Vraag & Antwoord

OS Windows

Nieuwe XP over oude zetten?

4 antwoorden
  • Heb hier een systeem staan met een niet originele XP, kan ik hier zo een originele XP overheen jassen of wordt het een schone installatie?
  • Om veel redenen is het aan te raden om de oude partities met windows erop te verwijderen. De Windows XP cd rom biedt die mogelijkheid. De xp installatie CD kan dan daarna een nieuwe partitie maken en daarop Windows XP installeren. Als de harde schijf groot genoeg is en je toch aan het partitioneren bent zou ik sterk aanraden om meerdere partities te maken. 40 gig per stuk ofzo. Ik vind het handig om de data en je systeem op verschillende "schijven" te hebben. Bij windows problemen heb je dan weinig schade mocht je opnieuw gaan installeren.
  • Kan je eventueel een en ander naar een andere aanwezige partitie verhuizen zodat je `C`kan vervangen en toch je voornaamste installaties en instellingen behoud?
  • Nee, de instellingen van je huidige installaties van programma's worden opgeslagen in je huidige Windows register. Als je windows verwijderd; verwijder je dus ook alle instellingen daarmee. Je zult alle programma's opnieuw moeten installeren.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.