Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe was het ook weer??

NoepZor
7 antwoorden
 • Hallo!

  Ik wil komend weekend een nieuwe HD installeren. Ik zou een image van de oude HD kunnen gebruiken, maar wil liever van de gelegenheid gebruik maken om alles opnieuw schoon te installeren. Dit heb ik al eens eerder met succes gedaan.

  Ik heb een 100% legale Engelse XP versie op CD, nog met alleen SP-1. Maar stel dat ik toch problemen met de activering krijg omdat ik dat al eens eerder heb gedaan… wat was ook weer de truc met het overzetten van een bestandje??

  Ik ben geen "agent provocateur" :-)

  Ciao, Henk
 • Het is geen enkel probleem om Windows meerdere malen op dezelfde pc te activeren, al doe je het iedere dag :wink: Dat er een nieuwe hdd in zit lijkt mij opzich ook geen probleem.

  De bestandjes waar jij op doelt zijn overigens de "wpa.dbl" en "wpa.bak" te vinden in C:\Windows\System32
 • Thanx, praatpaal! OK, maar in de loop der tijd zijn er al meer dingen vervangen: videokaart, moederbord, CD schrijver etc.


  Ik herinner me ergens gelezen te hebben dat je een bestandje van de oude configuratie op de nieuwe kon overzetten, maar weet niet meer welk. Ik moet de CT!s er eens op nalezen. Desnoods kan ik altijd nog een image overzetten…

  Ciao, Henk
 • Als je verder nooit het verzoek hebt gekregen om opnieuw te activeren dan denk ik dat je hier ook geen problemen mee zult hebben. Mocht je wel tegen iets aanlopen dan kun je altijd contact opnemen met Microsoft. Ze zullen hier heus niet al te moeilijk over gaan doen verwacht ik, gewoon het verhaal uitleggen.

  Dat bestandje had ik al vermeld in mijn vorige post… de 'wpa.dbl" en eventueel de 'wpa.bak" Deze kun je dus vinden in je C:\Windows\System32 map.

  Check onderstaand ook even over hoe je deze bestanden over kan zetten,
  dan hoef je dus niet meer te activeren…

  http://netsecurity.about.com/od/windowsxp/qt/aaqtwinxp0829.htm
 • Hallo again.

  In het door jou aangehaalde bericht staat dat dit alleen werkt als ik exact dezelfde HD opnieuw formateer:

  "Remember though. This won't work for transferring activation information from one computer to another or if you alter the hardware because the information contained in your "wpa.dbl" file will not match the configuration of the computer. This trick is only for reinstalling Windows XP on the exact same computer after formatting the hard drive."

  Nou ja, ik probeer het gewoon, misschien hoef ik helemaal niet te activeren, of gaat het gewoon zonder problemen zoals het hoort :-)

  Thanx, Henk
 • Dat is de vraag, bij bepaalde hardwarewijzigingen zou het geen probleem moeten zijn. Maar probeer eerst maar gewoon te activeren, ik verwacht echt geen grote problemen met de activatie bij Microsoft.
 • Ik zou ooknog in eerste instantie m.b.v. Partition Magic de nieuwe C: partitie exact even groot kunnen maken als de oude :-)

  Ciao, Henk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.