Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP Pro en XP BORG Wil XP Borg verwijderen

None
28 antwoorden
 • Hallo
  Heb op m'n PC 2 Windows XP versies staan nl XP Pro en XP Borg Edition.
  De Borg Edition gebruik ik nooit. Wil deze van m'n Pc afhebben, maar weet niet hoe dat moet en waar ie staat.
  Heeft iemand een ideetje?
  Bedankt alvast
 • XP Borg Edition? :roll:
 • bestaat ie wel :o :o
 • Het schijnt een andere naam te zijn voor Windows XP SP2. ! Dan zou dat borg moeten slaan op SP2. Zelf heb ik er nog nooit van gehoord maar dit vond ik op Google.nl.

  Joopat
 • [quote:c8edfe9f67="joopat"]Het schijnt een andere naam te zijn voor Windows XP SP2. ! Dan zou dat borg moeten slaan op SP2. Zelf heb ik er nog nooit van gehoord maar dit vond ik op Google.nl.

  Joopat[/quote:c8edfe9f67]

  Ja, 't is een engelstalige versie: Windows XP Borg Edition v.5.
  Heb deze als noodsprong geinstaleerd omdat m'n cursor opeens ging fladderen en het beeld af en toe bevroor.
  Hen nu met het opstarten dat ik 2 XP Pro's krijg voorgeschoteld en ik moet dan aanklikken welke ik wil draaien.Wordt hier lichtelijk Galisch van, dus wil ik deze van m'n ene PC verwijderen.
  Kan hem nergens vinden maar hij moet ergens staan. HELLUP
 • Kijk eens met "kladblok" in het bestandje boot.ini (in de root van C). Daar staat ongetwijfeld de partitie (of harddisk) vermeld waar BORG op geïnstalleerd is.

  Betreffende partitie leegmaken, boot.ini aanpassen en klaar is Pim. Denk ik….

  Gr,
  Jim
 • Bij Boot ini staat niet specifiek vermeld of er een Borg bij staat, wel staat er bij een vermeld dat ie op de C staat. Haal ik de andere weg dan krijg ik tijdens het opstarten de keus uit 2 keer Windows standaard ipv Windows XP Prof.
  Snap er niets van!
 • [quote:5325319e9f="Ouwe Pim"]Bij Boot ini staat niet specifiek vermeld of er een Borg bij staat, wel staat er bij een vermeld dat ie op de C staat. Haal ik de andere weg dan krijg ik tijdens het opstarten de keus uit 2 keer Windows standaard ipv Windows XP Prof. [/quote:5325319e9f] Zou je dan deze boot.ini kunnen posten? Als je twee Windows XP versies geïnstalleerd hebt, zou er toch 1 op C: staan en de ander op D:. Als je boot menu niet in orde is, zou je deze kunnen proberen te herstellen via de herstelconsole van Windows XP.
 • Nu wordt 't me jammer genoeg te technisch.Kan iemand in Jip en Janneke taal iets duidelijker zijn? (voor mij althans)
  Bedankt voor een eventuele reactie
 • Zoek in de Windows verkenner naar het bestand "boot.ini" (staat in de root van C:\). Klik erop met rechts en kies "Openen". Kopiëer de dan verschijnende tekst en plak hem in dit forum.

  Vol verwachting klopt ons hart!!

  Gr,
  Jim
 • boot loader]
  timeout=30
  default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\C
  [operating systems]
  multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\C="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
  multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn
  Is dit ok?
  Ben stikbenieuwd
 • Misschien is dit wat makkelijker:

  Kies Uitvoeren, typ daarna

  [code:1:4af8f1262b]msconfig[/code:1:4af8f1262b]

  Dan navigeer je naar het BOOT.INI tabblad.

  Wat je hebt gepost ziet er volgens mij goed uit, OS 1 op partitie0, OS 2 op partitie1. Misschien schuilt het probleem in het feit dat beide OS'en dezelfde naam dragen?
 • Eerst even aan tomtom137:

  Volgens mij heb je dat mis tomtom. Beide installaties staan op dezelfde partitie (multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)). Correct me if I'm wrong!

  En aan Ouwe Pim:

  Is inderdaad precies wat we bedoelden.

  Maar Ajakkes!!! Het ziet er naar uit dat er twee Windows-installaties op één partitie staan. Eéntje onder [b:97e1c0ceec]C:\Windows[/b:97e1c0ceec] en de andere onder [b:97e1c0ceec]C:\C[/b:97e1c0ceec]. En dat is heel ongebruikelijk, doorgaans gun je elke installatie een eigen partitie op de schijf, de één staat dan op [b:97e1c0ceec]C:\[/b:97e1c0ceec] en de andere op [b:97e1c0ceec]D:\[/b:97e1c0ceec] Vandaar ook mijn vorige voorstel om gewoon die tweede partitie te wissen.

  In dit geval moeten we eerst uitvinden welke van de twee weg kan. Welke wordt er gestart als je tijdens het opstarten in het bootmenu alleen de standaard keuze bevestigt? Ik denk dat dan die Borg start maar laat dat voor de zekerheid even weten.

  Daarna kunnen we kijken wat er evt. weg kan en hoe. En wat er dan gewijzigd moet worden in dat boot.ini bestand.

  Gr,
  Jim
 • Aangezien dat de "borg" als laatste is geinstaleerd, zouden we ervanuit kunnen gaan dat de win in de default map de te behouden versie is.
  Ik kan alleen niet 123 bedenken hoe je dit makkelijk (jip/janneke taal) kan oplossen. Ik zou zelf waarschijnlijk gewoon bijden verwijderen en win opnieuw instaleren….maar iets verteld me dat het waarschijnlijk is dat Pim maar 1 partitie heeft… :-?
 • Neen, op deze PC heb ik 2 partities C en D en ik heb zelf wel een idee waardoor 't zo rommelig is nl. m'n cursor gin fladderen cq een eigen leven leiden. Heel irritant en erg vervelend! Gevraagd aan een kenner wat 't kon zijn en vlgs hem zat er een fout in Windows.
  Heb toen net zolang gezocht tot ik een XPprogramma had wat ik zo kon instaleren en dat was deze Borg.
  als ik de onderste regel uit de bootini. verwijder start deze PC op in Borg.
  Ik had zelf ook aan opnieuw instaleren gedacht, maar dat is erg complex omdat we drie PC's in huis hebben met linkjes naar elkaar en daar weet ik niet van hoe ik die opnieuw moet aanmaken, vandaar mijn noodsprong naar die Borg. Nu achteraf stom, maar ja 't is niet anders.
  Hoop echt dat jullie me kunnen helpen.
  Bedankt alvast voor de reacties.
  Groet
 • Nou ja, door dan de bovenste regel uit de boot.ini te vewijderen heb je iig het opstart gezeur van de boot loader verloren.

  Is het dan te simpel ged8 om dan gewoon de C:\C\ folder te werwijderen?…vast. Hoe zit het eigenlijk met de program files folder voor die "borg" versie, is dat dan ook gewoon de default die je andere windows ook gebruikt?
 • Neen, de Borg heeft compleet eigen programma's, maar dan in het Engels.
  Zal de bovenste regel verwijderen om te kijken of ie dan wel gewoon opstart.
 • De boot.ini zou er dan zo uit moeten zien:

  [b:3a043633f4][boot loader]
  timeout=30
  default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
  [operating systems]
  multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn [/b:3a043633f4]

  Als dan bij het booten automatisch de Windowsversie start die je wilt houden is het goed en dan kun je daarna de map C:\C met alles wat daarin zit in z'n geheel verwijderen in de verkenner. Als je in Borg een andere accountnaam had dan in de XPPro dan kun je ook nog onder [b:3a043633f4]Documents and Settings[/b:3a043633f4] die Borg-accountnaam in z'n geheel verwijderen.

  Wees wel voorzichtig met het wijzigen van die boot.ini, anders start de boel straks misschien helemaal niet meer op en dan ben je verder van huis.

  Gr,
  Jim
 • Dank voor 't antwoord. Top
  Zou ik het durven???
  Laat weten of het gelukt is.
  Nogmaals bedankt
 • Bovenste regel wil niet verwijderd worden als ik 'm wil afsluiten vraagt ie of ik de nieuwe gegevens wil opslaan. Ja dus, maar Cbootini bestaat al?
  Heb C\C wel verwijderd maar blijf dit zien in documents and settings
  All Users
  All Users (2) C
  All Users C
  Default User
  Default User C
  Local Service
  Local Service NT AUTHORITY
  Netwerk Service
  Netwerk Service NT AUTHORITY
  Willem
  All Users LOG
  Default Users LOG

  Welke moeten hiervan verwijderd worden en heb je enig idee waarom de bovenste regel in boot ini. zich niet laat verwijderen?
  Met spanning wacht ik je antwoord af.
  Groet
  Willem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.