Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Winxp 2ehands: legaal?

OConnor
5 antwoorden
 • Hoi software kenners ;)

  ik heb een vraagje. ik ben in het bezit van een originele Winxp licentie. omdat de CD deels gescheurd was heb ik hem gekopiëerd, dit leek me legaal… doet er verder neit zo toe.

  maar ik heb nu een boot probleempje waarbij ik als ik vanaf de CD-rom wil opstarten de melding ïnsert system disk, system can not boot" krijg. het enighe waar dit volgens mij aan kan liggen is het feit dat het een kopie is, en ik wil dus een originele licentie kopen. zoals jullie weten zijn die nogal duur en vroeg ik me af of het niet mogelijk is om een tweedehands cdtje te kopen. als ik op marktplaats een originele WinXP Cd koop, met originele licentie, is dat dan illegaal of legaal? krijg ik dan gedonder met WGA?

  bedankt voor de reactie, groetjes, OConnor :D

  PS hieronder nog een vreemd verhaal wat ik als reactie kreeg van een marktplaatser:[code:1:3f5f2c6304]
  Je kunt de Windows XP prof.Ned.incl.SP2 geïntegreerd van me krijgen.
  Het betreft hier een zeldzaam juiste bootable versie van Windows XP Pro Ned.incl. SP2 om Windows helemaal mee nieuw en schoon te installeren en waarmee meteen na installatie, voor permanent en onbeperkt mee kunt blijven updaten, zonder hier verder iets voor hoeven te doen..Alsook de meest stabiele versie ie er te krijgen is om mee te werken.Dit allemaal maakt deze versie zo bijzonder zeldzaam en wat belangrijker is,de mogelijkheid tot permanent updaten . Ook na het updaten met het Genuine Advantage bestandje , blijft er nog alle mogelijkheden tot permanente updaten. Geeft hiermee de juist versie aan..Deze is niet te vergelijken met de versies die met zogenaamde werkende product keys..Als kenner kan ik je op het hart drukken dat dat soort versies geen van allen werken. omdat je de herkomst van de keys niet kan weten, mogelijk al reeds gebruikt etc..etc..Deze is een zeldzame versie waarbij er geen code aan te pas komt tijdens het installeren..De gelicenseerde code is reeds erin geïntegreerd en wordt ook als zodanig gedecteerd tijdens het updaten..Een goed werkend Editie.Deze gaat geheel vanzelf vanaf het begin tot het eind.Dat maakt ook de zeldzaamheid ven deze versie.
  [/code:1:3f5f2c6304]
 • je kan ms toch gewoon een nieuwe cd vragen..?
 • dat wist ik niet! duurt dat lang/kost het veel? heb je een linkje?
 • Als ik die advertentietekst zo lees bekruipt mij toch het gevoel dat dit niet helemaal zuivere koffie is…
  Hoezo zeldzame editie? Volgens mij is iemand hier gewoon handig geweest en heeft wat lopen slipstreamen. En levert ie een gekraakte wga.dll mee.
  Kortom, ik zou hier niet intuinen.
 • [quote:9a424169df="derkdejong"]je kan ms toch gewoon een nieuwe cd vragen..?[/quote:9a424169df] [quote:9a424169df="OConnor"]heb je een linkje?[/quote:9a424169df] Je zou hier info over kunnen vragen via dit formulier van Microsoft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.