Vraag & Antwoord

OS Windows

win98 installeren

4 antwoorden
  • hallo, ik wil windows 98 installeren op een oude computer, maar ik heb hem geformateerd in ms dos, ik start setup en dan komen die controles, en dan gaat hij verder en opeens zegt hij dat hij niet kan formateren omdat ik ntfs gebruik, maar als ik ga kijken is het gewoon fat32 wat is het probleem, en hoe kan ik het verhelpen, of zal ik windows 2000 erop moeten zetten, maar dan gaat hij traag zijn, hij heeft maar 64mb ram... bvd marco
  • Wazig dit... als je opstart met een Windows 9x bootdisk en je start 'fdisk' en je kiest vervolgens om bestaande partities weer te geven, wat staat er dan? Met fdisk kun je ook alle bestaande partities verwijderen zodat de schijf blanco is (mits je er geen belangrijke gegevens op hebt staan natuurlijk) En daarna een nieuwe primaire partitie aanmaken. Start daarna de PC opnieuw vanaf de bootdisk en doe 'format c:' Dan zou het toch echt goed moeten gaan als je de Windows 98 setup start.
  • raar die melding, volgens mij bestond er nog geen nfts toen de win98 installaties werden gemaakt.....? weet je zeker dat je een correcte bootdisk gebruikt?
  • Doe eens: fdisk/mbr vanaf je bootflop.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.