Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Map beveiligen in Windows XP

Captain_Kansloos
10 antwoorden
 • Ik heb al 2 programma's uitgeprobeerd maar ze voldoen niet aan mijn eisen:

  1. Een MS programma maar met dit was enkel mogelijk om een map op het bureaublad te beveiligen

  2. Folder Access: Blijkbaar werkt deze software niet goed op mijn pc want als ik een map op "Lock" zet, en ik wil vervolgens die map openen door erop te dubbelklikken kom ik in het configuratiescherm terecht :o Normaal - volgens de site van de programmeur - moet er dan een paswoord gevraagd worden. Niet dus…


  Heeft iemand een goed alternatief?

  Tnx.
 • TrueCrypt: http://www.truecrypt.org/
  Open source en gratis. Je moet er even mee leren werken, maar dat loont de moeite.
 • [quote:f467e20fed="Captain_Kansloos"]TrueCrypt: http://www.truecrypt.org/
  Open source en gratis. Je moet er even mee leren werken, maar dat loont de moeite.[/quote:f467e20fed]

  Ik heb het programma geïnstalleerd en even mee bzzig geweest. Maar met de beste wil van de wereld kan ik er niets van maken…
  De bedoeling is dat wanneer ik een map beveilig, er steeds een paswoord gevraagd wordt vooralleer de map geopend kan worden.
 • Met truecrypt beveilig je geen directories, maar je maakt een virtuele partitie aan, waar je de bestanden in plaatst. En die partitie is met een wachtwoord te beveiligen.
 • Ok. Dat lijkt me een goede oplossing met die aparte partitie.

  Ik zou graag een partitie Z maken. Hiervoor zou TrueScript een deel van de huidige E-partitie moeten gebruiken.

  Ik ga als volgt te werk:

  1. Ik open TrueScript en klik op Z en vervolgens "Create Volume".
  2. Vervolgens kies ik voor "Create a standard TrueScript Volume".
  3. Dan vraagt men mij een locatie te kiezen maar wat moet ik hier kiezen? "Select Device" of "Select File"?
  4. Ik heb nu even gekozen voor "Select Device" en de E-schijf genomen aangezien het programma van de E-partitie een deel moet afnemen om de nieuwe Z-partitie aan te maken.
  5. In het volgende scherm van de "Encryption Options" laat ik alles staan zoals het staat.
  6. Mijn wens was om de Z-partitie een 200Mb groot te maken, maar in het venster dat nu verschijnt, kan ik enkel de volledige E-partitie formatteren, wat ik natuurlijk niet doe…


  Als ik bij stap 3 echter voor "Select File…" kies, kan ik enkel een bepaald bestand selecteren maar geen map of iets dergelijks.

  Wat doe ik verkeerd?

  Mvg,

  KM.
 • Je vult bij 3 gewoon in: "e:\truecrypt_partitie.tc" of zoiets. Hij maakt dan een bestand aan met die naam, waarin dus de data opgeslagen worden.
 • Ok gerben, dit is gelukt.

  Wanneer ik nu op de E-partitie ga kijken staat er inderdaad de nieuwe map of partitie zo je wil met het icoon van een sleutel. Wanneer ik erop klik opent TrueCrypt zich automatisch.
  Ik heb E:/truecrypt_partitie.tc in station Z gemount, en ik kan nu via bv. Deze Computer bestanden in station Z stoppen. Maar er is niets beveiligd ofzo…

  Is het de bedoeling dat wanneer ik in de beveiligde map moet zijn, ik telkens E:/truecrypt_partitie.tc in station Z mount, en achteraf het bestand weer dismount?
 • Je laat het gemount, zolang je het nodig hebt. Daarna weer dismounten. Bij het opnieuw mounten wordt telkens om het wachtwoord gevraagd.
 • Maar het is mogelijk als het bestand NIET gemount is, dus wanneer het beveiligd is om het te deleten??
 • Jep, dan is het een gewoon bestand.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.