Vraag & Antwoord

OS Windows

Ineens nieuwe account in Xp prof

Anoniem
andre@home
2 antwoorden
 • Ik had vanmorgen een vaag probleem!

  Laptop: Acer Travelmat 4150 serie 1.7Ghz centrino 1,5Gb geheugen Windows Xp professional.

  Afgelopen woensdag met behulp van de acer recovery cd's windows xp opnieuw geïnstalleerd. Alleen één gebruiker aangemaakt in windows xp, mijzelf dus.
  Alle updates geïnstalleerd en office 2003 ook met alle updates.
  Verder heb ik TweakUI geïnstalleerd en daarmee wat dingen gewijzigd wat met andere programma's niet kan. Heb ondere andere ingesteld dat windows tijdens het opstarten automatisch door moet starten onder mijn account. Anders moet je dus je account aanklikken tijdens het opstarten ( ook al heb je maar 1 account).
  Als ik de laptop niet meer nodig heb zet ik hem altijd in de slaapstand. Opstarten gaat dan namelijk veel sneller.
  Vanmorgen haalde ik hem dus uit de slaapstand en toen werd ik niet automatisch aangemeld bij mijn account, maar kreeg ik een scherm te zien met daarin een account genaamd 'administrator'. Ik vond het al raar maar toch maar die account aangeklikt, omdat er verder geen andere account in dat scherm stond. Ook niet de account 'mark' dus, wat de enige account was die erop stond…
  Nadat ik aangemeld was onder de account administrator had ik de beschikking over een hele schone windows xp. Alle instellingen die ik had onder de account mark waren verdwenen.
  Toen heb ik dus geprobeerd me als administrator af te melden en op een mark aan te melden, maar de account mark was gewoon verdwenen.

  Wist het toen ook niet meer en heb toen de laptop maar opnieuw opgestart. Alles in een keer weer normaal! Nu is de account administrator weer verdwenen en heb ik gewoon mijn oude account weer terug!

  Hoe is dit mogelijk? Iemand vaker dit probleem gehad?
 • De account 'administrator' word automatisch aangemaakt, maar staat nooit in het lijstje met accounts. het is zegmaar als 'back-up beheerder'. Je kunt er normaal mee inloggen door enkele keren op ctrl-alt-del te drukken bij het welkomscherm. je krijgt dan het 'traditionele' inlogscherm, waar je ook als administrator kan inloggen. er is dus geen nieuwe account voor gemaakt ofzo.

  Hoe je probleem verder in elkaar zit, begrijp ik ook niet.. :-?

  Peter

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.