Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Is Gebruiksrechtovereenkomst Windows XP redelijk?

Anoniem
Alicante
2 antwoorden
 • Ik gebruik sinds anderhalf jaar een legale versie van Windows XP. Nu kreeg ik een paar dagen geleden een melding van Microsoft dat ik daarvan een update kan installeren. Maar op voorwaarde dat ik akkoord ga met hun 'Gebruiksrechtovereenkomst.'

  Is het verstandig om met die overeenkomst akkoord te gaan? Of heeft dat nadelige gevolgen voor mijn privacy? Ik zou hierover graag jullie mening weten.

  Die overeenkomst zal ik straks hieronder copiëren.
 • Hieronder staat de tekst van die overeenkomst. Heeft iedereen deze tekst van Microsoft ontvangen? En hoe reageren jullie daarop?
  ———————————————————————————–

  KENNISGEVING: MET BEHULP VAN DEZE UPDATE VAN MICROSOFT KUNT U BEPALEN OF U EEN AUTHENTIEK EXEMPLAAR VAN WINDOWS XP MET EEN GELDIGE LICENTIE GEBRUIKT. VOOR BEPAALDE UPDATES EN AANBIEDINGEN VAN MICROSOFT IS EEN AUTHENTIEK EXEMPLAAR VAN WINDOWS XP VEREIST.

  DE INSTALLATIE VAN DEZE UPDATE IS OPTIONEEL. DE UPDATE WORDT EEN PERMANENT ONDERDEEL VAN DE WINDOWS XP-SOFTWARE.

  ER WORDEN GEGEVENS OVER HET GEBRUIKTE SYSTEEM (BIJVOORBEELD UW WINDOWS-PRODUCTCODE EN UW IP-ADRES) NAAR MICROSOFT VERZONDEN. MICROSOFT ZAL DEZE GEGEVENS NIET GEBRUIKEN OM U TE IDENTIFICEREN OF OM CONTACT MET U OP TE NEMEN.

  ALVORENS OVER TE GAAN TOT DE INSTALLATIE DIENT U DE ONDERSTAANDE LICENTIEVOORWAARDEN DOOR TE LEZEN EN ERMEE AKKOORD TE GAAN.
  ____________________________________________________________________________
  LICENTIEVOORWAARDEN VOOR SUPPLEMENT OP MICROSOFT-SOFTWARE

  MEDEDELINGEN MET BETREKKING TOT MICROSOFT WINDOWS GENUINE ADVANTAGE VOOR MICROSOFT WINDOWS XP

  Microsoft Corporation (of, afhankelijk van waar u woont, een van de gelieerde ondernemingen) geeft dit supplement aan u in licentie. In de onderstaande licentievoorwaarden vindt u een beschrijving van aanvullende gebruiksvoorwaarden voor dit supplement. Deze voorwaarden zijn samen met de licentievoorwaarden voor de software (Microsoft Windows XP) van toepassing op uw gebruik van dit supplement. Als deze voorwaarden tegenstrijdig met elkaar zijn, zijn deze aanvullende licentievoorwaarden van toepassing.

  DOOR DIT SUPPLEMENT TE GEBRUIKEN GAAT U AKKOORD MET DEZE VOORWAARDEN. ALS U NIET AKKOORD GAAT MET DE VOORWAARDEN, MAG U DIT SUPPLEMENT NIET GEBRUIKEN.

  Als u zich houdt aan de bepalingen en voorwaarden van deze overeenkomst, hebt u de onderstaande rechten.
  1. Toepassing van voorwaarden. De voorwaarden zijn tevens van toepassing op updates, supplementen, op internet gebaseerde services en productondersteuningsservices van Microsoft voor de software, tenzij bij deze onderdelen andere voorwaarden worden meegeleverd. In dat geval gelden de meegeleverde voorwaarden.

  2. DOEL VAN HET SUPPLEMENT DIT SUPPLEMENT ZORGT DAT WINDOWS XP WORDT BIJGEWERKT EN WAARSCHUWT ALS U EEN EXEMPLAAR VAN WINDOWS XP ZONDER GELDIGE LICENTIE GEBRUIKT. OMWILLE VAN EEN DOELTREFFENDE BEVORDERING VAN HET GEBRUIK VAN SOFTWARE MET EEN GELDIGE LICENTIE KAN DIT SUPPLEMENT NIET VAN HET APPARAAT WORDEN VERWIJDERD.

  3. Validering. Dit supplement bevat tevens het Windows Genuine Advantage valideringsinstrument. Met dit instrument wordt gecontroleerd of er een exemplaar van Microsoft Windows XP (“Windows XP”) met een geldige licentie is geïnstalleerd. De installatie van het valideringsinstrument kan vereist zijn om bepaalde software van Microsoft te kunnen installeren of services als Windows Update te kunnen gebruiken. Als er een exemplaar van Windows XP met een geldige licentie is geïnstalleerd, profiteert u van speciale voordelen. Deze staan vermeld op de volgende webpagina: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=39157.

  4. Waarschuwing. Als het supplement detecteert dat er geen exemplaar van Windows XP met een geldige licentie is geïnstalleerd, wordt u gewaarschuwd en wordt u er periodiek aan herinnerd dat er een exemplaar van Windows XP met een geldige licentie moet worden geïnstalleerd. Ook wordt u op de hoogte gebracht als er een recenter servicepack van Windows voor de software beschikbaar is.

  5. Op internet gebaseerde services. Microsoft levert op internet gebaseerde services bij dit supplement. Microsoft mag deze services op elk gewenst moment wijzigen of annuleren. Dit supplement maakt via internet verbinding met computersystemen van Microsoft of van de serviceprovider zoals hieronder wordt beschreven. In sommige gevallen ontvangt u geen afzonderlijke melding wanneer er verbinding wordt gemaakt. Zie http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=56310 voor meer informatie over deze functie.

  6. Computergegevens. Voor dit supplement worden internetprotocollen gebruikt die gegevens over de computer naar Microsoft verzenden, zoals de productcode van Windows XP, het serienummer van de vaste schijf, de fabrikant van de pc, de versie van het besturingssysteem, het productidentificatienummer van Windows XP, de BIOS-gegevens van de pc, de landinstellingen van de gebruiker, de taalversie van Windows XP, het resultaat van de validering en of de installatie van het supplement is geslaagd. Bepaalde informatie die uit uw IP-adres kan worden afgeleid, maar waarmee u niet kunt worden geïdentificeerd, wordt samen met de computergegevens bewaard.

  7. Gebruik van informatie. Microsoft kan de informatie over computers gebruiken om software en services te verbeteren, softwaregebruik zonder geldige licentie te voorkomen en statistische totaalgegevens uit te werken. Ook kan Microsoft de totaalgegevens delen met anderen, zoals leveranciers van hardware en software en houders van een volumelicentie, ten behoeve van de bescherming van hun licentiesleutels.

  8. TOESTEMMING VOOR OP INTERNET GEBASEERDE SERVICES. DOOR DEZE FUNCTIE TE GEBRUIKEN GAAT U AKKOORD MET DE VERZENDING EN HET GEBRUIK VAN DE BOVENGENOEMDE COMPUTERGEGEVENS. MICROSOFT GEBRUIKT DEZE GEGEVENS NIET OM U TE IDENTIFICEREN OF OM CONTACT MET U OP TE NEMEN.

  9. Mededeling met betrekking tot privacy: Zie http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=68985 voor meer informatie over de computergegevens die naar Microsoft worden verzonden.

  10. Productondersteuning voor supplement. Microsoft biedt productondersteuning voor de software zoals wordt beschreven op www.support.microsoft.com/common/international.aspx.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.