Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

vastloper in windows XP ondanks goed systeem

Anoniem
Rosturp
16 antwoorden
 • hallo

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen met een probleem waar ik al een tijdje mee zit. Mijn computer loopt steeds vast in windows xp als ik bijv iets wil installeren. Mijn systeem is ondanks geupdate hardware matig. Ik denk dus dat software de problemen veroorzaakt. Weet iemand hoe ik dit kan onderzoeken welke software problemen veroorzaakt of weet iemand de oorzaak?
 • Een vastloper kan vele oorzaken hebben. Dus dat is moeilijk te zeggen welke software of hardware precies je probleem veroorzaakt. Je kan er een paar spyware progs gebruiken. Je kan met msconfig eens proberen wat achtergrond progs uit te zetten. Maar de beste manier blijft een nieuwe install.
 • dat heb ik net gedaan maar hij doet het nog steeds niet zoals een systeem met een athlon 64 1,8ghz dat zou moeten doen.
 • Geef eens aan wat voor hardware er precies in je systeem zit. Is je pc wel goed geaard?
 • Moederbord: Gigabyte GA-K8NF-9
  Geheugen: 1024MB (Geil) (2 losse)
  Videokaart: Nvidia Geforce 6600
  Processor: AMD Athlon 64 1,8 ghz
  Voeding: Zalman ZM360B-APS

  Mijn pc zit in een geaard stopcontact. Misschien de voeding die een storing heeft want op sommige momenten doet hij het wel weer zoals hij zou moeten doen.
 • Als een nieuwe install niet werkt, dan zou het idd weleens hardware kunnen zijn. Start je PC een kaal op. Dus alle insteekkaarten behalve je videokaart eruit te halen. Een voeding kan ook voor problemen zorgen. Indien je een andere voeding hebt zou je dat ook eens kunnen proberen.
 • Ik heb helaas geen andere voeding ik neem aan dat er wel programma's voor zijn die de voeding kunnen meten op storingen.
 • [quote:4e601bc7ca]Ik heb helaas geen andere voeding ik neem aan dat er wel programma's voor zijn die de voeding kunnen meten op storingen.[/quote:4e601bc7ca]Neen, die zijn er niet ! Uit een oude PC heb ik bv een voeding gerecupereerd die ik altijd in reserve houd om te proberen als ik de bestaande voeding verdenk van storingen. Die heeft mij al een paar maal uitstekende dienst bewezen, omdat hier 5 computers 24/24 draaien. Ik heb ooit een voeding-testapparaat willen kopen, maar toen ik de prijs daarvan hoorde ben ik de shop letterlijk "uitgelopen" !!
 • Er zijn wel speciale apparaten om voedingen te testen, maar die zijn vreselijk duur, en er zijn maar heel weinig bedrijven die zoiets hebben.
 • geheugen al getest (memtest86)????
  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=memtest86&btnG=Zoeken&meta=
 • [quote:08cd375cde="The BalusC"]Zijn de spanningslijnen stabiel?[/quote:08cd375cde]Je zou dus via "Motherboard Monitor" en door iets zoals [i:08cd375cde]3DMark/Prime95/cpuburn[/i:08cd375cde] te draaien, de spanningen kunnen controleren.
 • De spanningen moeten dan dus overeen komen met wat de leverancier voorschrijft?
 • [quote:951ac4892d="Alicante"]Neen, die zijn er niet ! Uit een oude PC heb ik bv een voeding gerecupereerd die ik altijd in reserve houd om te proberen als ik de bestaande voeding verdenk van storingen. Die heeft mij al een paar maal uitstekende dienst bewezen, omdat hier 5 computers 24/24 draaien. Ik heb ooit een voeding-testapparaat willen kopen, maar toen ik de prijs daarvan hoorde ben ik de shop letterlijk "uitgelopen" !![/quote:951ac4892d]

  Die zijn er wel. Je kan een multimeter gebruiken om je voeding op te meten. Kun je voor een paar euro kopen.
 • [quote:f8ff2773a1]Die zijn er wel. Je kan een multimeter gebruiken om je voeding op te meten. Kun je voor een paar euro kopen.[/quote:f8ff2773a1]
  Dat klopt, alleen meet je alleen de spanning op het moment dat je op de meter kijkt. En dan nog in onbelaste staat. Wat de spanning doet als hij belast heel kortstondig instort is niet te meten met een digi multimeter.
  Probeer maar eens bij een zwakke batterij van 1,5V wat lees je dan af?
  Juist 1,5V. Maar als je hem belast stort hij in. Alleen met een scoop kun je werkelijk metem wat een voeding belast doet of met een schrijvende meter, doch deze zijn zeer duur voor een hobbyist.
  En als de voeding echt helemaal stuk is ja dan kun je dat inderdaad met eem multimeter aflezen of liever gezegd je leest niets af.
 • [quote:b1aed29880="gertcor"]Dat klopt, alleen meet je alleen de spanning op het moment dat je op de meter kijkt. En dan nog in onbelaste staat. Wat de spanning doet als hij belast heel kortstondig instort is niet te meten met een digi multimeter.
  Probeer maar eens bij een zwakke batterij van 1,5V wat lees je dan af?
  Juist 1,5V. Maar als je hem belast stort hij in. Alleen met een scoop kun je werkelijk metem wat een voeding belast doet of met een schrijvende meter, doch deze zijn zeer duur voor een hobbyist.
  En als de voeding echt helemaal stuk is ja dan kun je dat inderdaad met eem multimeter aflezen of liever gezegd je leest niets af.[/quote:b1aed29880]

  Voeding opmeten terwijl die belast is doe je gewoon als volgt:
  Je kan met een paperclip een gesloten stroomkring maken. En dus je voeding opstarten. Vervolgens steek je de zwarte pen in de GND. En de andere steek je in een van molexen waar je wil meten. Ik krijg dan netjes de voltages op me multimeter. Dit werkt bij mij perfect. Eventueel hang je er een HD, CDROM etc aan om je voeding te belasten.
 • roy_startpag antwoordde o.a.[quote:353f91ac84]Je kan met een paperclip een gesloten stroomkring maken.[/quote:353f91ac84]
  Maar dan heb je toch een volledige kortsluitng?
  En dat lijkt me niet goed voor de voeding.
  Of bedoel je toch wat anders?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.