Vraag & Antwoord

OS Windows

Na AVG melding kernel32.dll changed

Anoniem
gertcor
4 antwoorden
 • Na het scannen met AVGFree krijg ik melding dat er geen virussen zijn aangetroffen. In het kader krijg ik wel melding changed bij 2 dll's.
  C:\Windows\System32\Kernel32.dll en idem Shell32.dll
  In de verkenner zie ik bij de eerste een datum van 5-7-2006 en bij de 2e 13-7-2006.
  Laat ik beginnen te zeggen dat ik geen problemen ondervind, alles werkt hoewel sommige programma's even na moeten denken lijkt het om dan na 2 à 3 seconden wel in beweging te komen.

  Ik heb gescand met AdAware, Spybot, Ewido en CCleaner laten draaien, geen problemen.
  Als ik bij uitvoeren intik: regsvr32 kernel32.dll dan is het resultaat [i:76094aa797]"Kernel32.dll is geladen, maar het ingangspunt DllRegisterServer is niet gevonden. Dit bestand kan niet worden." geregistreerd.[/i:76094aa797] Bij regsvr32 shell32.dll geeft hij aan [i:76094aa797]"DllRegisterServer geslaagd"[/i:76094aa797]

  Op het internet uiteraard al gezocht en alleen iets kunnen vinden mbt beveiligingsupdates van XP, doch niet veel wijzer geworden.
  Vandaar mijn hoop dat iemand me hier kan helpen of kan melding dat Microsoft inderdaad deze 2 dll's heeft ververst.

  Bij de logboeken vind ik in de map systeem de volgende fout:
  [i:76094aa797]"Tijdens de verwerking van het bestand avg71free_392a744.exe op het volume HarddiskVolume3 is de fout 0xC000007F opgetreden in het filter van Systeemherstel. Controle van dit volume is gestopt."[/i:76094aa797]

  HarddiskVolume3 zegt me niets, ik heb 1 hd verdeelt in 2 partities C en D waarbij D minimaal is omdat is de ruimte bij C heb gevoegd met Partitie Expert 9.0 al enige maanden geleden.

  Voor de zekerheid wacht ik eerst een paar reacties af voor ik actie ga ondernemen.
 • Waarschijnlijk een groter "probleem" dan ik dacht.
  Uitgebreider omschrijven kan bijna niet, dus daaraan kan het niet liggen dat er nog geen reacties zijn.
  Misschien is het wel mogelijk dat iemand controleert via verkenner of de datums die ik heb genoemd van de 2 dll's overeen komen met de zijne of in ieder geval ook van een recente datum zijn.
  Dan is het dus mogelijk dat Microsoft via de maandelijkse updates deze dll's heeft aangepast.

  Inmiddels heb ik wel sfc /scannow gedraait met de originele windows cd in de lade, diverse keren hoorde ik hem opstarten. Na afloop geen mededelingen en de pc is inmiddels al weer 3x opgestart en geeft geen problemen. Na de sfc actie zijn de datums van de 2 betreffende dll's ongewijzigd gebleven, dus vrij recent.

  Ik hoop toch nog op een reactie met betrekking tot dit onderwerp.
 • Ik had al een vermoeden, dat het een door MS geupdate versie van het bestand zou kunnen zijn. Maar het komt me niet bekend voor. Je zou voor de zekerheid nog eens met een andere virusscanner kunnen kijken. Bijvoorbeeld de online scan van panda of trendmicro. SFC past zijn meen ik data aan bij updates, dus geeft dan ook geen melding.
 • De datums van beide bestanden zijn bij mij hetzelfde als bij jouw dus bijna zeker dat ze door Windows Update zijn aangepast. Dat AVG die verandering merkt, nou, dat is ook de bedoeling natuurlijk.

  Voor zover ik heb kunnen achterhalen wijst die foutmelding in het logboek op nogal weinig vrije ruimte op een partitie. Systeemherstel kan dan geen nieuwe snapshot maken wegens (vermeend) ruimtegebrek. Maar systeemherstel heeft het naar verluidt ook regelmatig bij het verkeerde eind en breekt dan dus in feite onterecht af.

  En wat die [b:c207f521ca]HarddiskVolume3[/b:c207f521ca] betreft: zou het kunnen dat er tijdens het schuiven met partities middels Partition Expert ergens een stuk(je) lege, niet toegewezen schijfruimte is achtergebleven? Kijk daar eens naar bij schijfbeheer.

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.