Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Geen melding meer nieuwe e-mail Outlook Express

Jim van Zweeden
12 antwoorden
 • Sinds een paar weken krijg ik rechts onder in de taakbalk geen envelopje meer te zien als teken dat er nieuwe e-mail binnen is.
  Ik heb diverse dingen al geprobeerd o.a.:
  Rechts klikken op de taakbalk, naar eigenschappen, naar aanpassen.
  Je krijgt dan een lijst met Actieve en Niet Actieve items te zien.
  Het envelopje staat als eerste bij de Niet Actieve items met als keuze: "verbergen indien niet actief".
  Je zou zeggen dat het envelopje actief wordt zogauw als er nieuwe e-mail is, doch helaas hij komt niet tevoorschijn. Ook op "standaardinstellingen herstellen" klikken heeft geen effect.
  Overigens staat als je op eigenschappen hebt geklikt de functie "niet actieve pictogrammen opruimen" aangevinkt.

  Wie o wie weet de oplossing?
 • Naar mijn weten komt er in Outlook Express geen melding omhoog als er nieuwe berichten zijn. Wel kan er een geluid worden afgespeeld ga hiervoor naar [b:6a25d05b04]Extra - Opties[/b:6a25d05b04] en zet hier een vinkje bij [b:6a25d05b04]Geluid afspelen bij nieuwe berichten[/b:6a25d05b04] Als dit niet is als u bedoelt zeg mij dat dan even!

  Veel succes ermee!
 • er is wel degelijk een visuele er-is-post-melding in oe.
  de ts plaatst deze in de taakbalk, maar hij bedoelt de systemtray (naast het klokje dus…)
 • [quote:def60931f2]er is wel degelijk een visuele er-is-post-melding in oe.
  de ts plaatst deze in de taakbalk, maar hij bedoelt de systemtray (naast het klokje dus…)[/quote:def60931f2]
  Klopt derkdejong, dat bedoelde ik en tot op enkele weken geleden heeft dat ook altijd gewerkt.
 • Ik heb heel OE op zijn kop gezet en flink gegoogeld maar kan helaas geen oplossing vinden voor dit probleem. Waarschijnlijk zit deze optie ergens verstopt in het register.
 • En als je IE/OE nou eens gewoon opnieuw installeert, dus gewoon eroverheen? mogelijk "repareert" hij dan ook dat envelopje.

  En kijk ook eens bij de eigenschappen van de taakbalk.
  Rechtsklik op de taakbalk, kies "Eigenschappen", tabblad "Taakbalk", klik op knop "aanpassen" rechtsonder (als dat grijs is even vinkje zetten bij "niet actieve pict." etc.

  Je krijgt dan een lijst met actieve- en niet-actieve items. Kijk bij de niet actieve en zoek naar "<[i:05057abf8f]gebruikersnaam[/i:05057abf8f]> heeft 1 nieuw bericht" en kijk wat er in het bijbehorende keuzeveld staat. Dat moet zijn "Verbergen indien niet actief", misschien staat er bij jouw "Altijd verbergen". Door een linksklik op het item kun je de keuze veranderen.

  Let op: je moet soms wel een beetje slepen met het scheidingslijntje tussen "Naam" en "Gedrag" om de keuzepijl zichtbaar te maken.

  Gr,
  Jim
 • Vooropgesteld dat TS nergens schrijft [b:d4a476b2a2]hoe[/b:d4a476b2a2] er op e-mail wordt gecontroleerd, denk ik aan een corrupt account > nieuwe aanmaken
  Een back-up van berichten, adressen, berichtregels en instellingen is dan wel zo z’n plaats.
  [img:d4a476b2a2]http://i3.tinypic.com/25qvxfo.gif[/img:d4a476b2a2]
  Mijn advies is om niet via het mailprogramma op post te controleren, maar een Anti-Spam Tool hiervoor te gebruiken.
  MailWasher doet bij mij het werk.
 • Bedankt voor de reacties.

  Jim van Zweden, als je mijn probleemstelling leest dan staat daar al aangegeven dat ik jouw oplossing al gecontroleerd heb.
  En het "probleem" is zodanig dat daar wel mee te leven valt. Dus opnieuw installeren is voorlopig nog geen optie. Overigens krijg ik wel het geluid te horen dat er nieuwe post is.

  Rosturp, hoewel ik een ADSL verbinding heb sluit ik die aan het eind van de avond altijd af om hem de volgende keer weer op te starten. (USB modem) Als de pc is opgestart controleer ik altijd eerst of er nieuwe AVG updates zijn om daarna OE te openen zonder voorbeeldscherm.
  Alle berichten die ik niet thuis kan brengen worden gelijk met shift/del verwijderd. AVG staat altijd aan als virusscanner en ZoneAlarm als firewall.

  Voor nog andere suggesties sta ik open.
 • doordat ik nooit het envelopje in de statusbalk aanklik is de zichtbare melding van nieuwe mail verdenen achter de pijl

  als ik opstart kijk ik gelijk naar de mail (en 9 van de 10 keer is er dan nieuwe mail)

  nu verdwijnt de envelop tegen woordig achter de pijl en moet ik op geluid letten sosm doe ik op de pijl klikken en weet ik al genoeg
 • [b:a28769b94e]gertcor schreef:[/b:a28769b94e][quote:a28769b94e]Jim van Zweden, als je mijn probleemstelling leest dan staat daar al aangegeven dat ik jouw oplossing al gecontroleerd heb. [/quote:a28769b94e] :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
 • sjouwer met jouw antwoord [quote:a484146368]doordat ik nooit het envelopje in de statusbalk aanklik is de zichtbare melding van nieuwe mail verdenen achter de pijl

  als ik opstart kijk ik gelijk naar de mail (en 9 van de 10 keer is er dan nieuwe mail)

  nu verdwijnt de envelop tegen woordig achter de pijl en moet ik op geluid letten sosm doe ik op de pijl klikken en weet ik al genoeg[/quote:a484146368] kan ik leven. Achter de pijl staat inderdaad het envelopje en als je daar op klikt om naar post te kijken dan activeer je schijnbaar de functie weer. Want een volgende keer staat het envelopje dus wel naast de klok.
  Maar ook ik open nadat ik verbinding heb gemaakt en AVG heb laten kijken naar updates rechtstreeks OE en zie dan m'n post.
  Dus waarschijnlijk is hiermee het "probleem" opgelost.

  Jim ik kan jouw reactie helaas niet volgen, de smiletjes moeten schijnbaar duidelijk zijn, ik begrijp het echter niet maar dat zal ongetwijfeld aan mij liggen.
 • als je niet op het envelopje klikt zal hij na een paar keer weer verdwijnen achter de pijl

  denk hier wel om (hij is er wel, maar niet zichtbaar)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.