Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe hou ik Windows van het Internet af

r00n
7 antwoorden
 • Toen ik nog, kortgeleden, een inbel-verbinding had was Windows heel wat sneller. Sinds ik een vaste ADSL verbinding heb wil Windows om de haverklap het Internet op. Als ik een file wil deleten: hup, internet activiteit, als ik Windows Media player open, hup, wil verbinding maken.
  Waarom allemaal? Windows werkte prima zonder vaste verbinding, wat zoekt Windows op Internet nu ik wel een vaste verbinding heb?
  Om kort te gaan, hoe bereik dat Windows ALLEEN het Internet opgaat als ik in Outlook Express daar opdracht toe geef of als ik IE wat intyp in de zoekbalk?

  Ik kan in Windows Media Player (WMP) onder FILE in het dropdown menu "Work offline" activeren, maar als ik de volgende dag WMP opnieuw open staat "Work Offline" weer ge-de-activeerd.

  Als ik een file in een folder met de rechtermuisknop aanklik: Internet activiteit welk vele seconden duurt en gedurende welke je niets kan doen.
  Het enige is om de UTP stekker eruit te trekken. Dat kan toch niet de bedoeling zijn!!
  Of is "Big Brother" toch "Watching!!!"…..
  perloc
 • Het internet gedrag van alle programma's kan je afzonderlijk regelen met een software firewall, bv die van sunbelt (vroeger kerio) de firewall van windows zelf werkt op zich ook, alleen die controleerd alleen binnen komend verkeer en niet uitgaand, een betere firewall monitort ook het uitgaande verkeer en kerio monitort ook welk programma welk andere programma opstart (dit is niet altijd even helder maar kan voorkomen dan bv een virus of adware wordt geinstaleerd).

  Je moet een firewall eerst wel configureren zodat alle programma's op internet kunnen waarvan jij dat wilt, bij bv kerio kan je hem in de "leer stand" zetten zodat hij elke keer als een programma op internet wil de firewall je vraagd of je dat wel goed vindt, en je kan dan ook instellen of dat programma dat altijd mag of nooit. Je krijgd aan het begin dus wel vaak een pop-up van kerio met de vraag of een bepaald programma wel op internet mag.

  Er zijn natuurlijk ook andere programma's als kerio (waarbij na 30 dagen een klein deel van de functionaliteit verdwijnd, alleen de add blocker) ook versies waarvoor je moet betalen, ik heb alleen kerio neergezet omdat ik daar ervaring mee heb en het een zeer aangenaam programma vindt.

  Hier een link naar een lijst van fire walls die te downloaden zijn bij C-net download.com al dan niet gratis.
 • Toevallig gebruik ik Kerio. Wat ik doe is het drop-up (in dit geval) schreen van Kerio oproepen en "Stop all trafic" activeren. Dus dan hoef ik Kerio niets te "leren" en het helpt. Het nadeel is dat soms mijn hele verbinding overhoop ligt als ik Kerio weer inschakel. Dat kan ik soms repararen met "Repair" van mijn internet setup, soms moet ik de adsl modem en router uit en weer aanzetten en in het hardnekkigste geval de computer rebooten.

  Ik zal eens kijken of ik Kerio -ik heb er nog niet zo intensief naar gekeken- zover kan krijgen dat hij doet wat ik zou willen.
  Dank voor je antwoord.
  Misschien kom ik hier nog op terug.
  MVG perloc
 • Mediaplayer checkt regelmatig of er updats zijn. Verder update ie een van de schermen een webpagina. Veel programma's vertonen soortgelijk gedrag.
 • Zonealarm (free version): daarmee kun je elk programma afzonderlijk toestemming geven….. om het internet op te gaan.
  Er zit ook een rode stop knop bij, waarmee je alle verkeer in een keer stopt….
 • Dat is allemaal nu wel leuk en aardig, Gerben, maar ik hoef WMP helemaal niet te updaten om mijn muziek, CDA en MP3, af te spelen. WMP doet het zo goed genoeg. Dus geen ge-update, noch van welk ander programma dan ook. Ik heb door schade en schande geleerd dat je (Windows dus ook) ergens van af moet blijven als het goed en naar tevredenheid werkt.

  Dus hoe zet ik dat definitief uit. Dat zal wel rommelen worden in het register….
  MVG perloc
 • Kun je niet zeg maar het volgende doen ?

  Start-> Configuratiescherm-> Netwerk- en Internet- verbindingen-> Netwerkverbindingen-> Je netwerk verbinding selecteren en dan uitschakelen ?

  Is makkelijker dan de UTP kabel erin en eruit te halen..

  Freek

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.