Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Trage pc door windows update?

None
10 antwoorden
 • Mijn computer deed het goed. (een windows xp - pc)
  Maar sinds 9/8 storing. Bij opstarten geeft pc steeds een tik(zon geluid als je harde schijf gaat crashen). Bij opstarten moest ik met ctrl-alt-del systeem starten ivm schijffout. Daarna gaf die tikken. Dit bleef maar doorgaan.

  Ik heb in het weekend pc geschoond (cookies,internetbestanden,geschiedenis geleegd, en temp en prullenbak) daarna gedefragmenteerd. Pc start op met wat getik.
  Nu: na 10min. druk op pc te zijn, (en paar x internet die afsluit wegens een fout) zijn alle problemen over.

  Op di 8/8/06 staat er bij systeemherstel de melding "software distribution service 2.0". En is er een nieuwe windows update geweest.
  Met googlen las ik op internet dat door "software distribution service"diverse pc's al problemen gehad hebben ivm geheugens etc.
  Daarvoor heb ik op 29juli een programma geinstalleerd maar daarna geen problemen zover ik weet.

  Vraag is nu, hoe los ik mijn probleem op.
  Eigen conclusie: Het komt door "software distribution service". En de windows update van 8/8 aangezien ik nog nooit een windows update verwijderd heb, en geen idee heb wat dat software distribution gedoe is.
  Durf ik de windows update niet te verwijderen.

  Ik kan best goed met pc-programma's omgaan. Maar dingen installeren, verwijderen etc. vind ik altijd onwijs eng!! durf ik eigenlijk niet.
  Kan de Engelse taal niet goed lezen,dus durf zulke software niet te installeren. Wel op virussen getest, en virusvrij.

  De melding die ik gehad heb tot nu toe:
  SYSTEM32\isass,exe onverwacht gestopt met statuscode 1073741818
  En dus tussendoor de "tikken", waardoor je niks kan op de pc tot de volgende "tik".

  Ik hoop dat jullie een oplossing hebben, durf nu weinig op pc te doen bang voor nog meer problemen.
  Heb wel alle belangrijke bestanden opgeslagen op diskettes.
 • Het eenvoudigst is het te beginnen met het testen van de harde schijf, vanwege het getik. Gebruik daarvoor bij voorkeur een programma dat door de fabrikant van de schijf hiervoor is vervaardigd.
 • Haal een andere hard disk, Neem vlug kopij of clone deze met Norton Ghost. Zij gaat de geest geven !!
 • Als ik mijn harde schijf wil testen (de snelscan) gaat prima.
  Maar de uitgebreide scan?(die je via windows kan dan) lukt niet. Dan moet ik pc herstarten. Als ik dat gedaan heb krijg ik melding schijffout.
  En dan scant die hem niet.

  Een scan van harde schijf, door programma van Fabrikant ?
  Hoe weet ik wie de fabrikant van die schijf is………

  Mijn harde schijf begeven? voor mijn upgrade okt.04 werd mij ook steeds verteld dat harde schijf het zal begeven. Inmiddels werkt mijn pc al 4jaar lang. Soms voor getik weggebracht naar een pcwinkel. maar die horen nooit het getik. Vind ik vreemd, toch maar naar een andere winkel laten brengen ?? lees ook vaak dat getik door geheugen kan zijn etc.

  Weer bedankt!!
 • De naam van de fabrikant is meestal vermeld op de schijf ('het merk'), ook kun je m.b.v. de door het besturingsprogramma verstrekte gegevens over de schijf vaak merk en type achterhalen (als je de pc kast niet wilt of kunt open maken). Gebruik eventueel iets als 'Everest' van Lavalys om merk en type te achterhalen.

  Als je liever eerst het geheugen wilt testen, gebruik dan Memtest (even zoeken met Google o.i.d. op: 'Memtest').

  Je kunt natuurljk ook naar de pc laten kijken door iemand die er verstand van heeft, dan hoef je jezelf er verder niet in te verdiepen.
 • HD tune is een goed progje waarmee je je HD eenvoudig kan testen. Maar ik denk ook dat je HD op sterven na dood is, een software update veroorzaakt geen tikkende HD.
 • Sommige schijven maken een tikkend geluid tijdens kalibreren van de leeskop. Hoeft niet altijd een defect te zijn. Maar in het algemeen is tikken wel een slecht teken. Testen doe je met de tool van de fabrikant. Wel belangrijke bestanden even backuppen.

  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/649273#hddvaag
 • Hi,
  Bedankt!harde schijftest gedaan( de 1ste : HD tune)
  Uitslag:
  HD Tune: MAXTOR 6L040J2 Benchmark
  Uitslag:
  Transfer Rate Minimum : 3.0 MB/sec
  Transfer Rate Maximum : 40.3 MB/sec
  Transfer Rate Average : 33.7 MB/sec
  Access Time : 12.4 ms
  Burst Rate : 67.9 MB/sec
  CPU Usage : 6.6%

  Health status: Alles is OK
  Error Scan: OK (pc bereikte als hoogste: 61graden)
  Temperatuur: 55graden.


  Ik heb deze pc sinds 2001 en steeds werden cd's gloeiend heet. Nu pas omdat ik me er in ben gaan verdiepen de laatste maand per toeval wilde ik een Goede Koeler op mijn pc gaan zetten. Heeft mij nooit iemand(van de winkel) verteld. Werd lief om gelachen.

  VRAAG AAN JULLIE:
  Wat zal je doen ?
  Een nieuw harde schijf, en een goede koeler (omdat harde schijf door hitte toch slecht geworden is lijkt mij).

  Of alleen een koeler (heb processorkoelers gezien, die je systeem ook stil maken).er eentje gezien die ook je pc geluid. Die zijn rond de 35euro. Maar wil al tijden een stille pc dus lijkt mij super!.

  Ik wil het het liefste meteen helemaal goed doen! anders later weer kosten. Aan de andere kant: nieuwe harde schijf a 60euro, windows laten installeren kost ook weer veel geld.

  Ga nog test doen van de fabrikant
 • Test je schijf ook nog even met powermax.
 • Vreemd! krijg een error die in 2seconde dichtklapt waardoor ik de error niet kan lezen als ik powerscan wil openen (na dat ik hem op harde schijf heb opgeslagen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.