Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Partitie met Data verwijderd via xp-install CD help!

Anoniem
andre@home
11 antwoorden
 • Ik heb op een Pc zojuist per ongeluk, tijdens een nieuwe Windows-install met de WindowsXP installtieCD een partitie verwijderd ( De drive letters waren veranderd (door de nieuwe install?) en ik had de grootte van de partitie niet gechecked:lomp :oops: )
  Via de installatie CD de partitie verwijderd, vervolgens heb ik een nieuwe partitie aan laten maken (toen ontdekte ik mijn fout) en heb ik de nieuwe partitie ongeformatteerd gelaten.
  Het betreft Audiobestanden (voornamelijk mp3), maar ook mappen met setups van programma's en spellen.
  Wat kan ik nog redden en hoe?
 • Ik neem aan dat je systeem hiermee weg is en je je computer niet meer kunt opstarten.
  Haal deze HD eruit en hang die eens in een andere computer. Kijk eens wat je nog ziet. Partition Magic heeft een "Undelete Parition", maar dat werkt alleen als je in PM de partitie hebt ge-deleted en je op hetzelfde moment je fout ontdekt. Dan kun je die weer undelete-n.
  Er zijn ook op Internet Rescue programma's te vinden.
  Succes ermee.

  Misschien voor de volgende keer, maak eerst een Image of backup van je partitie's voor je aan zoiets ingrijpends begint. (Doe ik ook niet!)

  perloc
 • Nee de partitie is gewoon vanuit windows bereikbaar, aangezien ik windows zelf op een ander partitie heb heb gezet. Ik heb tijdens de nieuwe install TWEE partities verwijderd, helaas waren de Drive-letters gewijzigd dus wiste ik 1 verkeerde.
  Deze problemen komen eigenlijk voort uit het terugzetten van een back-up met True Image; deze deed mijn Pc crashen en twee partities waren opeens kwijt. Van back-ups heb ik ff mij buik vol dus. Trouwens ik kan alleen mijn system en program files-partities back-uppen, voor 250gig data back-up heb ik geen capaciteit

  chronologisch: -via de WindowsXPpro install-CD-ROM-
  De partitie verwijderd, vervolgens op dezelfde plek een evengrote nieuwe partitie aangemaakt (TOEN ONTEDEKTE IK DE FOUT) en heb ik de partitie verder ongemoeid gelaten; dus niet geformatteerd. Windows heb ik vervolgens op een ander partitie geinstalleerd.
  extra info: ik heb 5 partities
 • [quote:9121917979="kompod"] De partitie verwijderd, vervolgens op dezelfde plek een evengrote nieuwe partitie aangemaakt [/quote:9121917979] Dan zou je het nog kunnen proberen met TestDisk. Lees eerst de Documentation.
  [quote:9121917979="kompod"] Ik heb tijdens de nieuwe install TWEE partities verwijderd, helaas waren de Drive-letters gewijzigd dus wiste ik 1 verkeerde. [/quote:9121917979] Had je de beide partities wel verschillende volume-labels gegeven?
 • Ik ga meteen met naar testdisk kijken.

  Wat je met die volume labels bedoelt begrijp ik niet echt goed?
  Ik wilde iig op partitie C Windows opnieuw installeren en partitie G (10gig groot) verwijderen en opnieuw aanmaken+formateren. De nieuwe install wees aan de partities andere namen toe en dus was partitie G verwisseld met D (vol met muziek en setups)
 • Testdisk is misschien de juiste Tool aangezien de partitie niet kwijt is ,maar verwijderd en opnieuw aangemaakt, maar niet geformatteerd.
 • [quote:4bfcc5914d="kompod"]Wat je met die volume labels bedoelt begrijp ik niet echt goed? [/quote:4bfcc5914d] Een Volume label wordt vooral bedoelt om een partitie te herkennen. Bijvoorbeeld Volume label Data voor een partitie met data. Ook zou de kans op data herstel groter zijn, als een partitie een Volume label heeft.
 • Ik heb een keer een hele disk per ongeluk geformatteerd en daardoor waren alle partities weg. Windows stond er al overheen en toen zag ik het pas. Ik dacht dat ik alleen de C: partitie had gedaan. Unformat werkte niet meer. Ik heb toen op het forum gevraagd en ben toen bij het programma Diskpatch terechtgekomen. Ik heb dat gedownload (uiteraard tegen betaling). Maar het was niet erg duur. Daarna heb ik partitie na partitie kunnen terughalen, en met een filerecovery programma (gratis van internet op advies van het forum) vrijwel alle belangrijke bestanden terug kunnen halen. Want het gaat uiteraard om de bestanden en niet zozeer om de partities zelf. Het was een heel karwei, maar het ging om de computer van onze zoon en er stonden nogal wat bestanden op. Nog steeds maakt hij geen back-up. Als je die maakt, maakt het verliezen van je partities eigenlijk niet zoveel uit. Je maakt nieuwe en zet alles er weer op. Voor dat doel heb ik een grote losse harde schijf. Werkt prima. Ik heb de schijf natuurlijk wel in mijn eigen computer 'gehangen'.
  Sterkte met alles. Gerda
 • maak eerst een kopie/image van de partitie die je wilt gaan undeleten… als het mis gaat kun je hem terugzetten en nog eens met een andere tool proberen. Of is het al gelukt?
 • Update: via PC inspector de partitie op verloren bestanden gescand: 30.000 verloren bestanden gevonden. Het rara is dat het allemaal clusters zijn van deze lfde grootte (1,47…MB ofzo) Ik kan zien waar zo'n cluster toebehoort (JPG,MOV,exe,enz) ,maar hoe krijg ik ze ooit weer bij elkaar in de juiste volgorde (allen tags zijn weg)

  [voor iedereen die mij met zeker goede :D bedoelingen Back-ups aanraadt: DEZE ELLENDE VINDT ZIJN OORSPRONG IN HET CRASHEN VAN EEN BACK-UP VAN ARCONIS TRUE IMAGE. Was dat niet gebeurd dan had ik windows niet opnieuw hoeven te installeren en waren de partitienamen niet geschwitched
  Het betreft trouwens een verwijderde data partitie van meer dan 150 Gig groot; hoe kan ik daar een image van maken? Ik heb de opslagcappaciteit niet om die op te slaan (misschien in de toekomst) en geeft een image geen data-loss? ]
 • Zomaar uit nieuwsgierigheid: heeft het al eerder aangeraden Testdisk niet gewerkt? als alleen de partitie(s) verwijderd zijn en er is verder niets overschreven dan herstelt Testdisk de partitietabel zonder enig probleem is mijn ervaring en dan heb je ook alle data gewoon weer terug.

  Is een stuk simpeler dan met PC Inspector de boel moeizaam weer uit losse clusters bij elkaar puzzelen lijkt me.

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.