Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Halve XP installatie ongedaan maken

nelfrikandel
7 antwoorden
 • De PC winkel in de buurt heeft na mijn PC voor een hardware probleem te hebben onderzocht, mij willen helpen door Windows opnieuw te willen installeren, over de oude heen. Dus CD'tje erin en installatieherstel draaien… Dit ging echter mis, en toen snapten ze het niet meer. Nu heb ik mijn PC teruggekregen met de mededeling dat het OS is verknald door het hardware probleem, en omdat ik geen XP COA'tje op de kast heb zitten ze niet verder konden installeren, en ik moest het verder zelf maar oplossen.

  Nu start de machine op in de onvoltooide installatie van XP, begint het installatieprogramma en komt tot op het punt waar hij vraagt om de XP installatie CD). Aangezien ik die niet heb gaat het niet verder.

  Hoe kan ik zorgen dat de machine in de oude XP directory opstart, zodat ik in mijn oude situatie terugkom en daar de zaak te herstellen?

  Ze hebben er een XP Home NL met SP2 CD ingedaan, en mijn oude installatieCD is XP Home NL zonder SP2. De halve installatie vraagt om de CD met SP2, en accepteert niet de oude XP Home CD.
 • Moet er nog data gered worden van de oude schijf?
  Dat moet namelijk eerst.. vrij makkelijke methode is om deze schijf bij te plaatsen in de pc van een vriend of in een USB bay zodat je de "mijn documenten" data kunt kopiëren naar een memory stick ofzo.

  Als dat klaar is of als dat niet hoeft: tijdens de installatie kun je al heel vroeg aangeven "WINDOWS NIET HERSTELLEN". Dan kies je PARTITITIE VERWIJDEREN en dan kies je maken en formatteren van nieuwe partitie.
  Op deze partitie installeer je windows.

  Het kan geen kwaad om bij grote schijven 2 partities te maken zodat je later je data en je systeem een beetje gescheiden kunt houden.
  Minstens 40 gig per partitie.
 • Dank voor je antwoord. De PC opnieuw installeren en de data recoveren, dat kan altijd nog… Ik wil eerst een poging wagen mijn oude windows terug te krijgen, inclusief alle settings, programmatuur etc… Daarvoor moet ik eerst die halve installatie omzeilen… Vroeger was ik redelijk bedreven in het klussen in doseditord, autoexec en .ini files aanpassen, maar dat is redelijk roestig nu.

  Mijn idee is dat als je een installatie start, hij eerst een heleboel data naar een tijdelijke map op je drive kopieert, en vervolgens van daaruit opstart. De windows directory blijft echter onaangeroerd… Maar hoe krijg ik na die erste kopieerslag de PC zo ver dat hij niet naar die tijdelijke map gaat en van daaruit doorstart, maar naar de oude windows map… Kun je een file aanpassen zoals vroeger de autoexec.bat? Moet je in de boot sector klussen?
 • kun je niet met F8 opstarten en laatst werken goede configuratie kiezen of in veilige mode werken?
  Windows zal voor deze installlatie wel een map aan maken (in de root of onder de map windows?). Kun je met Windows PE CD of zo niet kijken welke map dit is en tijdelijk herbenoemen. Terug kan altijd weer. Oftie dan doorstart?
  Of je met Windows PE CD een herstelpunt terug kunt zetten?
  Het veiligste zou zijn als je … eerst… van de win xp partitie een image op een andere partitie zou zetten, mislukt eea kun je tenminste de image weer terug zetten en verder gaan met je experimenten.
 • Alternatief is het booten van een rescue CD, bv Knoppix. Niet dat je daarmee XP kunt redden, maar wel je data kunt overzetten op een USB-stickie of 2e harde schijf.
 • Als er een halve installatie is uitgevoerd zijn er veel dingen overschreven. Ik denk niet dat er veel van je oude windows valt te redden. Zelf zou ik dat ook niet nastreven, ik installeer ontzettend vaak opnieuw en het ruimt
  lekker op. Er zijn op internet wel uitstekende handleidingen te vinden over xp installatie.
 • De vraag is of er inderdaad [u:577a66b09f]over[/u:577a66b09f] de oude installatie heen geïnstalleerd is,of dat er een 2e Windows map is aangemaakt.

  [quote:577a66b09f]Kun je een file aanpassen zoals vroeger de autoexec.bat? Moet je in de boot sector klussen?[/quote:577a66b09f]
  In dit geval geen autoexec.bat.maar zal de boot.ini gewijzigd zijn.Je behoeft niets in de bootsector "klussen" :wink:

  Er zal nu waarschijnlijk een regel met "Setup" erin,in de boot.ini staan,waardoor hij wil blijven installeren.

  Je krijgt geen keuze menu met de oude Windows [u:577a66b09f]en[/u:577a66b09f] Setup?

  Een mogelijkheid is wellicht om die boot.ini aan te passen.

  Haal hier het volgende bestand op,het werkt ook voor XP-Home.
  Het bestand pakt zichzelf uit naar diskette.
  Ik ga er vanuit dat XP op de C partitie staat en hopelijk kun je ermee opstarten.

  Windows XP Pro boot disk (XP)
  Boot disk for Windows XP Pro (ntldr, ntdetect.com, boot.ini) 276kB

  http://www.svrops.com/svrops/dwnlddisk.htm

  Greetz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.