Vraag & Antwoord

OS Windows

Computer start constant opnieuw op....

8 antwoorden
  • Hallo, Ik heb een computer die na het opstartscherm van Windows, opnieuw opstart en dit eigenlijk zo blijft doen. Geprobeerd op Windows opnieuw te installeren maar na het laden van de bestanden bij het installeren dan stopt hij er mee. Een andere harde schijf ingezet maar het probleem blijft gewoon zo. Je kan dus eigenlijk niets meer doen. Is er misschien iemand die hier een oplossing voor heeft. Alvast bedankt. Fred
  • [quote:f6a30734f9="Kulgar"]Ik heb een computer die na het opstartscherm van Windows, opnieuw opstart en dit eigenlijk zo blijft doen. [/quote:f6a30734f9] Welke Windows versie draai je, en met welk Service Pack? Vermeld ook welk (merk) PC/moederbord je hebt. Heb je opstarten via toets F8 al geprobeerd? Als je Windows XP draait, zou je deze [url=http://www.windowscorner.com/tipsentrucs/opstart_en_herstelopties.php]Opstart en herstelopties van Windows XP[/url] kunnen checken en uitproberen.
  • Er staat WinXP met Servicepack 2 op. Het is een asus moederbord [weet ff niet precies welk] op met een AMD Athlon 1800 processor met 3x256mb geheugen. F8 ookal geprobeerd maar na keuze start hij ook weer gewoon opnieuw op.
  • [quote:ca3e3ed636="Kulgar"] F8 ookal geprobeerd maar na keuze start hij ook weer gewoon opnieuw op.[/quote:ca3e3ed636] Dus ook als je na F8 "Automatisch opnieuw opstarten bij systeemfout uitschakelen" selecteert? Dan zou het een hardware probleem kunnen zijn. En als je eerst alle randapparatuur uitplugd. Alleen je toetsenbord, muis en monitor kan aangesloten blijven. Verwijder ook eventueel alle insteekkaarten, behalve de videokaart.
  • Ook al allemaal geprobeerd maar werkt ook niet. Kan het ook aan het moederbord liggen?
  • [quote:86fab185c6="Kulgar"] Kan het ook aan het moederbord liggen?[/quote:86fab185c6] Om dat te controleren, zou je [url=http://www.memtest.org/]memtest86[/url] bootable iso voor cd of floppy kunnen downloaden. Je pc met deze cd/floppy opstarten en minimaal zes uren laten testen. Als memtest86 geen fouten vind, zou je kunnen overwegen om Windows XP opnieuw te installeren. Als je Windows XP niet opnieuw wilt/kunt installeren, zou je het ook kunnen proberen met de [url=http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=221571]Windows XP herstellen naar een “net-geinstalleerde” versie, met behoud van data[/url] van helpmij.nl
  • enkele jaren geleden was er een virus dat soortgelijke verschijnselen gaf. Ook heb ik een keer gehad dat zoiets gebeurde bij ophalen van email. Toenterijd hadden niet alle servers webmail, maar er bleek een vreemde email bij de server aangekomen te zijn.De naam van dat virus zou ik niet meer weten.
  • Een virus via mail etc kan het niet zijn daar hij niet aangesloten is op het internet. Installeren van XP lukt ook niet, want nadat hij de bestanden heeft geladen en verder zou moeten gaan naar het installatie scherm waar je kunt opgeven waar alles geinstalleerd moet worden blijft hij hangen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.