Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Muziek tracks in vaste volgorde afspelen.

Anoniem
Rosturp
8 antwoorden
 • Ik ben bezig al mijn CD's naar MP3 te rippen op HD.
  Vooral bij sommige klassieke stukken is de volgorde dwingend.
  Hoe krijg ik het voor elkaar om op de HD deze volgorde in de Folder(s) van Windows Explorer onveranderlijk vast te leggen.
  Ik gebruik zowel Win2000 als WinXP.

  MVG perloc
 • Of er zou in de extra kolominstellingen een duidelijke instelling staan >> bvb "[b:b99cfeeb67]Nummer[/b:b99cfeeb67]"

  Anders denk ik dat je er niet onderuit komt om of zelf een letter of cijfercode voorafgaand aan de benaming toe te voegen. [size=9:b99cfeeb67]( A bestandnaam, B bestandnaam enz, of AA bestandnaam, BB bestandnaam cq 01 bestandnaam, 02 bestandnaam enz)[/size:b99cfeeb67]
 • Inderdaad, gewoon een nummer toevoegen, en daarbij wel voorloopnullen gebruiken. Of een playlist aanmaken, en die gebruiken.
 • Ik begrijp hieruit dat de volgorde vastleggen niet mogelijk is dan met alleen een truckje wat ikzelf ook al had bedacht. Maatr als je op size, date of welke prikt dan wordt de volgorde weer anders. Alleen op CD/DVD ligt de volgorde vast.

  Dank voor antwoorden.
  MVG perloc
 • Ik wil daar toch nog even op terugkomen.
  Gewoon een nummer toevoegen is sneller gezegd dan gedaan, als je honderden titels moet veranderen.
  Als je in Windows Explorer op de tab "Data Modified" prikt staan de titels in de juiste volgorde, omdat ze in tijdsvolgorde van de juiste volgorde van de CD zijn geript.

  Als je een aantal titels in de folder selecteert van boven naar beneden-, dus blauw maakt met behulp van de shift key, en in Windows Media Player plaatst dan gaat het mis: de laatste is de eerste en dan gaat het op volgorde naar beneden. De truc daarmee is om de laatste aan te prikken en dan naar boven blauw te maken en op OK te drukken. Dan gaat het inderdaad goed.
  Ik vind dat een "bug" in Windows. Selecteren van 1 tot 5 moet van 1 tot 5 zijn en niet beginnen met 5 en dan van 1 tot 4!!

  MVG perloc
 • Ik erger me hier ook al heel lang aan dus.
  En ook de bug in WMP dat als je in fullscreenmodus zit, je het ´kruisje´ in de rechterbovenhoek niet kan gebruiken om de speler uit te zetten. Je moet dan eerst naar de compacte modus.
  Puur laksheid van MS vrees ik

  Gaat het met de afspeelvolgorde in WMP misschien fout omdat de bestanden verspreid op de harde schijf staan en niet in de juiste volgorde gevonden worden ?
  Verbeelding misschien; maar sinds ik de partitie met daarop mijn muziekcollectie geformateerd heb op naam, (met O&Odefrag) heb ik het idee dat het niet meer fout gaat ?
 • Als je met een fatsoenlijke ripper werkt, kun je al bij het rippen de gewenste bestandsnaam aangeven, inclusief nummering. Probeer maar eens met CDex.
 • Gerben: Ik heb MediaMonkey. Dat werkt goed maar graaft zich wel diep in je systeem. Alle muziek tracks worden naar MediaMonkey getransformeerd. Je komt het overal tegen op je computer. Maar zoals gezegd, het werkt goed en is zeer uitgebreid. Veel toeters en bellen waarvan ik 95% wel nooit zal gebruiken zoals, om een voorbeeld te geven, hun archief systeem, al was het alleen al om dat akelig blauwe scherm van MM. Ik heb mijn eigen systeem opgezet, buiten MM om. Ik heb ook CDex, maar (nog) niet geinstalleerd.
  MediaMonkey zet inderdaad de tracks netjes in volgorde maar het is Windows die er een zooitje van maakt.

  Nou ja, met wat extra klikken is het op te lossen.
  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.