Vraag & Antwoord

OS Windows

Nieuwe HDD, XP kopieren

Anoniem
FTI
3 antwoorden
 • Hoi,

  Weet niet precies of dit hier hoort…

  Maargoed. Ik ben van plan een nieuwe harde schijf te kopen. Echter, mijn mobo heeft slechts 2 sata aansluitingen, dus dan wil ik graag mijn 80 gig schijf wegdoen. Nou staat daar mijn Windows XP partitie + programma's op.

  Ik vroeg me af of ik het volgende kan doen:

  Mijn 120 gig schijf eruit, de nieuwe erin, en dan de 80 gig schijf ''kopieren'' naar de nieuwe schijf. Ik heb hiervoor Partition Manager 8, maar ik weet niet of dit allemaal gaat lukken(copy partition). Reactiveren van windows zal geen probleem zijn maar of het ook allemaal goed meekomt (instellingen, ineens een grotere hdd enz, begint windows dan niet te zeuren?)

  Dus: Gaat dit werken of niet?

  BVD!
  FTI :wink:
 • Ik ken dit programma verder zelf niet maar ik denk dat dit geen probleem zal zijn als dat programma het kopiëren van een partitie naar een andere partitie/harddisk ondersteunt. Het zou dan gewoon een exacte kopie worden net als andere kloonprogramma zoals Ghost dat doen. Daarnaast verwacht ik niet dat je Windows opnieuw zal moeten activeren door een nieuwe harddisk. Ik heb ook al meerdere keren een nieuwe harddisk ingebouwd en nooit iets van heractivering gezien.
 • Lijkt me niet dat ie over een hdd wissel gaat struikelen.. je kunt gewoon je 80GB partitie naar de nieuwe schijf kopieren. Daarna kun je met een goeie partitie manager (Partition Magic ofzo) tevens de grootte veranderen naar de volle grootte. Anders kun je er een of meerdere partities bij maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.