Vraag & Antwoord

OS Windows

vista

Anoniem
None
34 antwoorden
 • ik heb win vista rc1 gedownload en geinstalleerd .
  het is mooi snel en stabiel .
  maar je kan er verder niets mee doen .
  kasperskie av scanner loop er niet op .
  ook niet bitdefender en TheBath mail nero roxio etc etc .
  het enige wat er op loopt is IE7 beta en andere benden van vista .
  je moet een pittig systeem hebben om er mee overweg te kunnen .
  zijn er nog meer die het al geprobeerd hebben
 • Ik heb het beroepshalve ook getest. (Beta 2) Ik heb ook al meermaals iedereen de raad gegeven géén Beta's te installeren. Zelfs niet van Microsoft. Het is gewoon problemen zoeken. Ik weet, het is zeer cru, maar wie niet horen wil en het toch nog beter weet moet maar voelen.
  Zelfs als de definitieve versie uitkomt kan je beter nog een 6 tal maand wachten. Waarom ? Ga ik hier niet uitleggen…de meesten weten de reden hiervoor al van vorige versies. Hierbij een test én publikatie die ik naar al mijn klanten stuur….

  Wacht je op^Windows Vista ? Bezint eer je begint !!!

  Druk effe af en lees rustig….

  Windows Vista Upgrade Advisor Beta
  Voordat u besluit over te stappen op Windows Vista kunt u een test draaien met het programma Windows Vista Upgrade Advisor Beta (download: www.microsoft.com/ windowsvista/getready/upgradeadvisor). Met dit programma kunt u achterhalen wat hardwarematig de kritieke punten zijn om met succes Windows Vista te kunnen draaien. U kunt deze test probleemloos draaien op uw eigen Windows XP-computer.

  Beoordeling door de Upgrade Advisor
  De eerste Upgrade Advisor-beoordeling van mijn recent aangeschafte computer is roos-kleurig. Nadat ik mijn eisenpakket heb samengesteld (tabblad Feature Selection), blijkt er hardwarematig geen actie nodig te zijn (tabblad Hardware Assessment). Het volgende scherm (tabblad Software Assessment) geeft aan dat een groot aantal Vista-drivers nog ontbreekt en dat sommige hardware niet ondersteund wordt door Windows Vista. Aangezien daar niets essentieels tussen zit, hoef ik me geen zorgen te maken over een test van de bètaversie.

  Windows Vista vraagt minimaal 40 GB schijfruimte
  Laat u niet verontrusten vanwege de vele meldingen over onvoldoende ruimte op de harde schijf. Zo kreeg ik de melding dat de huidige harde schijf te weinig ruimte beschik-baar heeft (zie onderstaande figuur). De melding adviseert minimaal 40 GB aan vrije ruimte, daarom wordt aangeraden een nieuwe, grotere harde schijf te plaatsen.  Het betreft in dit voorbeeld twee SATA harde schijven, gespiegeld in een RAID-configu-ratie. Deze configuratie doet zich voor als een schijf van 250 GB, gepartitioneerd (waarbij de huidige C:-schijf nog 7,34 GB aan vrije ruimte heeft). Daarnaast beschikt deze configu-ratie over een extra primaire partitie met voldoende vrije ruimte (gereserveerd voor een tweede besturingssysteem).

  Maar daar wordt door de advisor geen melding van gemaakt, en dat terwijl het heel nor-maal is om een tweede besturingssysteem op een tweede primaire partitie te installeren. Een harde schijf met 40 GB aan vrije ruimte blijkt overigens geen overbodige luxe te zijn voor Windows Vista.

  De test geeft aan dat een upgrade niet noodzakelijk is
  Tijdens de test wordt aangegeven dat er hardwarematig geen enkele actie ondernomen hoeft te worden ten behoeve van de "elegante gebruikerservaring met Windows ® Aero TM". Ook voor de "uitmuntende foto-, muziek- en video-ervaring" is een upgrade niet noodzakelijk. Ik had ook niets anders verwacht van mijn recent aangeschafte computer.

  De praktijk is echter minder rooskleurig:
  de hardware blijkt niet toereikend te zijn!
  Na de installatie van Windows Vista kom ik tot de conclusie dat mijn PC niet snel genoeg is. Waar ik binnen Windows XP zeer productief te werk kan gaan (wat voor mij een zeer belangrijk aspect is), ondervind ik binnen Windows Vista de nodige snelheidsproblemen. Dat is vreemd zou je denken, aangezien mijn computer zojuist glansrijk was geslaagd voor de Vista upgrade-test.

  De grafische kaart blijkt van groot belang
  De weergave van de mooie doorschijnende effecten en dynamische menu's (de aero-interface) van Windows Vista vergen erg veel van de grafische kaart. Als uw grafische kaart niet toereikend is, kan dit probleem verholpen worden door de aanschaf van een nieuwe, supersnelle maar kostbare grafische kaart. U stapt toch niet over op Windows Vista om vervolgens geen gebruik te maken van deze moderne aero-interface? U zit bij de aanschaf van een nieuwe Windows Vista-computer dus vast aan een kostbare snelle gra-fische kaart, ook als u deze alleen voor kantoortoepassingen gaat gebruiken!

  Nogmaals de Upgrade Advisor gestart maar dan onder Vista: de grafische kaart is opeens niet meer afdoende…
  Wat blijkt nu: als dezelfde Windows Vista Upgrade Advisor onder Windows Vista wordt uitgevoerd, komt deze op mijn PC met geheel andere conclusies. De grafische kaart is opeens niet meer toereikend! DUS: Nadat ik op goed advies voor veel geld een product heb aangeschaft, meldt dezelfde verkoper dat ik extra producten zal moeten aanschaffen om het eerder gekochte product naar behoren te kunnen laten functioneren…  Het Vista Capable/Ready-logo is dus onbetrouwbaar!
  Voor mij maakt dit het Windows Vista Capable/Ready-logo (wat je op veel nieuwe com-puters aantreft) ongeloofwaardig. Als u op het punt staat om een nieuwe computer aan te schaffen, vraag u dan af op welke grond de computer is voorzien van het Windows Vista Capable/Ready-logo! Beschouw het logo als een marketingtruc van de computerleveran-ciers en hecht er verder niet teveel waarde aan!

  LET OP: NEGEER HET WINDOWS VISTA CAPABLE/READY-LOGO
  Hebben we bij de introductie van Windows XP niet precies hetzelfde meegemaakt? Wacht dus met het aanschaffen van een nieuwe computer als u daar later Windows Vista op wilt gaan gebruiken!

  Een test van Windows Vista bèta 2
  De vorige SchoonePC-nieuwsbrief maakte al melding van problemen met de tweede bèta-versie van het nieuwe besturingssysteem Windows Vista. Microsoft had tijdelijk een download van de tweede bètaversie van Windows Vista beschikbaar gesteld (www.microsoft.com/windowsvista/getready/preview.mspx, via de verschillende filesharing-netwerken zal hij zeker nog ergens te downloaden zijn).

  Een bètaversie is bedoeld als testversie om de resterende problemen te identificeren en deze nog voor de officiële introductie te elimineren. Je mag dan toch wel verwachten dat deze versie redelijk probleemloos werkt ondanks het feit dat het nog geen Release Candi-date betreft.

  Enkele nieuwtjes in Windows Vista
  Verbeterde setup
  De setup is op een groot aantal punten verbeterd. Wat mij het meest opvalt is de soepele installatie van SATA-schijven in een RAID-configuratie. Op het moment dat gevraagd wordt naar de schijf waar Windows Vista op geïnstalleerd moet worden, heeft u de moge-lijkheid om de benodigde drivers te installeren. Je hoeft nu niet meer op F6 te drukken aan het begin van de installatie, je kan dat dus ook niet meer vergeten (om vervolgens weer opnieuw te moeten beginnen)!

  Aero-interface
  Mooie fade-aways en glassy effects. Deze functie vergt echter bijzonder veel rekenkracht, een zware grafische kaart is hiervoor noodzakelijk. Voor het correct laten functioneren van Vista is de Aero-interface overigens niet noodzakelijk. Het alternatief is een minder zware grafische schil, deze geeft echter een minder prettige gebruikerservaring.

  Sidebar
  Een leuke uitbreiding: een extra informatiebalk met daarin naar wens aan te passen plug-ins. Hierop kan onder andere een klok, aandelenkoersen, het weer en andere persoonlijke items worden getoond. Jammer echter dat de standaard bestandslocatie van de Slide Show (fotoroulatie) niet aan te passen is. Er zullen uiteindelijk veel plugins van derden beschikbaar komen, hetgeen de bruikbaarheid alleen maar zal vergroten.

  Sync Center
  Eindelijk wordt het mogelijk om twee PC's met elkaar te laten synchroniseren, dat is altijd handig met een laptop! Op beide PC's een netwerkschijf aanmaken en synchroniseren maar. Het is mij alleen nog niet duidelijk of ook Outlook op deze manier tussen twee com-puters gesynchroniseerd kan worden (zoals dat nu met een PDA en ActiveSync gaat).

  Deze netwerkfunctionaliteit zal echter niet toegankelijk zijn in de Vista Home-versies. Ik heb het vermoeden dat het gebruik beperkt zal blijven tot mobiele telefoons en PDA's als vervanger van ActiveSync. Gelukkig kan je ook met gratis software bestanden synchro-niseren (bijvoorbeeld SyncBack, download: www.2brightsparks.com).

  Complete back-up van Windows (een image)
  Het is met Windows Vista nu ook mogelijk om een systeem back-up te maken. Het is mij echter nog niet duidelijk of het mogelijk is om deze terug te zetten zonder eerst Windows Vista opnieuw te moeten installeren. Het zou ook fijn zijn als het terugplaatsen van een image uitgevoerd kan worden met behoud van de persoonlijke gegevens (en eventueel de voorkeursinstellingen), maar dat zal er wel niet in zitten.

  Autoplay
  In het Configuratiescherm vindt u de mogelijkheid om de autoplay-optie in te stellen. Hiermee kunt u precies vastleggen wat er moet gebeuren als bepaalde media (een USB-stick, geheugenkaart of gewoon een CD of DVD) wordt aangesloten op de computer.

  Windows Defender
  Beveiliging tegen kwaadwillende en ongewenste software. Microsoft geeft aan dat bevei-liging hoog op de agenda staat. Waarom dan niet meteen een virusscanner inbouwen, vraag je je dan af… Nu moet je voor de beveiliging alsnog bij een ander bedrijf aankloppen (hetgeen op zich geen kwalijke zaak is…). Het antwoord moge duidelijk zijn: Microsoft en Brussel maken nog steeds ruzie over monopolistisch gedrag, de integratie van een virus-scanner zou de situatie zeker niet verbeteren.

  Nieuwe navigatiestructuur van de Windows Verkenner
  De boomstructuur gaat er een beetje uit. Daarvoor in de plaats komt een navigatiebalk. Eenmaal gewend aan de nieuwe manier van navigeren, kunt u snel uw weg vinden. Hier-onder een voorbeeld van de persoonlijke map.  Wat nog niet goed werkt in Windows Vista
  Opstarttijd
  De opstarttijd van een kale Windows Vista bedraagt op mijn testsysteem 45 seconden. Uit de slaapstand komen duurde vreemd genoeg 10 seconden langer. Als je hier ook nog eens de benodigde tijd voor een virusscanner, firewall en andere opstartende software bij zou tellen, dan ben je al 'snel' 1 minuut aan het wachten. Dat moet toch sneller kunnen, zou je zeggen? Het opstarten van Windows XP met vele toeters en bellen kost op hetzelfde sys-teem namelijk slechts 30 seconden…

  Slaapstand
  Nadat de computer in de slaapstand is gegaan (hybernation), wil deze er met geen moge-lijkheid meer uitkomen. Ook niet door gebruik te maken van de aan-/uitknop. Alleen de stroom eraf halen werkt nog, waarna de PC netjes maar langzaam uit de slaapstand ont-waakt. Blijkbaar is Microsoft op de hoogte van dit probleem, want na een van de vele up-dates kan de computer niet meer in slaapstand worden gezet.

  Snelheid
  Daar ik Windows Vista op een vrij nieuw en snel systeem heb uitgetest, had ik meer snel-heid verwacht. Het belangrijkste van een nieuw besturingssysteem vind ik toch nog altijd de haalbare productiviteit, maar onder Vista blijft die vooralsnog ver achter op die onder XP. Niet zozeer vanwege het ontbreken van functionaliteit, maar puur vanwege het (niet) behalen van snelheid. Aangezien ik hier weinig verbetering in verwacht, is het wachten op snellere PC's met voldoende capaciteit. Wellicht dat de nieuwe generatie processoren hier verandering in kunnen brengen.

  Snipping Tool
  Een handige tool voor het maken van een screendump. Alleen blijkt het op mijn PC niet mogelijk een screendump te maken in de vernieuwde Aero-interface.

  Update Center
  Het Update Center komt met een melding dat er geen updates zijn, terwijl er na een handmatige controle toch 6 kritieke updates beschikbaar waren. Daarnaast zou tijdens de setup gezocht worden naar updates. Hier is tijdens het installatieproces echter niets van terecht gekomen (althans: ik heb het niet gemerkt).

  Improve Performance
  Er worden mogelijkheden voor verbetering genoemd, zodat de prestaties erop vooruit zullen gaan. Het is altijd handig om de bottleneck van het systeem te traceren. Bij dit onderdeel komt vreemd genoeg regelmatig de naam Microsoft voor.

  Multiboot problemen
  Ik heb Windows Vista bèta 2 getest op een harde schijf waarop reeds Windows XP geïn-stalleerd stond. Op de eerste partitie staat Windows XP, en op de tweede Windows Vista. Helaas geeft een multiboot-systeem met Vista én XP storende problemen: met enige regelmaat worden de aanwezige partities gecontroleerd, waarbij over en weer meldingen verschijnen als check of consistency en replacing invalid security id. Aangezien zo'n scan per opstart al snel 10 minuten in beslag neemt, kan ik een multiboot-systeem voorlopig niet aanbevelen.

  You have been denied permission to access this folder
  You don't currently have permission to access this folder
  Als administrator met volledige rechten krijg je op sommige plekken nog steeds zo'n rare melding waarbij je vervolgens met een kluitje (Click Continue to get access to this folder) in het riet wordt gestuurd. Het zou prettiger zijn als hier meer duidelijkheid over gegeven zou worden.

  User Account Control en Data Execution Prevention
  Met de nieuwe termen User Account Control en Data Execution Prevention moet computeren een stuk veiliger worden. Er moet nu wel voor elke wijziging toestemming gegeven worden, hetgeen vanwege het vele klikwerk al snel irritant wordt. Daarnaast knippert het scherm gedurende een seconde bij een dergelijke melding. Al met al doet de nieuwe beveiliging tegen slechte software duidelijk afbreuk aan het gebruikerscomfort. Het zou prettig zijn als deze op eenvoudige wijze voor enige tijd in- en uitgeschakeld kan worden.

  Thumbnails werken niet
  Jammer dat de thumbnails van de verschillende fotomappen niet naar behoren werken, de helft wordt gewoonweg niet weergegeven. Ook met het verversen van het scherm (F5) kan dit niet worden opgelost.

  Naamverandering mappen
  De map Documents and Settings is omgedoopt naar Users en de map Application Data wordt nu AppData genoemd. Voor de programma's die nog gebruik maken van de oude locaties zijn er intern snelkoppelingen gemaakt. De gekozen constructie lijkt nogal geknutseld, jammer dat hier geen goede oplossing voor is gevonden. Ik had liever gezien dat de map Documents and Settings opgesplitst was naar een map met onvervang-bare documenten (waaronder ook de Favorieten, e-mail, adresboek en dergelijke) en een map met de persoonlijke instellingen. Dergelijke logica wordt helaas nog niet toegepast.

  Conclusie Windows Vista Bèta 2
  Al met al zijn de ontwikkelingen van het nieuwe besturingssysteem Windows Vista bijzon-der te noemen. Met het nieuwe Aero-design zet Microsoft een grote stap vooruit. Per-soonlijk vind ik echter dat Microsoft een beetje is doorgeschoten. Sommige schermen puilen uit van de visuele informatie waardoor je snel het overzicht kwijtraakt.

  Daarnaast ontbreekt het aan stabiliteit en productiviteit (in vergelijking met Windows XP). Voor het succesvol laten draaien van Vista is een snelle machine met een zware gra-fische kaart nodig. Natuurlijk is het mogelijk om Vista op de klassieke weergave te draai-en, maar daarvoor stap je natuurlijk niet over op Vista. Ook het noodzakelijke klikwerk maakt het werken met Windows Vista onaangenaam. Vandaar mijn eerdere opmerking dat Windows Vista nog niet klaar is voor de officiële introductie: er moet nog flink aan gesleuteld worden
 • hier draait ie goed. Moet alleen de SB SiFi driver nog installeren en de Microsoft voor de Nvidia Display driver vervangen. Maar ik vind RC1 zeker niet slecht, na een half uurtje wat klooien. Vooral UAC is veel minder irritant.

  Het begint ergens op te lijken (non-quotable ;)

  groetjes Ed
 • [quote:8ed82a3c1a="Edmond Varwijk"]Maar ik vind RC1 zeker niet slecht,[/quote:8ed82a3c1a] Maar Vista RC1 is toch nog niet uitgebracht? Want volgens InfoWorld wordt Vista RC1 uitgebracht op dinsdag 5 september. Of bedoel je Vista pre-RC1 release die je gemeld had in http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=164473

  [quote:8ed82a3c1a="plextor"]kasperskie av scanner loop er niet op . [/quote:8ed82a3c1a] Heb je het ook al geprobeerd met FREE eTrust® EZ Antivirus for Windows VistaTM Beta Users? Ik heb deze zelf ook gebruikt voor Vista Beta 2. Die bij mij wel werkte. Alleen door die User Account Control moest er bij elke herstart van Vista, opnieuw toestemming gegeven worden om de anti-virus software te starten.
 • [quote:9954c91ddb="jolo"]Maar Vista RC1 is toch nog niet uitgebracht?[/quote:9954c91ddb]

  Zie hier. RC1 is gisteravond vrijgegeven. Ik heb em vanmorgen gedownload en hij draait nu op mijn pc. Dit bericht is geschreven vanaf RC1. Zelfs Plextor heeft em al, zelfs Plextor ;)

  [quote:9954c91ddb="jolo"]Heb je het ook al geprobeerd met FREE eTrust® EZ Antivirus for Windows VistaTM Beta Users? Ik heb deze zelf ook gebruikt voor Vista Beta 2. Die bij mij wel werkte. Alleen door die User Account Control moest er bij elke herstart van Vista, opnieuw toestemming gegeven worden om de anti-virus software te starten.[/quote:9954c91ddb]

  RC1 geeft als je eTrust 7.1 installeert, een melding dat 7.1 known issues heeft en incompatible is. Ik heb nu de trial van de enterprise 8.3 van Mcafee draaien. Zover zonder problemen en zonder die 2 UAC-meldingen van eTrust. Te vinden via http://www.mcafee.com/us/enterprise/downloads/beta/beta_mcafee/vse.html even registeren, krijg je een betatester mail met een downloadlink erin. Succes!

  groetjes Edmond
 • [quote:2f46126eb8="Edmond Varwijk"]RC1 is gisteravond vrijgegeven. [/quote:2f46126eb8] Ik heb anders nog geen e-mail hierover ontvangen van Microsoft.
 • Volgens Webwereld in ieder geval wel.
 • [quote:2495f8e280="jolo"] Ik heb anders nog geen e-mail hierover ontvangen van Microsoft.[/quote:2495f8e280]

  Bedoel de vraag niet zoals ie klinkt, maar waarom zou je van MS een mail daarover ontvangen? Zit je in het technical betaprogramma of heb je beta 2 eerder aangevraagd en gedownload? Zie wat er in het stukje op Webwereld over staat:

  [quote:2495f8e280="Webwereld"]Vista .. is momenteel alleen beschikbaar voor deelnemers aan het technical bètaprogramma. Volgende week komt Vista RC1 samen met een nieuwe versie van Longhorn-server ook beschikbaar voor MSDN- en Technet-abonnees. Anders dan Microsoft eerder stelde, wordt RC1 van Windows Vista net als bèta 2 vrij voor iedereen te downloaden. Wanneeer dat precies zal zijn, is nog onbekend.[/quote:2495f8e280]

  groetjes Edmond
 • [quote:481b6c0f0b="Edmond Varwijk"][quote:481b6c0f0b="jolo"]Maar Vista RC1 is toch nog niet uitgebracht?[/quote:481b6c0f0b]

  Zie hier. RC1 is gisteravond vrijgegeven. Ik heb em vanmorgen gedownload en hij draait nu op mijn pc. Dit bericht is geschreven vanaf RC1. Zelfs Plextor heeft em al, zelfs Plextor ;)goed je dat hadden julie niet van mijn verwacht .
  maar is draai nu weer lekker xp pro

  [quote:481b6c0f0b="jolo"]Heb je het ook al geprobeerd met FREE eTrust® EZ Antivirus for Windows VistaTM Beta Users? Ik heb deze zelf ook gebruikt voor Vista Beta 2. Die bij mij wel werkte. Alleen door die User Account Control moest er bij elke herstart van Vista, opnieuw toestemming gegeven worden om de anti-virus software te starten.[/quote:481b6c0f0b]

  RC1 geeft als je eTrust 7.1 installeert, een melding dat 7.1 known issues heeft en incompatible is. Ik heb nu de trial van de enterprise 8.3 van Mcafee draaien. Zover zonder problemen en zonder die 2 UAC-meldingen van eTrust. Te vinden via http://www.mcafee.com/us/enterprise/downloads/beta/beta_mcafee/vse.html even registeren, krijg je een betatester mail met een downloadlink erin. Succes!

  groetjes Edmond[/quote:481b6c0f0b] :lol: :lol:
 • [quote:4004ad7c79="Edmond Varwijk"] Zit je in het technical betaprogramma of heb je beta 2 eerder aangevraagd en gedownload? [/quote:4004ad7c79] Ik had beta 2 eerder aangevraagd en gedownload, en ontving toen de download adressen en de Productcode via e-mail van Microsoft. Die productcode Vista beta 2 kan toch ook weer gebruikt worden voor Vista RC1, neem ik aan.

  //Edmond Varwijk & plextor
  Had je trouwens Vista RC1 geïnstalleerd over Beta 2 als update? Of deed je een nieuwe installatie?
 • Dan moet je geduldig wachten. Als Microsoft zijn zaakjes op orde heeft, krijg je ergens de komende weken vanzelf een mail dat die versie voor jou ook weer te downloaden is. Laat het me even weten als het zover is, ben wel benieuwd.

  Ik installeer beta's altijd 'schoon'. Niet-beta's trouwens ook ;) Ik geloof niet in upgraden. Doe het wel eens voor test, maar als ik er zelf mee geacht wordt te werken hecht ik veel waarde aan controle end to end en geen behoefte aan vervuilde registers en andere dingen.

  groetjes Edmond
 • met vista RC1 kan je update of kiezen voor een nieuwe installatie
  voor een update moet je dan wel de zelfde taal hebben .
  en ja je kan de zelfde key gebruiken van beta 2.
  Tenminste bij mij werkt dat
 • wat is er eigenlijk beter aan vista? het ziet er mooier uit.. oke… verder?
 • [quote:8a7be4bac2]Niet-beta's trouwens ook [/quote:8a7be4bac2]Je kan iedere windows (tot nu toe) "schoon" installeren met een upgrade. Zelfs op een volledige blanke schijf. Bij de installatie vraagt win-install naar de vorige versie….Xp-Upgrade eruit, andere versie in, vanaf win98se of 2000 of 2000 pro. (Wie heeft die niet meer liggen?) Install haalt daar een bestandje af, en vraagt dan opnieuw XP. Dan kan je gewoon verdergaan.

  Aaponline: jij zegt het ! Niets is er beter aan, alleen mooiere lay-out, hier en daar wat gewijzigt en dan is nog maar de vraag of er logica in de wijzigingen zit. Toch niet in de Beta…! Ook veel logger en plaatsvretend.
  Bij mij zal Xp Pro nog LANG draaien, zeker weten. Wij hebben de test gedaan, (zie boven) en mijn conclusie is : ik hoef Vista niet. Maar goed…wie ben ik ?
 • Dank je, ik dacht al dat ik gek was geworden ^^ ik had er veel over gelezen maar ik denk ook dat XP nog wel wat actief blijft draaien
 • * wat jaartjes dus
 • [quote:c1743993fc="Alicante"]Je kan iedere windows (tot nu toe) "schoon" installeren met een upgrade. Zelfs op een volledige blanke schijf. [/quote:c1743993fc]

  Je hebt het over een andere Upgrade dan waar Plextor en ik het over hadden:

  [quote:c1743993fc="plextor"]met vista RC1 kan je update of kiezen voor een nieuwe installatie. voor een update moet je dan wel de zelfde taal hebben.[/quote:c1743993fc]

  Jij benoemt dat je een Upgrade-versie ook kunt installeren op een blanco schijf door tijdens de installatie een vorige versie te tonen. WIj hadden het erover dat je Vista over XP kunt istalleren (mits zelfde taalversie) zodat programma's en instellingen behouden blijven.

  mvrgroet Edmond
 • [quote:dedd235816="Alicante"]Aaponline: jij zegt het ! Niets is er beter aan, alleen mooiere lay-out, hier en daar wat gewijzigt en dan is nog maar de vraag of er logica in de wijzigingen zit. [/quote:dedd235816]

  Kan me niet serieus voorstellen dat je denkt dat 10.000 Microsoftters in 6 jaar niet meer weten te fabrieken dan "alleen mooiere lay-out". Er zit heel veel verniieuwing in Vista, maar veelal niet vernieuwing (muv de prima zoekfunctie) die je direct mist als je XP gebruikt. Feit is wel dat ik na een half jaar Vista, wel eens voor softwaretesten een XP terugzet om mijn pc, ik dan toch altijd naar juist die kleine dingen van Vista ga verlangen.

  Vista is niet geniaal. Vista is niet geworden wat ik van Longhorn had verwacht. Maar Vista afdoen als "prutswerk" of "niets nieuws onder de zon" vind ik onzin. Voor minder vernieuwing dan er in Vista zit tov Windows XP, kopen mensen een nieuwe jaargang van hetzelfde type auto.

  groetjes Edmond
 • Een paar weken geleden heb ik Beta 2 geinstalleerd,
  die nu in een dual-boot draait samen met Windows XP Professional.

  De installatie was wel even wennen, een stuk gebruiksvriendelijker,
  ik heb d.m.v. Windows Setup een nieuwe partitie aangemaakt voor Vista,
  deze moest volgens setup [i:8d5b440cbd]minimaal[/i:8d5b440cbd] 17GB zijn.
  Op het begin liep de installatie wat moeizaam, en leek het even of de installatie was bevroren, maar dit was niet het geval.
  In totaal duurde de installatie rond de ~ 50min. op mijn systeem (zie sig voor specs)

  Nadat de installatie was afgerond, kreeg ik de vernieuwde bootloader te zien,
  welke nog een interessante feature aan boord heeft (Windows Memory Diagnostic)
  Het opstarten van Windows Vista duurde (zoals ik al verwachtte) iets langer dan XP.
  Eenmaal opgestart werkt alles goed, maar nog wel wat stroperig,
  maar goed, het is nog maar een beta dus daar zal vast nog wel een update voor komen.

  Mijn netwerkkaart (3Com onboard) heb ik aan de praat gekregen door de XP-driver te installeren.
  Het geluid heb ik helaas niet aan de gang kunnen krijgen, aangezien Creative geen drivers beschikbaar stelt voor de Live! serie in combinatie met Vista Beta 2.
  Ik heb wel geprobeerd om het aan de gang te krijgen met de XP driver,
  maar zonder resultaat; tijdens het opstarten van Vista kreeg ik een BSOD door de SB Live! driver.

  Verder zijn die grafische snufjes als Aero Glass en bijv. het 3D switchen tussen programma's met alt+tab, en de doorzichtige vensters wel leuk,
  het is echter alleen jammer dat het zoveel grafische kracht en geheugen vraagt.
  Het geheugenverbruik ligt bij mij zo rond de ~ 550MB, en met Windows Live Messenger en Internet Explorer open ~ 650MB..
  Overigens is de support voor Beta 2 wel goed, aangezien er een paar dagen later alweer een nieuwe driver voor mijn netwerkkaart was te vinden.
 • [quote:e42734f994]Kan me niet serieus voorstellen dat je denkt dat 10.000 Microsoftters in 6 jaar niet meer weten te fabrieken [/quote:e42734f994]
  Een reden te meer om een degelijk produkt op de markt te gooien, zonder 6 jaar later nog steeds wijzigingen te moeten aanbrengen en ons nog steeds te bombarderen met patches én patches voor patches.
  Vista is op zich niet slecht, en als de definitieve versie op de markt komt zal het nog wel loslopen. Alleen het nut ontgaat mij, buiten het doen rinkelen van de kassa. Win Xp Prof. is na Sp2 en de nodige bijwerkingen (na 6 jaar) zeer goed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.