelijk om met de recovery-disks opnieuw te installeren op deze nieuwe S-ATA schijf? Zoniet, wat zijn dan mijn opties?
  Het is dezelfde PC, en het serienummer voor XP zit netjes op de kast geplakt. Ik neem toch aan dat ik van deze licentie gebruik moet kunnen blijven maken, ook op de nieuwe schijf?
 • Dat klinkt krom, mijn oude installatie terug krijgen op een nieuwe schijf.
  Die oude installatie is een illegale, die ik dus nu wil vervangen door de legale versie op de recovery disks. Als dat kan, tenminste….
 • Je zou windows op de oude schijf kunnen installeren middels de recovery. Dan de nieuwe schijf erbij, drivers daarvoor (laten) installeren. Daarna de schijf ghosten naar de nieuwe schijf, opstartvolgorde wisselen, en kijken of het werkt.
 • Gerben, bedankt voor je antwoord.
  Het probleem is alleen dat de oude schijf de geest heeft gegeven. Daar kan ik niets meer mee.
 • En je kunt niet ergens even een oude IDE schijf lenen? Ik denk namelijk dat je probleem gewoon is, dat de recovery installatie geen geschikte SATA drivers bevat.
 • Ik zou moeten kijken of ik ergens een IDE vandaan kan halen….

  Maar, ik was er bijna. Had met Fdisk alles partities op de S-ATA weggehaald. Recovery gestart. Daarna begon een normale setup van XP, waarbij ik ook de mogelijkheid kreeg op F6 te drukken om een driver voor de S-ATA controller te insalleren. Gedaan, geen foutmelding gezien. Daarna kopieert ie nog wat, en komt DAN ineens met de melding dat bepaalde bestanden niet gevonden kunnen worden. Voor de zekerheid nog even de nieuwste S-ATA driver bij Maxthor opgehaald, maar dat mocht niet baten.
  Krijg de melding dat ik moet zorgen dat de XP CD in de drive zit, als ik vanaf CD installeer. Maar dat doe ik dus niet, ik installeer vanaf de zojuist naar de HDD gekopieerde bestanden van de Recovery CDs.

  Ik wou dat ik gewoon de CD van de corporate version kon gebruiken, maar dan met de legale key die op de kast geplakt zit. Dat zou me een hoop ellende besparen….. :cry:
 • Ik neem aan dat er een home versie op de pc staat. En dan kun je met die key dus ook alleen maar weer een home versie installeren. Die keys zijn niet uitwisselbaar tussen verschillende windows versies.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.