Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Outlooks Express wil comprimeren, ik niet

None
12 antwoorden
 • hallo allemaal,

  Bij het afsluiten van Outlook Express krijg ik steeds de melding of ik de berichten wil comprimeren.
  Hoe kom ik van die melding af?

  dank
  theodosius
 • Gewoon een keer laten comprimeren.
 • zoek maar eens op outlook (express) (wil) (+) comprimeren

  krijg je wel enkel uitleggingen waarom
 • Jij wil niet ? Daar heb je geen klinkende verklaring voor !
  Comprimeren gebeurd om je email bestanden kleiner te maken.
  Ik wil je Outlook zien openen met 5000 ongecomprimeerde emailbestanden en 1000 adresbestanden.
  Sommigen vergeten uit te vinken dat alle users die ze beantwoorden automatisch in het adresboek moeten bijgezet worden
  Veel ? Je zou verbaast zijn wat sommigen na 3 jaar op de PC staan hebben. 6250 emails was ooit de topper die ik vond.
  Hetzelfde met *.tmp bestanden…vandaag vond ik er op een PC iets over de 8000. En maar zeuren dat de boel traag loopt…….
 • [quote:ba409c4a17="Inside Outlook Express"][size=9:ba409c4a17]The backgound compaction feature is removed from OE after you install WindowsXP Service Pack 2. Instead of compacting in the background, which was often the source of problems, OE now waits until you open and close the program 100 times. After that 100th time OE begins to compact.[/size:ba409c4a17][/quote:ba409c4a17]OETool

  The Other E-Mail Threat: File Corruption in Outlook Express

  An Outlook Express basic repair kit

  Compact Check Count
 • So what ?…..
  Laat dit mailprogramma toch gewoon zijn werk doen zonder muggenzifterij !
 • [quote:05e7e9835d="Alicante"]Jij wil niet ? Daar heb je geen klinkende verklaring voor !
  Comprimeren gebeurd om je email bestanden kleiner te maken.
  Ik wil je Outlook zien openen met 5000 ongecomprimeerde emailbestanden en 1000 adresbestanden.
  Sommigen vergeten uit te vinken dat alle users die ze beantwoorden automatisch in het adresboek moeten bijgezet worden
  Veel ? Je zou verbaast zijn wat sommigen na 3 jaar op de PC staan hebben. 6250 emails was ooit de topper die ik vond.
  Hetzelfde met *.tmp bestanden…vandaag vond ik er op een PC iets over de 8000. En maar zeuren dat de boel traag loopt…….[/quote:05e7e9835d]Dit heeft echter niets met het genoemde comprimeren te maken. Met comprimeren worden alleen maar de verwijderde mails daadwerkelijk verwijderd. Overigens is hier heel recentelijk een lange discussie over gevoerd, zie hier. Het lijkt me weinig zinvol om het hele betoog hier nog eens te herhalen.

  Edit:
  Wat Alicante noemt, is een probleem van geheel andere orde. Zelf gooien we alle mail die niet meer bewaard hoeft te blijven gewoon weg. Wat we wel willen bewaren archiveren we elders op de HD. Op deze manier blijven de postvakmappen wat betreft afmetingen overzichtelijk. En van geleidelijk traag worden is daardoor geen sprake. Het archief is zodanig ingedeeld dat elk mailtje uit het verleden gemakkelijk op onderwerp is terug te vinden.
 • De juiste definitie van "Comprimeren" is niet "Verwijderen" !
  Velen laten de mails in het vak "Verwijderde Items" staan en weten zelfs niet hoe ze daaruit te krijgen. Daar zou je van opkijken. Ook met comprimeren zijn die daar niet weg.
  Niet omdat wij weten hoe alles netjes te houden dat iedereen het weet. 90 % dus niet…..en inderdaad, over Computers kan je oeverloze discusies houden. Als vakman lees ik hoe iedereen wel iets anders weet, maar weinig juist is.
 • [quote:41a719e567]De juiste definitie van "Comprimeren" is niet "Verwijderen" ![/quote:41a719e567]

  De juiste vertaling van "compaction" is niet "comprimeren".
 • Je kunt natuurlijk ook nog eerst backups van je .dbx bestanden maken.
 • [quote:7c6a452704="Alicante"]De juiste definitie van "Comprimeren" is niet "Verwijderen" !.[/quote:7c6a452704]Mee eens, wordt ook niet beweerd. Daarom vind ik de term comprimeren hier een beetje ongelukkig gekozen, want blijkbaar leidt het voortdurend tot misverstanden. Het heeft nl. niets te maken met comprimeren zoals dat in b.v. in een zip-file gebeurt, en die associatie wordt door veel mensen ten onrechte wel gelegd. In die zin comprimeren doet deze functie beslist niet. Het schoont alleen de als verwijderd gemarkeerde berichten uit de dbx-files op. Comprimeer je nooit, dan blijven ze tot sint-juttemis in die dbx-files staan. De nog aanwezige berichten worden bij dat comprimeren dus aaneen geschoven In die zin is er dus toch wel sprake van comprimeren, want door dat verwijderen krijgen/houden die dbx-files (weer) hanteerbare afmetingen.
  [quote:7c6a452704]
  Velen laten de mails in het vak "Verwijderde Items" staan en weten zelfs niet hoe ze daaruit te krijgen. Daar zou je van opkijken. Ook met comprimeren zijn die daar niet weg..[/quote:7c6a452704]Nee, uiteraard niet, je moet ze daaruit eerst verwijderen. Vervolgens staan ze nog steeds in de dbx-file echter gemarkeerd als verwijderd. En daarmee is het kringetje weer rond, met comprimeren verwijder je ze echt.[quote:7c6a452704]
  Niet omdat wij weten hoe alles netjes te houden dat iedereen het weet. 90 % dus niet…..en inderdaad, over Computers kan je oeverloze discussies houden. Als vakman lees ik hoe iedereen wel iets anders weet, maar weinig juist is.[/quote:7c6a452704]Ben ik met je eens. Een duidelijke uiteenzetting in een forum als dit is dan ook niet overbodig. Ook al is het de zoveelste keer en ook al is deze discussie heel recentelijk ook al gevoerd.
 • heren helpers

  Ten lange leste heb ik dan maar gecomprimeerd. Vroeg me dus af of dat niet ergens in het register verwijderd kon worden.
  Comprimeren is dus verwijderen: gelukkig, wat dat is ook wat ik wel.
  Echter, wat bijzonder ongelukkig gekozen, dat woord.

  dank
  theodosius

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.