Vraag & Antwoord

OS Windows

hoe maak je lijst van bestanden gewijzigd na bepaalde datum

Anoniem
kid jansen
9 antwoorden
 • Is er een programma, of misschien een functie in windows, of wellicht een dos command waarmee ik een lijst kan maken van bestanden in een bepaalde directory die gewijzigd of aangemaakt zijn na een bepaalde datum?
  Dit zou ik namelijk graag willen ivm met back uppen. Ik maak nooit volledige back ups omdat ik dat gewoonweg onzin vindt. Ik maak alleen back ups van de map waar ik al m'n data gesorteerd in bewaar. Maar ik heb heel veel data ongewijzigd dubbel. En graag zou ik alleen de bestand back uppen die na de datum van de laatste back up zijn aangemaakt of gewijzigd.
 • Ik synchroniseer mijn mappen via TotalCommander > Opdracht > Directories synchronizeren
  Dan worden alle veranderingen aangegeven en kan je aangeven welke te synchronizeren.
  Alternatief is dan het synchroniseren van mappen en bestanden met Free Commander

  Er bestaat ook iets zoals Second Copy®
  Misschien dat SyncToy for Windows XP iets is.
  Google > [b:562dfc1dd2]incremental backup[/b:562dfc1dd2]
 • Dat free commander lijkt me wel wat, bovendien is het volledig freeware, en dit is toch iets waar ik eigenlijk niet voor wil betalen. Bovendien zijn de functies die hij mist tov total commander voor mij niet belangrijk. Eigenlijk zou dit gewoon in windows moeten zitten.

  Dat secondcopy is ook leuk, en is misschien z'n geld wel waard. Maar dan heb je dus ook dubbel zoveel opslag ruimte nodig aan hardeschijven. Nu draai ik gewoon iedere keer een backup op CD en klaar. In plaats van secondcopy zou ik dan ook raid kunnen gebruiken.

  Maar ik ga denk ik eerst eens dat free commander een tijdje gebruiken.
 • zie ook deze recente draad:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=162740&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
 • Dat free commander is bruikbaar, het doet alleen precies het tegemovergestelde van wat ik wil. In plaats van de verschillen geeft hij de overeenkomsten aan. Wat overigens heel raar is, is dat de data van bestanden in de rechterkolom (staan op een usb stick) allemaal een gewijzigd datum hebben die 1 of 2 seconden later is dan die in de linkerkolom. Hoe hij daar nou aan komt is mij een raadsel???

  @ Derk, hoe maak ik die batch file? Is dat gewoon "xcopy32 /d" in een kladblokje en opslaan als *.bat? Lijkt mij makkelijker dan nog een programma erbij (Syncback).
 • [quote:10877de698="kid jansen"][size=9:10877de698]Dat free commander is bruikbaar, het doet alleen precies het tegemovergestelde van wat ik wil. In plaats van de verschillen geeft hij de overeenkomsten aan.[/size:10877de698][/quote:10877de698]Ik ken FC dus niet, maar met TC vergeleken zou dat een keuze (instelling) kunnen zijn.
  Bij TC >>[img:10877de698]http://i7.tinypic.com/21ch2yc.gif[/img:10877de698]
 • ik heb alle data in een station bij elkaar.
  ik backup via icoontje naar onderstaande batchfile op bureaublad vrijwel dagelijks.
  de werking is dat alles wat op f: staat maar niet, of in oudere versie, op h: van f: naar h: wordt gekopieerd, met inbegrip van sub-directories en lege directories.
  het pause statement stelt me in staat even de lijst te checken tot ik een toets indruk.
  neem je in de eigenschappen van de snelkoppeling op dat het venster automatisch moet worden gesloten na beëindiging, dan wist de any key van het pause statement het dosvenstertje weer weg.

  zo werkt het bij mij al jaren:

  @echo off

  echo Back Up Data naar H:
  echo * * * * *
  echo * *
  echo.

  echo Back up naar H-schijf wordt bijgewerkt
  xcopy F:\*.* H:\*.* /D /s /e

  echo.

  echo.

  pause

  exit
 • En dat moet ik dan toch in een kladblokje zetten en opslaan als een *.bat bestand? Waar zijn trouwens al die echo's voor?

  By the way, dit is het synchroniseer venster bij FC

  [img:663a555f10]http://img148.imageshack.us/img148/5863/naamloosxn4.jpg[/img:663a555f10]
 • Voor de juiste instellingen heb ik met een paar [b:f529b35a53](kopie) mappen[/b:f529b35a53] zitten [b:f529b35a53]oefenen[/b:f529b35a53].
  Je weet wel, een bestandje (document/afbeelding) erbij, verwijderd, veranderd en het resultaat van de verschillende instellingen (knoppen) via "[i:f529b35a53]Vergelijk[/i:f529b35a53]" bekeken. Pas na "[i:f529b35a53]Synchroniseren[/i:f529b35a53]" aanklikken wordt de actie gestart. Uiteraard is van belang of je links met rechts vergelijkt.
  Rechts is bij mij mijn back-up en zoals je ziet is slechts de linker (groene) pijl actief.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.