Vraag & Antwoord

OS Windows

Engelstalige WindowsXP over Nederlandstalige heen zetten

8 antwoorden
  • Ik heb een machine met een vermoedelijk illegale Nederlandstalige Windows XP en wil daaroverheen een nette nieuwe maar wel engelstalige Windowsversie met legale key zetten. Ik zou wel alle programma's en mailbestanden willen laten staan. Hoe pak ik dat aan. Krijg ik problemen met de taalwisseling? Jan Kuperus
  • Ja, hoe wilde je dat dan precies gaan doen?
  • Als de windows versie hetzelfde is, kun je natuurlijk ook eens kijken of de legale key voor de huidige installatie gebruikt kan worden. http://support.microsoft.com/kb/328874/
  • De key die gerben voorstelt werkt niet. Hij is taal en versie gebonden. Je kan hem eroverzetten maar dan moet je toch alle programma's opnieuw installeren want in tegenstelling tot Win98 vroeger verwijderd een nieuwe install alle links, dll bestanden en drivers.
  • Als enige optie die niet formateren inhoud is den naam veranderen van de documenten en instellingen (?) en windows map naam ("_" ervoor ofzo) en dan de nieuwe windows op de zefde partitie instaleren. Dit kan je niet in windows doen omdat bastanden in die mappen in gebruik zijn. Hier heb je dus een dos prompt oid voor nodig, dus met een boot diskette oid. Dan moet je alles opnieuw instaleren maar heb je nog steeds wel al je bestanden. Ik zie geen voordeel in deze methode boven het maken van een backup van je mail en andere bestanden en dan gewoon een format en verse install.
  • Het is wel moeilijk om je netjes te gaan gedragen.
  • Gewoon ff benieuwd naar... waar heb je dit systeem/Windows overigens vandaan en waar maak je uit op dat deze Windows versie vermoedelijk illegaal is? Heb je over gesproken met de winkelier of van wie het ook af komt?
  • Oude versie; te ingewikkeld om hier te vertellen. Nieuwe versie: werkgever geeft gelegenheid tot aanschaf voor thuisgebruik.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.