Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Eindeloze zoektocht

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik word doodziek van al die folders van WinXP: My documents, -music, -videos en wat al niet meer. Hoe kom ik daar van af? Waar kan ik al die folders deleten?? Sommigen zijn niet weg te krijgen op de gebruikelijke manier. Ik wil mijn eigen systeem opzetten en ben daar aardig mee bezig maar iedere keer komt Windows ertussen en zet het ergens anders neer…. En dan maar weer zoeken, waar is dat terecht gekomen!

  Ik erger me vooral aan dat MY …… Nergens kom ik YOUR ….., HIS ……, HER …… OURS ….. etcetera tegen. waar dient dat MY voor?? Kan iemand dat MY dat uitleggen?? MY, MY, MY, die Amerikanen zijn wel narcistisch hoor!!!

  perloc
 • of het met narcisme te maken heeft, weet ik zo niet, maar de rubrioek douments and settings van xp is wel de ultieme vorm van bemoeizucht die microsoft door de jaren heen steeds meer in zijn besturingssoftware heeft gestopt.
  voor een deel moet de mensheid daar dankbaar voor zijn, want daardoor komen velen aan de zegen van de pc toe, die er in nooit aan toe zouden zijn gekomen als ze zelf met mappen en bestanden en extensies hadden moeten klooien.
  voor degenen die zelf willen uitmaken hoe ze hun it willen inrichten blijft er door die bemoeizucht weinig over, en da´s frustrerend, ervaar ik ook.
  want net denk je de zaak op orde te hebben, blijkt er weer een toepassing te zijn die dat op aanraden van ome bill doorbreekt.
  ik heb geen oplossing, maar wellicht is het een troost dat vele anderen met ons mee lijden :-?
 • Met TweakUI kun je de locatie van al deze folders naar wens aanpassen. Gebruik is uiteraard voor eigen risico ;)
 • Ik snap niet dat je je hier druk om kunt maken. Je hoeft er toch niet naar om te kijken ?? Het is een OS, en hoe erg windows ook is, je hoéft windows niet te gebruiken hoor. Gebruik Suse Linux 10 maar, kun je alles hernoemen./
 • Je zou ook een OS kunnen gebruiken dat je die vrijheid wél geeft… ;)
  http://www.linux.org/
 • Volgens mij gebruikt Linux per gebruiker ook standaard gewoon een /Home folder. Maw, alle user gegevens op een centrale plaats. Zo ook in Windows. Je "home" folder kun je overigens gewoon naar een andere plaats met een andere naam verhuizen.
 • Wat komt Linux hier weeral bij doen ? Daarover gaat de vraag niet !!
  Dacht je dat iedereen niet weet dat Linux bestaat ? Laat iedereen gebruiken wat hij wil en dring niet steeds iets anders op !
 • Je kan de locatie en naam van deze folders gewoon veranderen, met een paar minuten geklooi in de regeditor.

  win-toets+R > type "regedit"

  zoek in: HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer

  En dan in de folders "Shell Folders" en "User Shell Folders" kan je locaties en namen aanpassen. Op eigen risico BTW, niet zomaar gaan klooien in het register, maar het aanpassen van die folder paden en namen kan geen kwaad. Ik heb het zelf ook gedaan om ervoor te zorgen dat ik mijn gegevens nog heb als ik een windhoos image van een verse install terug zet….

  [i:e726637bdd]Edit: btw kan je heel makkelijk de locatie van je "My Documents" folder aanpassen door er rechts op te klikken. Dit werkt echter alleen voor "My Documents" dus veel heb je er niet aan.[/i:e726637bdd]
 • [quote:3833c03307="Alicante"]Wat komt Linux hier weeral bij doen ? Daarover gaat de vraag niet !![/quote:3833c03307]De TS klaagt over MS en maakt duidelijk dattie geen behoefte heeft aan de bemoeizucht van dit bedrijf. Wat is het probleem dan om hem een alternatief aan te reiken? Jammer dat er in elk draadje met deze strekking weer iemand is die blijkbaar vindt dat je geen alternatief mag noemen… :-?
  [quote:3833c03307="Alicante"]Dacht je dat iedereen niet weet dat Linux bestaat ?[/quote:3833c03307]Nee, lang niet iedereen kent Linux… En zij die er wel eens van gehoord hebben worden door 'expert :roll: ' Win-OS gebruikers bang gemaakt "dat Linux uitsluitend voor nerds is" :roll: [quote:3833c03307="Alicante"]Laat iedereen gebruiken wat hij wil en dring niet steeds iets anders op ![/quote:3833c03307]Helemaal mee eens! Dring jouw Win-OS niet op als "het enige OS ter wereld" en laat de TS gewoon Linux gebruiken als hij dat wil!!
 • Linux; ik zou het zelf graag gebruiken, maar wat moet ik met een besturingssysteem alleen, terwijl ik dingen wil doen als Cubase SX met alle plugins en VST's, spellen spelen zoals FEAR, Trackmania, Oblivion, FS2004, enz

  Het is dus (nog) geen echt alternatief omdat er te weinig applicaties op draaien.

  @M.V. Wesstein
  zodra dat wel gaat meld ik me als eerste :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.