Vraag & Antwoord

OS Windows

Problemen met opstarten. Blokkade startbalk.

6 antwoorden
  • Bij het opstarten van mijn verse win xp installatie blijft de laptop op een gegeven moment in 100% CPU Usage hangen voor een minuut of 2 op het volgende: C:\WINDOWS\System32\svchost.exe -k netsvcs Heeft iemand hier een idee over hoe dit kan?
  • [quote:c3260603d6="waardd"]netsvcs[/quote:c3260603d6]My penny. Doet mij denken aan, dat Windows bezig is met iets van "netwerk". Of op zoek naar schijven, of waarschijnlijk een netwerkkaart (cq een tweede kaart zonder drivers.)
  • netwerkkaart verwijderen, herstarten en opnieuw installeren.... vaak helpt dat. Probeer anders de nieuwste driver eens te vinden. Het hangen/traag opstarten van zoiets heeft vaak hiermee te maken. Het kan ook zijn dat je een rotte router hebt die heeeeel traag aan de laptop een IP nr geeft waarop ie dus errug lang moet wachten... Dat kun je checken door met vast IP adres te werken.
  • trage router is denk ik niet van toepassing. Netwerkkaart verwijderen uit een laptop is lastig. Nu heb ik wel de automatische updates uitgezet nadat ik (54) updates heb geïnstalleerd. Misschien dat het daar aan heeft gelegen want ik zie het nu volgens mij niet meer terug. Ik zal effe alles checke en rapporteren of het heeft geholpen.
  • Probeer ook eens in de mapopties van Verkenner in het tabblad Weergave de optie "Automatisch naar netwerkmappen en -printers zoeken" uit te schakelen.
  • de netwerkkaart zelf niet maar de installatie ervan....

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.