Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

installatie windows 98 op laptop met 2 partities

bendelid
10 antwoorden
 • Mijn laptop is vastgelopen en nu wil ik win98 er opnieuw opzetten. Maar ik heb de harde schijf gepartitioneerd in tweeen. Als ik win 98 wil installeren moet ik de harde schijf formatteren en wordt het dus weer 1 schijf. Maar de schijf is in tweeen gedeeld met op c: het besturings systeem en op d: dus mijn bestanden voor school. Deze zou ik dus allemaal kwijt zijn. Ik weet dat ik een back up had moeten maken. Maar hoe kan ik win 98 installeren zonder dat d: verloren gaat?


  Alvast bedankt
 • Je hoeft voor het installeren van Windows op C de tweede partitie (D) niet te verwijderen. Je kunt gewoon de eerste partitie formatteren, daar Windows 98 op installeren en de tweede partitie onaangeroerd laten. Dat is nou juist een van de voordelen van meerdere partities.
 • Maar als ik de installatie cd van win98 in de cddrive doe en dan opstart, geeft ie niet de keus aan om alleen c: te formatteren.
 • Je ziet dan wel twee verschillende partities?
 • is het soms zo'n recovery CD?
  Normaal hoef je niet eens te formatteren….
  Maak anders een map aan op de D-schijf (via een opstart floppie), kopieer de inhoud vd CD daarheen en formatteer de C-schijf vanaf deze floppy en kopieer de systeembestanden van de opstart flop op de C-schijf.
  Start dan de setup vanaf de D-schijf, de setup in de win98 map, niet die in de root… Mijn ervaring is dat je dan gewoon kunt installeren.
  Als je een opstart flop met CD ondersteuning hebt kun je alles ook direct uitvoeren….
 • Je ziet geen twee partities dus dat is een probleem. En met een floppy gaat het helemaal niet, heb er namelijk geen floppy drive in :( Dus dat is dan minder leuk he.
 • gebruik dan een Knoppix opstart CD of zo…. maak een netwerkverbinding aan en koppel je laptop aan een netwerk of andere pc …. zet je data over….
  Vreemd dat je overigens die 2e partitie niet ziet…
 • Als je de tweede partitie niet ziet is dat niet zo'n probleem. Als je zeker weet dat de partitie die je ziet de eerste is, kun je daar toch gewoon Windows 98 op installeren en daarna vanuit Windows de tweede partitie benaderen? Is de tweede partitie misschien als NTFS geformatteerd?
 • Als ik dat zeker wist dat win98 het besturings systeem overschrijft en de d: schijf ongemoeid laat zaten we hier niet. Maar ik heb ook een winxp installatie schijf geprobeerd maar die vraagt wel op welke (c: of d:) schijf je het besturingssysteem wilt installeren. En met de win98 wordt dat dus niet gevraagd.

  Maar win xp werkt niet, die valt steeds uit op een bepaald punt tijdens de installatie. Dit is ook al zo vaag.
 • Haal hier onder "Non-Windows Based Image Files W/ImageApp" op

  http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm

  een z.g.n. "image" van Win98SE op.

  Directe download;

  http://s93616405.onlinehome.us/bootdisk/win98sc.zip

  Brandt er vervolgens een bootable cd mee,om de C: partite te formatteren :wink:


  Greetz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.