Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

complete installatie

Captain_Kansloos
12 antwoorden
 • bestaat er iets waarmee je een windows XP cdrom kunt maken met je favo programmas erbij geinstalleerd?
 • Dat kan. Dat is door eerst alles geïnstalleerd te hebben, en dan een image te maken van je harde schijf. Moet je wel opletten dat je je werkdocumenten e.d. op een andere schijf hebt staan.
 • wat ook nog mogelijk is, is een winxp install cd maken met hierin al alle updates erin verwerkt. ik denk dat het daarmee ook mogelijk is om al programma's mee te bakken.
  hoe dit heet en hoe dit werkt weet ik echter niet meer, en het was bovendien ook behoorlijk lastig dacht ik.
  een image is idd een goede optie, of gewoon een paar uurtjes extra uittrekken.
  want je wilt toch altijd de nieuwste versies van programma's enzo, dus erg veel schiet je er ook niet mee op toch?

  groet,
  jules
 • Je kan eens kijken naar BartPE waarschijnlijk niet helemaal wat je wilt…ik weet niet zeker wat er allemaal mee mogelijk is. Het is primair bedoeld als een complete booteble Windows op CD maar misschien kan je er iets mee.
 • Nog een alternatief is nLite…


  http://www.nliteos.com/
 • Je kunt inderdaad een kopie maken van je Windows XP installatie op je c schijf. Dat vereist een tweede partitie of een tweede interne schijf. Uiteraard is Windows zo groot dat we praten over een DVD, het past nooit op een CD rom. Als je veel games hebt of 1 grote zoals BF2 dan heb je zelfs meerdere dvd rom's nodig.
  Deze dvd's zijn bootable te maken met de juiste kennis en instellingen.
  Het programma waar ik dat mee doe is NORTON GHOST.

  Echter ik doe het meestal kort nadat ik mijn pc heb geïnstalleerd. Daarna installeer ik codec en mijn games. Mocht er iets fout gaan dan kun je die kopie van Windows terug zetten in 10 minuten!

  Ik heb ook laatst 12 laptops geïnstalleerd met deze zelf gemaakte dvd. Ik had 1 laptop geïnstalleerd plus alle software (bedrijfslicenties). Deze ene laptop een image van gemaakt, paste op 1 dvd gelukkig. Deze image toegepast op alle laptops en achteraf de xp serienummers aangepast via een serial changer omdat de xp serienummers onderop de laptop met een sticker zitten. NB Een image werkt alleen op exact dezelfde hardware.

  Ook als je veel riskante dingen doet met je pc is het handig om een image achter de hand te hebben. Bijvoorbeeld zonder anti virus lan party's bezoeken.

  Voor collega's met kinderen maak ik altijd images van hun computers omdat kinderen en systeembeheerders binnen no-time windows in de soep kunnen laten lopen. Het zijn beide type mensen die "read me first" niet lezen :D
 • moet je inderdaad wel images maken, als je een echte kopie maakt van C dan gaat het niet werken. Dan wordt het niet herkend.
 • Zoals Praatpaal al aangeeft kun je ook een zgn. unattended install CD/DVD maken; al dan niet met NLITE. Voordeel is dat je 1 CD/DVD voor meerdere hardware platformen kunt maken, mits je alle plug&play drivers maar integreerd. Vooral wanneer je meerdere PC's moet installeren is dat erg handig. Een goede website voor verdere info: http://unattended.msfn.org/unattended.xp/
 • Een ander nadeel van een drive image van je windows partitie is dat de meeste mensen ook hun documents and settings folder op hun windows partitie hebben staan. De bestanden die daar staan gaan verloren als je je image terug zet. Dus bv je mail, je "My Documents" folder en andere data die je eigenlijk wel wil bewaren gaan verloren. Dit kan je voorkomen door al deze folders niet op je windows partitie neer te zetten maar dat vereist wat register tweeken dat niet iedereen zal zien zitten.

  Het is potentieel een goede oplossing, ik doe het ook zo, maar er zitten haken en ogen aan.
 • [quote:b9a7375195="Drewster"]Dit kan je voorkomen door al deze folders niet op je windows partitie neer te zetten maar dat vereist wat register tweeken dat niet iedereen zal zien zitten.[/quote:b9a7375195]Er zit in WinVerkenner gewoon een wizard die je My Documents folder voor je kan verplaatsen>rechtsklik properties>move op de betreffende folder.
 • Ja, maar je "My Documents" is natuurlijk niet alles, er staan nog heel wat meer folders in je "Documents & Settings" folder die je ook wil bewaren. Zoals je local settings/Application Data en misschien je buroblad…en die verrander je niet als je je My Documents folder verranderd.
 • Deze mappen kun je verplaatsen met Tweak UI. Dit staat dan vervolgens onder My Computer –> Special folders.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.