Vraag & Antwoord

OS Windows

Kopen licenties van XP

Anoniem
jolo
6 antwoorden
 • Stel iemand koopt in de toekomst Windows Vista. Hij wil zijn Windows XP licentie verkopen met of zonder CD. Kan ik die licentie gewoon kopen en met mijn officiele Windows XP CD installeren? Immers die licentie is gebruikt bij een installatie met een andere configuratie in zijn PC. Ik verwacht problemen met activatie van betreffende Windows licentie.
 • In principe mag dit. Het is echter wel belangrijk dat het geen OEM - licentie is, deze mag alleen worden verkocht bij de levering van een nieuwe computer, dit is niet het geval. Verder mag het dus (zie ook: Click)

  Het kan bij mij weten eigenlijk altijd. de code wordt na bepaalde tijd weer vrijgegeven. (Als het anders is, graag reactie!). Als je zelf een nieuwe computer koopt, mag je daar toch ook je windows opzetten..

  Peter
 • Brengt mij natuurlijk op een volgende vraag, hoe herken je een OEM versie. Op diverse koopsites worden complete pakketen aangeboden vanaf €15,=. Ik neem aan dat deze prijzen voor OEM versies gelden, heb ik dat juist. Er worden namelijk ook versies aangeboden voor rond de honderd Euro.
 • Goeie vraag, zou ik zo ook niet weten. Ik kijk altijd (bij nieuwe licenties) op de doos, maar dat is natuurlijk niet het geval bij 2dehandse licenties..

  Peter
 • [quote:9241106aa0="rob bogers"]Brengt mij natuurlijk op een volgende vraag, hoe herken je een OEM versie. Op diverse koopsites worden complete pakketen aangeboden vanaf €15,=. Ik neem aan dat deze prijzen voor OEM versies gelden, heb ik dat juist. Er worden namelijk ook versies aangeboden voor rond de honderd Euro.[/quote:9241106aa0]Normaliter kost een OEM versie toch wel wat meer dan 15 euro, meer 100 euro. Sommige winkels adviseren zelfs OEM ipv de upgrade versie omdat die makkelijker zou installeren. Verschil is dat de upgrade vaak 130 euro kost. Voor 30 euro meer heb je wel een versie die gewoon kan worden gebruikt. VOor een OEM versie geldt dat deze bij de computer hoort, eigenlijk bij het moederbord …
 • [quote:ff7a82711d="rob bogers"]Brengt mij natuurlijk op een volgende vraag, hoe herken je een OEM versie.[/quote:ff7a82711d]De vraag niet beantwoord, herkenbaar aan de schijf (iets roodachtig). Maar ja nog steeds lastig, school versies hebben volgens mij ook de OEM kleur, alleen zijn die niet OEM. Een normale schijf is dus grijs.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.