Vraag & Antwoord

OS Windows

[XP home] Beheerdersaccount-> wachtwoorden wijzigingen

4 antwoorden
  • Hoi allemaal, Ik heb 2 accounts op een pc met XP Home Edition. Deze hebben beiden beheerdersrechten. Ik wil niet dat ze in elkaars bestanden kunnen en heb dus alle mappen/instellingen etc. persoonlijk gemaakt. Door een simpel trucje is het echter wel mogelijk dat ze bij elkaars bestanden kunnen. Je kunt gewoon via het scherm 'Gebruikersaccounts' in het configuratiescherm het wachtwoord van de andere account wijzigen en dan vervolgens inloggen op die account. Dit wil ik uitschakelen. Het moet dus niet mogelijk meer zijn om wachtwoorden te wijzigen (desnoods ook niet meer het eigen wachtwoord te wijzigen). De volgende opdracht heb ik al uitgevoerd in dosprompt: [i:0533303972]net user "gebruiker X" /passwordchg:no[/i:0533303972] Dit zorgt er inderdaad voor dat de twee gebruikers zelf hun EIGEN wachtwoord niet meer kunnen wijzigen, maar nog wel het wachtwoord van de andere account. Dit lost het probleem dus niet op. Wie heeft wel een goede oplossing? Met de zoekfunctie kwam ik er niet uit. 'k Ben benieuwd. Alvast bedankt!
  • Zolang het beheerders zijn, houden ze die mogelijkheid. Dus maak ze beide beheerder af. groetjes Edmond
  • [quote:bc2643a35f="Edmond Varwijk"]Zolang het beheerders zijn, houden ze die mogelijkheid. Dus maak ze beide beheerder af. groetjes Edmond[/quote:bc2643a35f]Bedankt Edmond. Als jij het zegt, zal er wel geen andere mogelijkheid zijn :wink:
  • [quote:952812252d="Klaasje"][quote:952812252d="Edmond Varwijk"]Zolang het beheerders zijn, houden ze die mogelijkheid. Dus maak ze beide beheerder af. groetjes Edmond[/quote:952812252d]Bedankt Edmond. Als jij het zegt, zal er wel geen andere mogelijkheid zijn :wink:[/quote:952812252d] Is dat een goede beredenering?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.