Vraag & Antwoord

OS Windows

[XP] Volledige mapstructuur voorzien van tekstbestand, hoe??

4 antwoorden
  • LS, Ik heb een probleem en dat is als volgt: Er is een map genaamd Muziek, die is onderverdeeld in CD-Rips (eigen collectie) en Downloads. Vervolgens bevatten deze twee mappen een grote collectie met muziek. Nu wil ik voor het overzicht deze twee mappen samenvoegen, maar toch kunnen bepalen of het een download of cd-rip is geweest. De makkelijkste manier hiervoor leek me een simpel tekstbestandje genaamd cdrip.txt of download.txt in de desbetreffende mappen. De vraag is dan ook: hoe kan ik dit automatiseren? Ik wil dus proberen om in alle submappen van CD-Rips een bestandje te plaatsen genaamd cdrips.txt zonder dit per map handmatig te moeten doen... Alle suggesties zijn van harte welkom! Groeten, Bas.
  • dat is een hele lastige tenzij je een heel systematische naamgeving hebt gevolg voor al je submappen. en dan nóg moet je e.e.a. weten van programmeren. wat dacht je ervan om de naam van elke submap te voorzien van een code, zeg maar er (eigenrip) en dl (download) zoiets laat zich goed in grote aantallen tegelijk realiseren met een renamer. kijk eens naar a.f.5 een prima renaming tool op http://www.fauland.com/ dat stelt je in staat om alle (map)namen die jij selecteert aan voor-, achterzijde of ergens middenin te voorzien van willekeurig welke tekst.
  • [quote:4a41676828="derkdejong"]dat is een hele lastige tenzij je een heel systematische naamgeving hebt gevolg voor al je submappen. en dan nóg moet je e.e.a. weten van programmeren.[/quote:4a41676828]Dat is geen probleem, er zit een zeer consequente naamgeving in: Bandnaam >>> Albumnaam >>> Bandnaam - Albumnaam - nummer - Titel.mp3 Ook weet ik wel het één en ander van programmeren, dus als je suggesties hebt hoor ik ze graag... Overigens is een renamingtool zeker geen slecht idee, maar ik wil toch eerst mijn eigen aanpak proberen. - Bas
  • neen, zo zal het niet lukken denk ik, wel als je de mapnamen zou hebben voorzien van nummers, zodat je een for next loop kan maken die in elke opvolgende map een bestandje kopieert. met alleen letters in de namen is er geen logische reeks te bedenken. ik zou, dit wetende, zeker voor de rename-optie gaan. die kan je zelfs ook nog verder toepassen op alle individuele mp3´s in de mappen. a.f.5 is zeker voor iemand die iets van programmeren weet een ideale tool daarvoor.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.