Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Welke mediaplayer geeft het beste geluid?

Anoniem
Yocto
8 antwoorden
 • Windows Media Player 11

  Windows Media Player 10

  Winamp

  quicktime

  realplayer

  Ik heb 5 mediaplayers gevonden ,maar welke mediaplayer geeft het beste geluid.
 • Ik denk dat de kwaliteit van het geluid meer afhankelijk van de gebruikte geluidskaart/chip en speakers dan mediaplayers. :wink: Want als je een mp3'tje afspeelt gebruiken ze meestal eendezelfde codec (LAME ofzo), als het goed is.
 • Verder is het voor een groot deel afhankelijk van de gebruikte codec en bitrate.
 • En toch hoorde ik, toen ik 1,5 jaar geleden de verschilllende spelers op kwaliteit probeerde te beoordelen met mijn Delta geluidskaart verschil tussen bijvoorbeeld Winamp of WMP. Winamp klinkt vlakker zo lijkt het. WMP klinkt dus voller en getrouwer.
  Technisch verklaren kan ik het niet maar op het Synthforum heb ik anderen dat ook wel eens zien verklaren.

  *ben audiofanaat, produceer zelf muziek in mijn thuis-studiootje met goede monitors en in de woonkamer heb ik een mooie NAD installatie met Kef boxen; maw ik let dus op zulke zaken*

  Misschien is het wel verbeelding en overconcentratie en klinken ze allemaal echt hetzelfde en zijn alleen de kaart en de codecs van belang.
  Het is moeilijk om zulke dingen echt te bepalen, tenzij je een 'dode' kamer hebt waar je met meetapperatuur aan de slag kunt gaan. Niemand heeft dat nog onderzocht voorzover ik weet.

  Ik zou gewoon gaan voor Windows Media Player 10 of 11 (ik ga nu ff 11 testen)
 • Verschillende spelers hebben verschillende algoritmes en verschillende nabewerking. Met meer nabewerking zal het misschien "beter" klinken, maar meer afwijken van het oorspronkelijke geluid. Het is maar net wat je als geluidsfanaat wilt. Misschien klinkt het ook alleen maar ondefiniëerbaar anders, niet beter of slechter. Echte geluidsfreaks moeten overigens helemaal niks van MP3 hebben, die gebruiken FLAC en consorten. Maar of ze echt verschil horen met een 160 kbps MP3…
 • Ik heb nu Windows Media Player 11 beta 2 ,die volgens mij 3 dagen bestaat.

  maar mijn AMD 2800 xp heeft 60 procent belasting alleen door een mp3 ,als ik wmp op de voorgrond heb .
  als ik hem minimaliseer nog maar 8 procent ofzo.
  Dus die beelden van wmp kosten veel proccesor kracht
  Kwam er achter doordat mn pc zelfs vastliep toen ik meedere dingen tegelijk deed :roll:
 • De visualisering bedoel je? Meteen uitzetten. Vreet inderdaad processortijd en heeft geen enkel nut. Wil je een minimaal belastende speler, kijk dan eens naar evilplayer of foobar2000.
 • [quote:8eec43eca0="gerben"]Verschillende spelers hebben verschillende algoritmes en verschillende nabewerking. Met meer nabewerking zal het misschien "beter" klinken, maar meer afwijken van het oorspronkelijke geluid. Het is maar net wat je als geluidsfanaat wilt. Misschien klinkt het ook alleen maar ondefiniëerbaar anders, niet beter of slechter. Echte geluidsfreaks moeten overigens helemaal niks van MP3 hebben, die gebruiken FLAC en consorten. Maar of ze echt verschil horen met een 160 kbps MP3…[/quote:8eec43eca0]

  Idd Flac heb ik graag als het van het Net afkomt. Ik koop eigenlijk nog altijd het liefts CD's (al zijn die eigenlijk altijd te duur geweest; maar da's een andere discussie) en snap ook totaal niet dat mensen geld uitgeven voor formaten als mp3 (en dan zeker de lage bitrates) Het is natuurlijk wel handig zo'n klein formaat, maar dan vind ik het ogg-formaat, wat ongeveer even groot is kwalitatief veel beter.
  Helaas is het de massa die de beschikbaarheid bepaalt en dat is dus mp3

  Ik lees hierboveb dat WMP11 veel vraagt ivm visualisering: die laat ik dus maar ff zitten.
  Windows vista gaat ook meer vragen van je PC; onder meer vanwege visuele (mooie) zaken zo heb ik begrepen (correct me if I'm wrong) Jammer want dat vind ik allemaal erg overbodig. Maar de de doorsnee mens zal het wel belangrijk vinden en dus krijg ook ik er ongevraagd mee te maken

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.