Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Reïnstall OS op PDA.

Captain_Kansloos
14 antwoorden
 • Heb een PDA Fujitsu Siemens Pocket Loox 420, met voorgeïnstalleerde Pocket PC 2003/Outlook 2002, tevens op originele CDROM.
  De PDA is zwaar beschadigd en onbruikbaar geworden.
  Heb een nieuwe identieke PDA op de kop kunnen tikken, maar daarop hetzelfde OS in het Spaans, ook op originele CDROM.
  Hoe kan ik het OS veranderen op een PDA?
  Het vreemde is dat voorzover ik kan nagaan op de CDROM geen OS staat, hoewel dat wel op de hoes staat. Er staan wel Active Sync en Outlook 2002 en nog wat zaken op.
  Wie weet raad?
 • Misschien is het mogelijk om de ROM te flashen. Dat kan je hier vinden.
 • bedankt voor je reactie.
  Ik was al op die pagina's van FuSI geweest, maar daar kan ik niets vinden. Wel over een upgrade naar Second Edition, maar daarmee verandert de taal niet; ik denk zelfs dat je in dezelfde taal moet upgraden.
 • Bij mijn weten is het OS in firmware ingebakken, en kan niet geupgradet of vervangen worden.
 • Ik zit met dezelfde vraag. [Asus A636N]
  Wordt je install na verloop van tijd niet 'vies' en daarmee dus langzaam als je dingen installeerd enzo?
 • [quote:5ed9883038="Phrea"]Ik zit met dezelfde vraag. [Asus A636N]
  Wordt je install na verloop van tijd niet 'vies' en daarmee dus langzaam als je dingen installeerd enzo?[/quote:5ed9883038]

  Je moet even zoeken in de handleiding naar een hard-reset. Hiermee word het apperaat weer in fabrieksstaat gezet.
 • Ok merci, je hebt het op #off-topic gezegd ook.
  Bedankt voor de info !
 • [quote:3fef9996ef="Martijn Hogendorf"]Je moet even zoeken in de handleiding naar een hard-reset. Hiermee word het apperaat weer in fabrieksstaat gezet.[/quote:3fef9996ef]Euh, nee, niet in het geval van Windows Mobile 5 iig. Ik heb zelf een Asus A636 (de non-N) en heb pas geleden een 'hard reset' gedaan. Register instellingen blijven - naar ik me kan herinneren - echter gewoon bewaard. Ook de inhoud van de Flash Disk blijft behouden.

  Uiteindelijk heb ik opnieuw de update file (te downloaden bij Asus) gedraaid om een volledig nieuwe install te doen. Ik werk overigens met de Engelstalige WM5, die ik middels een hack in plaats van de NL versie erin heb geflashed. De belangrijkste reden is dat je o.a. de schrijfherkenning tools weer terug krijgt (Letter Recognizer enz.) die men om een of andere duistere reden uit alle - behalve de Engelse - ROMs gesloopt heeft.

  Wat betreft WM2003 ben ik niet helemaal zeker. Volgens mij ben je iid bij een hard reset alle data kwijt en is ie weer in de staat 'af fabriek'. Wat betreft de taal: deze is bij alle WM versies ROM specifiek. Je koopt een device met een bepaalde ROM versie en taal. Die kun je alleen wijzigen door een ROM met een andere taal middels een of andere hack erin te flashen. Het wijzigen van de ROM taal is strikt genoemen nl. in strijd met de licentie. Wat betreft dat 'hacken': Google is your friend.
 • Martijn schreef:

  [quote:0277d9662a]Je moet even zoeken in de handleiding naar een hard-reset. Hiermee word het apperaat weer in fabrieksstaat gezet.[/quote:0277d9662a]

  Dat kan ik natuurlijk proberen, maar hoe krijg ik op die, dan lege, PDA een nieuw OS geïnstalleerd? Het heeft geen harde schijf, maar een ROM, dat op een of andere manier benaderd moet worden.
  Zou dus graag willen weten hoe dát gaat.
 • Mijn antwoord was ook voor phrea, niet voor jou.

  Jij zult aan een nieuwe rom moeten zien te komen, (downloaden van de fabrikant?), en dat installeren via de pc met een werkende active sync verbinding. Als er geen rom te downloaden is, kijk dan is op een torrent site, of neem contact op met de fabrikant.

  Ik heb mijn mda vario ook met een andere rom geflasht. Hiervoor moest ik eerst de cid lock eraf halen, omdat er anders geen andere rom als een t-mobile rom op wil. Ik heb nu een imate rom, draait veel beter.
 • De Captain schreef:

  [quote:3ba6349ea2]Het wijzigen van de ROM taal is strikt genoemen nl. in strijd met de licentie.[/quote:3ba6349ea2]


  Zoals uit het eerste bericht blijkt, waarmee ik dit draadje begon, heb ik feitelijk twee licenties, een Spaanse en een Nederlandse, voor één PDA. De oude is immers naar de knoppen. Het lijkt mij volkomen legaal dat ik de licentie van de oude, naar de vuilnisbak verwezen PDA gebruik voor de nieuwe, waarvan de licentie daarna ongebruikt blijft. Niks mis mee toch? Maar hoe maak je dat FuSi duidelijk. Of, waar het mij om gaat, hoe douw ik die eigen versie in die PDA.
  By the way: hoe gaat überhaupt dat flashen? Ik zie in Active Sync nergens die mogelijkheid.
 • [quote:8919f0291f="Captain_Kansloos"][quote:8919f0291f="Martijn Hogendorf"]Je moet even zoeken in de handleiding naar een hard-reset. Hiermee word het apperaat weer in fabrieksstaat gezet.[/quote:8919f0291f]Euh, nee, niet in het geval van Windows Mobile 5 iig. Ik heb zelf een Asus A636 (de non-N) en heb pas geleden een 'hard reset' gedaan. Register instellingen blijven - naar ik me kan herinneren - echter gewoon bewaard. Ook de inhoud van de Flash Disk blijft behouden. [/quote:8919f0291f]

  Als ik een hardreset doe, dan is alles weg, en moet ik het ook weer opnieuw installeren.

  Imate rom, wm5
 • [quote:6e70944509="HvD"]Dat kan ik natuurlijk proberen, maar hoe krijg ik op die, dan lege, PDA een nieuw OS geïnstalleerd? Het heeft geen harde schijf, maar een ROM, dat op een of andere manier benaderd moet worden.
  Zou dus graag willen weten hoe dát gaat.[/quote:6e70944509]Naast het ROM heeft iedere PDA een 'Bootloader' wat je een beetje kunt vergelijken met een BIOS: het start het systeem op.

  Wanneer ik mij PDA flash, dan heb ik de ROM file en een update programmaatje. Bij het aftrappen van dat programma gaat de PDA in de 'reboot' en trapt de bootloader de upgrade af. Daarna gaat ie weer in de herstart en wordt het OS geladen. Dat is alles.

  Edit:
  Voor de volledigheid: de upgrade applicatie + ROM file start ik vanuit de 'root' van een SD kaartje.
 • Heeeeeeelp !!
  Wat is het nou? :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.