Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Parallele herinstallatie mogelijk??

None
3 antwoorden
 • Het lijkt erop dat mijn WindowsXP Professional SP2 configuratie problemen zijn met systeem bestanden; dus corrupt bijvoorbeeld. Van alles al geprobeerd en dus is de herinstallatie van Windows waarschijnlijk onvermijdelijk. Ik zie daar geweldig tegen op omdat ik 4 schijven verdeeld in 8 partities vol met programma’s heb.
  Daarom vraag ik mij af of het volgende mogelijk zou zijn: ik installeer met behulp van een Slipstream CD inclusief SP2 in een folder parallel aan de huidige c:\windows. Dus een dual-boot situatie.
  Als dat werkt dan kopieer ik alle systeem bestanden naar de “oude” directory.
  De grote vraag die ik nu heb is of dit plannetje zou kunnen lukken?
  Heel graag reacties enz.

  Trouwens wat zijn de eigenlijke systeembestanden en wat is precies de “kernel”?

  Bij voorbaat heel veel dank
  Paul
 • Ik weet niet precies wat de problemen inhouden die je hebt, maar je zou eens 'sfc /scannow' kunnen proberen via Start - Uitvoeren. Dan worden al je systeembestanden gescand en zonodig vervangen mochten deze niet meer in originele staat verkeren. Je moet hiervoor wel de originele Windows XP cd-rom in het station hebben zitten.
 • Bedankt "Ouwe Rot"

  Op 5 augustus j.l. heb ik al een vraag gepost over SFC. De antwoorden toen konden mij helaas niet verder helpen met SFC. Ook al geexeperimenteerd met aanpassingen in de registry key: (HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\
  CurrentVersion\Setup) =SourcePath en hier o.a. ingevuld K:\ of K:\i386 waarbij K: de drive letter is van mijn DVD-speler. Ook met
  C:\ en C:\i386 waarbij ik de inhoud van de "I386" folder van de WindowsXP SP2 CD naar de C: \schijf heb gekopieerd.

  Hoe dan ook als ik een oplossing zou hebben voor het SFC probleem dan was ik ook al een stuk verder.
  Graag dus

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.