Vraag & Antwoord

OS Windows

Recovery Cd rom XP

11 antwoorden
 • Beste mensen, Ik heb even een vraag. Bij mijn asus laptop heb ik een zogeheten Recovery cdrom gekregen van Windows XP home edition. Nu is mijn vraag of ik hiermee ook windows volledig opnieuw kan installeren? Zo ja, gaat dit nog anders dan bij een "gewone" cd van windows? Alvast bedankt iedereen!
 • Niet als je hardeschijf volledig geformateerd is. Er zit bij merk PC's vaak een verborgen partitie van 1-2GB op de harde schijf. En via de recovery CD is het mogelijk om die partitie te gebruiken. Als je alleen C of C en D formateerd zal je met de recovery CD waarschijnlijk wel windows opnieuw kunnen installeren, maar dat weet ik niet zeker. Maar als je je hardeschijf helemaal formateert dus sowieso niet.
 • [quote:8b5751705d="wanderer"][quote:8b5751705d]Bij mijn asus laptop heb ik een zogeheten Recovery cdrom gekregen van Windows XP home edition. Nu is mijn vraag of ik hiermee ook windows volledig opnieuw kan installeren?[/quote:8b5751705d] Als ik het goed heb begrepen,kun je met een Recovery cdrom de zaak terug brengen naar de situatie (fabrieksinstelling) bij aankoop. Of daarbij data zoals in,Mijn Documenten,Mail,Adress Book en de Favorieten wordt overschreven,weet ik niet,dus zorg er voor dat je dit zeker weet voor je iets onderneemt!! [quote:8b5751705d] Zo ja, gaat dit nog anders dan bij een "gewone" cd van windows?[/quote:8b5751705d] Ja,dat gaat inderdaad zoals al is aangegeven door kid jansen,de data staat waarschijnlijk op een verborgen partitie en wordt daarvan teruggeschreven. Bij een "gewone" Windows CD wordt alles van die cd afgehaald. @kid jansen Wel vreemd dat je over formatteren begint,terwijl daar in de vraag geen aanleiding toe is,dat geeft alleen maar verwarring naar mijn idee :wink: [quote:8b5751705d]Niet als je hardeschijf volledig geformateerd is.[/quote:8b5751705d] Als er sprake is van een verborgen partitie,dan lijkt het mij logisch dat je die niet kunt formatteren! [quote:8b5751705d]Als je alleen C of C en D formateerd zal je met de recovery CD waarschijnlijk wel windows opnieuw kunnen installeren, maar dat weet ik niet zeker.[/quote:8b5751705d] Formatteren is volgens mij helemaal niet nodig,de oude installatie wordt gewoon overschreven. Dit maakt het alleen nog maar verwarrender.Hoe moet er geformatteerd worden,is daar wel een mogelijkheid voor op die recovery cd,dat weet je dus niet. En waarom moet D,als die al bestaat,geformatteerd worden???? Stel dat altec die partitie zelf heeft aangemaakt om er belangrijke data op te zetten,dan help je haar\hem lekker op weg :-? Greetz[/quote:8b5751705d]
 • Laat ik het even duidelijk zeggen. Ik heb een C en een D partitie. C is windows en D is voor de tijdelijke backup en documenten. Nu wil ik C volledig formateren en daar windows opnieuw opzetten. Een schoone installatie. Mijn vraag: Kan dit met de bijgeleverde recovery cd. Want bij de laptop wordt windows Xp toch volledig geleverd? Bedankt voor jullie snelle reactie!
 • Er word ook steeds een handleiding bijgeleverd. Daarin staat wel alles over het hoe, wanneer en wat. Lezen maar !!
 • Doorgaans voert een recoveryCD GEEN installatie uit maar werkt met een image. Dat kan prima zijn, als het een image is van een fris geinstalleerde Windows met alle drivers enzo. Maar de meeste leveranciers beperken zich daar niet toe en zetten ook allemaal crap en zooi bij in die images zoals "handige" software, supportprogramma's, onbekende beheerderwachtwoorden, slechte drivers. En zo voort. Als dat zo is kun je met die RecoveryCD dus NOOIT terug naar een echt schone Windows, maar alleen naar de situatie zoals ie vanaf de fabriek was. Die C en D partitie, waren die er al vanaf het begin of heb je die zelf gemaakt met Partition Magic ofzo? Anders heb je ook nog kans dat zodra je het image terugzet, hij beide partities weer samenvoegt tot zoals het was toen de notebook geleverd werd. Het kan zijn dat er een verborgen partitie is, maar volgens mij houdt die zelden verband met een herstelactie. Dell bijvoorbeeld heeft ook een verborgen partitie maar daarop staan wat supporttools en drivers. Is met 50MB ook veel te klein voor een herstelimage of herinstallatiebestanden. Is dat ook wel eens anders dan? Wie heeft daar ervaring mee dat men echt het hele besturingssysteem of een image van 4 GB op een hidden partitie zet? groetjes Edmond
 • [quote:30e529a08b="Alicante"]Er word ook steeds een handleiding bijgeleverd. Daarin staat wel alles over het hoe, wanneer en wat. Lezen maar !![/quote:30e529a08b] Denk niet dat mensen daarvoor hier komen, jij zelf denk ik de eerste keer ook niet. groetjes Edmond
 • [quote:b00204a734="Alicante"]Er word ook steeds een handleiding bijgeleverd. Daarin staat wel alles over het hoe, wanneer en wat. Lezen maar !![/quote:b00204a734] Beetje een flauwe reactie, als ik het in die handleiding gevonden had, dan had ik deze vraag ook niet gesteld :-? Even terug op de vraag. De C en D partitie waren er standaard al toen ik hem kocht. Het maakt me in principe niet uit dat ook die asus "onzin" wordt geinstalleerd als ik maar wel een volledig windows installatie kan doen. Want als ik nu alles er af gooi, zit ik straks een beetje in de problemen. En ik heb ook geen zin om windows XP opnieuw aan te schaffen.
 • Het ligt maar helemaal aan de recovery cd. Ook wel gezien, dat het een gewone windows cd is, met de applicaties eveneens op losse cd's. Maar wat let je om een backup te maken van de huidige installatie, en het dan eens te proberen?
 • [quote:6745f50b6b="gerben"]Maar wat let je om een backup te maken van de huidige installatie, en het dan eens te proberen?[/quote:6745f50b6b] Ja daar heb je gelijk in. Nog tips voor het maken van een goede back, programma's of iets dergelijks?
 • Acronis Trueimage, eventuele alternatieven: ghost, driveimage. Backup liefst wel naar cd of dvd branden.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.