Vraag & Antwoord

OS Windows

svchost.exe

7 antwoorden
  • Wanneer ik mijn computer (met WinXP) aanzet, neem svchost.exe (user name SYSTEM) voor ongeveer 5 minuten het gebruik van de CPU in beslag (CPU usage 100%), waardoor bv de toegang tot het Internet belemmerd wordt. Indien ik in de Task Manager de svchost.exe uitschakel wordt de Internetopdracht wel uitgevoerd. Wat betekent dit en kan ik het opstarten van deze svchost.exe (er zijn meer svchost.exe die opstarten) uitschakelen?
  • Svchost.exe is noodzakelijk voor de goede werking van XP. Ik denk echter dat je een virus oid. hebt opgelopen. Er bestaat ook een scvhost.exe (malware). Ook als het op een ongewone plek staat, kan het malware zijn.
  • Mijn anti-virus programma, AVG, kan geen virus vinden.
  • Uitleg svchost.exe in windows: http://support.microsoft.com/?kbid=314056 Andere truukjes die een virussen gebruiken om zich te verstoppen zijn: scvhost en svshost ssvshost enz. (dus gelijkende namen gebruiken) Scan eens online op virussen: http://www.virusscan.be/index.cfm?favlang=NL (= housecall) - klik rechtsboven op Virusscan
  • Geen virus gevonden met online programma. Opmerkelijk is dat ik een vrijwel identieke opstelling heb met Win98SE als OS (zelfde firewall en zelfde anti-virus programma). Dit loopt goed, geeft geen problemen.
  • [quote:73b4c462db="ldej24"] Opmerkelijk is dat ik een vrijwel identieke opstelling heb met Win98SE als OS (zelfde firewall en zelfde anti-virus programma). Dit loopt goed, geeft geen problemen.[/quote:73b4c462db] Een virus hoeft niet perse in alle computers van hetzelfde netwerk te zitten.. het kan zijn dat hier de Svchost.exe nog goed is. Peter
  • OK. Maar twee programma's hebben geen virus kunnen vinden! Wat te doen? Wissen en opnieuw installeren?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.