Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

windows xp van sp1 naar sp2

None
17 antwoorden
 • Ik heb op mijn computer W98SE, XP SP1 en XP SP2 staan, die het allemaal prima doen
  De 2x XP heb ik om in een afgescheide schone omgeving (SP2) videomonatage te kunnen doen

  IK heb vorig jaar al een keer geprobeerd om mijn normale omgeving waar ik ook veel op test en download over te zetten op SP2.
  Maar helaas liep mijn computer steeds vast en ben ik dus weer terug gegaan naar SP1.
  Nu krijg ik bericht dat Microsoft vanaf 10 oktoebr 2006 SP1 niet meer ondersteunt.
  Eigenlijk wil ik wel overstappen op SP2

  Wie weet hoe ik erachter kom waardoor SP2 in de normale XP omgeving steeds vastloopt; het kan niet aan de hardware liggen, want in de video omgeving met dezlefde gardware doet SP2 het wel
  Het zal wel aan een of ander programma liggen wat ik ooit eens geinstalleerd heb en nooit gebruik
 • Misschien kan je beginnen met de prog's die je toch nooit gebruikt eraf te gooien. vervolgens een uitgebreide controle op virussen en andere ongein.Er van uitgaande dat de Windowsschijf legaal is moeten er echt geen problemen ontstaan.SP2 word tegenwoordig op elke merkcomputer gezet zonder dat er toestanden van komen. Intussen is ook de meeste software ook aangepast aan SP2 en kan je het met een gerust hart doen.

  Joopat :D
 • mijn windows xp sp1 is volldeig legaal, dus dat kan het probleem niet zijn

  ik zal je advies opvolgen en allereli rimram eraf gooien en het dan maar proberen en hopen dat het goed gaat

  ik kan toch weer terug he, als het misgaat; tenminste dat staat mij bij van de vorige keer? (een volledige backup lukt niet ,dat is teveel)
 • je kan inderdaad systeemherstel doen (als je dat bedoelt) maar dat werkt niet altijd even goed als je vele programmas heb verwijderd/toegevoegd.
 • Waarom niet een verse install en dan meteen SP2 erop zetten, weet je zeker dat het goed zit en begin je ook weer mooi met een schoon systeem.
 • maar dan moet ik ook alle andere programmas opnieuw installeren en dat is een flinke klus
  Dat kan ik altijd nog doen als het op de andere manier niet lukt
 • [quote:30e0f0a180="adelaar11"]Het zal wel aan een of ander programma liggen wat ik ooit eens geinstalleerd heb en nooit gebruik[/quote:30e0f0a180] Als daar ook oude applicaties bijzitten, check je deze Programma's waarvan bekend is dat deze minder functionaliteit hebben als deze op een computer met Windows XP Service Pack 2 worden uitgevoerd Check daarbij vooral de applicaties in je systeemtray.

  Zoals Drewster al zei is inderdaad een verse install en dan meteen SP2 erop beter. Of Windows XP met Service Pack 2 geslipstreamed via nlite.
 • bedankt voor jullie tips
  ik moet zeggen dat ik geen van de programmas gebruik die MS benoemt
 • Hallo, ik heb ook een vraag over sp2, ik heb die ook nog niet geinstalleerd omdat me dat afgeraden werd ( toen in het begin ) Ik heb wel een cd liggen met sp2 erop die ik toen indertijd besteld heb. Of is het beter gewoon een update te doen. Kan ik nog problemen verwachten met mijn norton 2002 ???

  gr.D.Quijote
 • Zelf heb ik het nog nooit geprobeerd, maar kan het geen optie zijn om sp2 te installeren in veilige modus.

  Misschien iemand ervaring hiermee.
 • Aaan D.Quijote. Je kunt het veel beter van die SP2 cd-rom doen. Tenslotte is het servicepack meer dan ik dacht 400MB en dat is stabieler van cdrom op je computer te zetten. Je zal weinig tot geen problemen krijgen met Norton 2002 omdat intussen alles al in orde is gemaakt voor dit reeds lang bestaande servicepack. Wel zou ik je adviseren om eerst goed te zien of er geen rotzooi op de pc zit, Dus ook eerst een uitgebreide scan met je norton. Dan zul je geen narigheid krijgen.

  Joopat , succes..
 • Nee het is zo'n 40 mb, dat zal met mijn vaste inbelverbinding ongeveer 5 uur duren. Maar als ik de cd rom gebruik moet ik misschien diverse malen ergens op klikken, en tevens is deze cd rom ook al weer meer dan een jaar oud. Dus die zal intussen ook wel achterhaald zijn, dus als ik ergens fout op klik gaat de installatie misschien niet goed. Dus daarom dacht ik gewoon de auto update te doen.

  gr.D.Quijote
 • Het complete Servicepack SP2 is bijna 260MB om precies te zijn 257,49MB. Dit alles volgens microsoft zelf. Dit is minder dan 400 maar absoluut geen 40MB. Bij dit soort grote bestanden is het altijd beter om de hoofdmoot van de SP2 cdrom te halen en daarna nog een update te doen via het internet. Maar ,natuurlijk aan jou de keus.

  Joopat
 • Dan begrijp ik iets niet, ben nog even naar de windows update gegaan, en dan krijg ik de boodschap dat ik SP2 nog moet downloaden en dat dat 49.4 mb is.

  gr.D.Quijote
 • Maar jou vraag was of SP2 cdrom en die is dus 260MB of via update en daar kan inderdaad iets anders staan. Misschien is er al een deel van de update's op je computer aanwezig en hoef je uitsluitend nog die 40+ MB
  erbij te zetten. In dat geval zou ik ook via de update te wek gaan.

  Joopat
 • op de cdrom staat echt alle updates van sp 2. ook die van de andere xp versie's

  wat de update van de micrsoft doet is alleen het gedeelte van jouw winxp versie ophalen

  en dan is het rond de 50 mb
 • Aha. Bedankt sjouwer , nu begrijp ik het ook.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.