Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Fout na invoeren Vista key

Anoniem
wanderer
19 antwoorden
 • Het is me toch gelukt om aan een legale Vista key te komen. Heb alleen nu een vervelend probleem. Na het invoeren van de key krijg ik de volgende foutmelding: "Setup was unable to find the Windows End User Licence Agreement. Please ensure you are running setup from valid installation media". Ik heb al uitgebreid gezocht op Microsoft Technet, Microsoft Connect, Microsoft nieuwsgroepen, via Google. Maar ik kan geen goede oplossing vinden. Heb zelfs de Vista cd gekopieerd met xcopy en daarna attrib -r *.* gedaan * (was tip uit een Technet forum). Iemand nog een idee hoe ik Vista op een 2e hd van 18GB geinstalleerd krijg?
 • Waar heb je de iso vandaan?
 • De DVD heb ik gebrand van een .ISO , die ik bij Microsoft heb gedwonload. De key heb ik gekregen op de Microsoft site Connect.
 • Nou, ik vond DIT en DIT.

  Mogelijk heb je er wat aan, misschien klopt toch die sleutel niet.

  Gr,
  Jim
 • Mount de iso eens en start de update van onder Windows (moet dan wel de Engelse Windows zijn). Werkt het dan wel?

  groetjes Edmond
 • Heb trouwens nog even nagekeken op Microsoft Connect, zij raden aan de iso's op laagste snelheid te branden. Mij lijkt dat bull, een goede brander met software kan echt wel full speed zeker nadat ie een speedtest gedaan heeft, maar afijn. Give it a try en brandt de iso nog eens.

  Overigens raadt men ook aan alleen DVD+R te nemen rather than DVD-RW. Zelf al heel wat iso's gebrandt met Vista (gemiddeld iedere 2 weken een nieuwe sinds december) en nog nooit dit probleem gehad dat jij nu beschrijft.

  groetjes Edmond
 • Heb je de md5sum van de Windows Vista iso gecontroleerd? Dat kan met de commandline- SlavaSoft FSUM, en Windows applicatie WinAFV32. De 32- en 64 bit (unofficial) md5sums vind je onder ander op http://en.theweeklyrant.com/modules/news/article.php?storyid=13

  Ik ben zelf de 32 bit versie van Windows Vista aan het testen. Ik heb dus die md5sum en die 32 bit Windows Vista iso in een tekst bestandje (Kladblok) met de naam vista-md5sum.txt gezet.
  [code:1:743ef68ac8]
  0e733ab1a8e8ff9a8684fd3639332773 vista_5384.4.060518-1455_winmain_beta2_x86fre_client-LB2CFRE_EN_DVD.iso
  [/code:1:743ef68ac8] en deze samen met die commandline applicatie fsum.exe en die 32 bit versie van de Windows Vista iso in 1 map. En bij de opdrachtprompt het volgende commando getypt:

  fsum -c vista-md5sum.txt

  Als dat goed gaat verschijnt na enig tijd rekenen, de volgende output
  [code:1:743ef68ac8]
  D:\download-juni-2006>fsum -c vista-md5sum.txt

  SlavaSoft Optimizing Checksum Utility - fsum 2.51
  Implemented using SlavaSoft QuickHash Library <www.slavasoft.com>
  Copyright (C) SlavaSoft Inc. 1999-2004. All rights reserved.

  OK MD5 vista_5384.4.060518-1455_winmain_beta2_x86fre_client-LB2CFRE_EN_DVD.iso


  D:\download-juni-2006>[/code:1:743ef68ac8] Pas als deze OK is, kun je de iso branden. Waarbij je dan in je brandprogramma gebruik maakt van de optie Verify, zodat gecontroleerd wordt of het branden goed is gegaan.
 • De eerste site die Jim beschrijft heb ik ook bezocht, de tweede kende ik nog niet, maar verwijst nu alleen naar Win XP.

  Helaas heb ik de .ISO file niet meer. Ik kan natuurlijk via Bittorrent een nieuwe .ISO zoeken, maar wat als die ook niet goed is. Ik vrees dat ik Beta 2 niet kan testen. Wie weet wordt Beta 3, als ik deze kan downloaden, wel wat.
 • Hoe ben je alsnog aan die Vista en de sleutel gekomen? Er komt hoogst waarschijnlijk geen beta 3, maar een RC1 maar die komt er alleen voor de mensen die beta 2 ook hebben via Microsoft.

  Zo althans nu de plannen.

  groetjes Edmond
 • Edmond, ik heb je een mailtje gestuurd om e.a duidelijk te maken.
 • Als je snel bent kunt je hier een nog veel latere build krijgen:

  http://blogs.msdn.com/windowsvistasecurity/archive/2006/08/08/691448.aspx

  mvrgroet Edmond
 • Helaas…..te laat. :(
 • Goed nieuws. Zodra RC1 er komt, kunnen ook mensen die Beta 2 hebben gemist, weer aanmelden en downloaden. Dus houdt de VIsta site in de gaten.

  RC1 komt een dezer dagen, zal niet langer dan 1, 2 weken duren de max.

  Mensen die beta 2 hadden, krijgen voor RC1 de info automatisch toegestuurd.

  mvrgroet Edmond
 • Dat is inderdaad goed nieuws. Ga gelijk Vista homepage als startpagina instellen in Firefox.
  Hoop dat de nieuwe iso wel goed gaat. Als ik een DVD-RW brand is de laagste snelheid van mijn DVD-recorder 2,4.
 • Wat ik me eigenlijk afvroeg. Maak het uit of ik de .iso op een DVD-RW brand of een DVD+R voor de werking van de Windows Vista Beta 2 DVD? Ik heb namelijk de .iso op een DVD+RW gebrand, zou ik daardoor de foutmelding krijgen die ik in deze topic heb beschreven? Ik wil toch nog iedereen heel erg bedanken voor het reageren in deze topic. Ik ben blij dat er met me mee word gedacht.
 • Voor wat het waard is,bij PCMagazine werdt onlangs Vista meegeleverd.

  Werkt tot eind Januari 2007.

  Greetz
 • [quote:db193f2b87="feytens"]Wat ik me eigenlijk afvroeg. Maak het uit of ik de .iso op een DVD-RW brand of een DVD+R voor de werking van de Windows Vista Beta 2 DVD?[/quote:db193f2b87] Ook de .iso gebrand op een DVD-RW zou moeten werken. Dat is gemeld in deze discussie op Microsoft TechNet.
 • Dan word het wachten op de volgende publieke release die binnenkort uitkomt.
 • Ik heb van Microsoft 2 verschillende serial's gehad, maar ik gebruik er uiterraad maar 1.
  Dus ik wil die andere serial gerust geven, als je hem verder niet versprijdt.
  Stuur me dan maar effe een BPtje.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.