Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Microsoft Word - Sectie - probleem?

danielbolt
4 antwoorden
 • Dag allemaal,

  Ik zit met het volgende. Ik heb een document met een inhoudsopgave. Nu wil ik daar als bijlage een ander document aan toe voegen ook met een automatische inhoudsopgave en bladzijde nummering. Alleen wil ik dat de bladzijde nummering (van het toegevoegde document) niet doorloopt maar netjes weer bij bladzijde 1 begint (in feite is het dan blz 23) En ik wil dat het toegevoegde document de juiste inhoudopgave behoud. Maar ook dat het orginele document zijn inhoudsopagev houdt.

  Ik heb al gespeeld met verschillende opmaakprofielen alleen is dat geen doen, ik moet namelijk meerdere documenten toevoegen met hun eigen inhoudsopgave. Ik weet dat je binnen Word een sectie kan eindigen, en volgens de help funtie heb ik dit ook wel gevonden alleen werkt dit niet.

  Wie heeft een suggestie?

  Met vriendelijke groet,

  Daniel
 • Niet echt een hele nuttige suggestie maar is het niet mogelijk om losse documenten te houden? Ik heb laatst uren zitten vechten met die secties om verschillende kopteksten per hoofdstuk te krijgen. Uiteindelijk heb ik het opgegeven. Ik wil je alvast waarschuwen. Word + secties is een hel!
 • Ik vraag me af of er wel meerdere inhoudsopgaven in een document kunnen. Dan moet je nieuwe opmaakprofielen gaan maken. Dat lijkt me erg onhandig. Mijn cursusmateriaal maak ik overigens zelf ook in Word. Daarbij maak ik dus driftig gebruik van verschillende secties, voor elk onderdeel in het boek dus een sectie (zoals titelpagina, de blanco pagina's voorin, de inhoudsopgave, voorwaard, elk hoofdstuk). Het is niet zo'n probleem de pagina nummering op 1 te zetten, alleen is mijn ervaring dat het toevoegen van documenten met een indeling aan een bestaand document met indeling ook nog heel veel problemen oplevert. De problemen wisselen van onjuiste paginanummering tot het ontstaan van onvindbare blanco pagina's tot een totaal onbruikbaar document.
 • Het kan wel, je moet er alleen wel wat voor doen ;)
  Ik ga er voor het gemak even van uit dat je de paginanummering per ingevoegd document wel hebt kunnen beïnvloeden, dus daar zeg ik niks over.
  Om meerdere inhoudsopgaven in 1 document te krijgen, moet je het volgende doen. Selecteer alle tekst van het ingevoegde document, en voeg een bladwijzer toe. Geef het een naam als "DEEL1". Selecteer de bijbehorende inhoudsopgave. Klik rechts en kies dan voor "Andere veldweergave". Je krijgt dan iets te zien als dit[code:1:8efb56337c]{ TOC \o "1-3" \u }[/code:1:8efb56337c]Ga in het veld staan met de cursor en voeg de tekst "\b "DEEL1"" toe. Het wordt dus[code:1:8efb56337c]{ TOC \b "DEEL1" \o "1-3" \u }[/code:1:8efb56337c]Ververs de weergave (F9) en voila!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.