Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstartvolgorde

5 antwoorden
  • Ik heb een bootable cd. Ik wil de computer opnieuw opstarten via deze cd.Nu moet ik via de bios de opstartvolgorde aanpassen. Klopt dat en hoe doe je dat. alvast bedankt
  • in je BIOS op zoek gaan naar iets als "boot sequence"of "boot device priority". je komt in je BIOS door een bepaalde toets in te drukken tijdens het opstarten. vaak is het delete, F2 of F12. vlak na het aanzetten van de PC kun je op het scherm kort zien welke toets je moet in drukken. succes! dan op 1 dus je CD-rom speler zetten, en op 2 je HDD. de rest kan je disablen (tijdelijk?)
  • Ik ben bij de Bios. daar staat sequence A,C. Dat wil ik nu veranderen in D voor de cdrom. Ik weet dat je voorzichtig moet zijn met de Bios. Hoe pas ik dit aan er gebeurt niets als ik A,C selecteer.
  • in het boekje staat meestal of je dat met de spatiebalk, of met pijltjes of met page up/down veranderen kunt. Opslaan via het menu, vaak is het F10.
  • Inderdaad meestal via pageup/pagedown, soms ook wel via enter en dan een submenuutje. D: zul je denk ik niet vinden, meestal staat er wel CDROM bij.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.