Vraag & Antwoord

OS Windows

laptop probleem met windows xp

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een probleem met een asus laptop model l3000d. Als ik Windows XP opstart gaat het nog allemaal goed totdat de login moet verschijnen en dan ineens krijg ik in een fractie van een seconde een blue screen (wat ik dus niet kan lezen omdat het zo snel weg is) en start de computer opnieuw op…

  Iemand enig idee? Op de asus site wordt ik ook niet veel wijzer.
 • Heb je onlangs misschien wijzigingen toegebracht? Bijvoorbeeld applicaties, drivers e.d. geïnstalleerd, systeeminstellingen gewijzigd. Of komt dit totaal onverwachts opzetten?

  Probeer eens of je kunt starten in veilige modus door vóór het starten van Windows (vlak na de POST (BIOS) op F8 te drukken. Eventueel kun je ook kiezen om te starten met de 'Laatste instellingen die werkte' oid. Dit is te vinden in hetzelfde menu. In dit menu kun je volgens mij ook kiezen om de computer niet direct opnieuw te laten starten in het geval van een blauw scherm, zodat je de foutmelding kan bekijken.
 • en bijna altijd werkend iets is checkdisk.. probeer in het herstelmenu van windows te komen.. (soort vroegere dos) dit kan doormiddel vande windows xp cd te draaien bij opstarten van de pc. op een gegeven moment kan je "r"kiezen van repair.. nu kom je in het herstelgebeuren..
  tik in"chkdsk /r" en druk enter.. dit kan even duren.. maar bij mij heeft het tot nu toe altijd gewerkt bij blauwe schermen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.