Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

NTLDR ontbreekt HELP!

Andre.R
8 antwoorden
 • Ik heb vanmiddag een virus/trojan/spyware geval op mijn pc gehad, ik heb verschillende programma's gedraaid en het meeste verwijderd. Alleen als ik nu mijn pc opstart krijg ik al snel de melding:

  NTLDR ontbreekt
  ctrl+alt+del om opnieuw op te starten

  Ik heb geen idee wat ik hiermee aan moet en zoek naar een oplossing die beter is dan heel Windows opnieuw te installeren. Ik heb mijn pc dringend nodig voor mijn studie, dus ik heb echt jullie hulp nodig.

  Wat te doen?
 • Kijk hier maar: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;320397

  /Edit: gebruik ook even de zoekfunctie, er zijn al meer vragen over dit probleem gesteld.

  Peter
 • Die site ben ik tegengekomen maar daar heb ik niet veel aan:

  [i:6a5a03d03a]Oplossing
  U kunt dit probleem verhelpen door het hulpprogramma Bcupdate2 op te vragen bij Microsoft Product Support Services. Bezoek de volgende Microsoft-website als u wilt weten hoe u contact kunt opnemen met Microsoft Product Support Services:
  http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support [/i:6a5a03d03a]

  Contact zoeken met die gasten gaat veels te lang duren.

  Ik ook gezocht via de zoekfunctie en op google maar de meningen verschillen nog wel eens. Ik hoop gewoon dat iemand dit probleem laatst heeft ondervonden en mij kan vertellen wat bij hem geholpen heeft.

  Ik ga nu maar de repair functie proberen van de Windows cd, hopen dat dat werkt. Als iemand nog goede tips heeft zijn die welkom.
 • ik bedoel de zoekfunctie van het forum. dus: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/search.php

  Peter
 • De zoekfunctie van het forum heb ik ook gebruikt. Zijn volgens mij geen mensen waarbij hun probleem is opgelost en het overgrote deel van de topics komen uit 2003, er kan veel veranderen in 3 jaar, dus vandaar mijn topic.

  Ik heb zojuist geprobeerd windows te reparen maar ik nergens voor die optie kiezen :-? quote van ander forum: [i:33c882b67c]Eens als je in het Windows XP setup menu bent zie je een keuzemenu waar nummer 2 de Repair keuze is: druk op de toets "R" om Windows te herstellen. [/i:33c882b67c] Dit kan ik dus niet vinden.
 • Als je de xp setup cd start, zie je onderaan in die witte regel meen ik eerst F6 (extra drivers) voorbijkomen, en vervolgens de F10/R optie. Dan gewoon even op die toets rammen.
 • Misschien dat hier een oplossing te vinden is.

  http://tinyempire.com/notes/ntldr-dutch.htm


  Greetz
 • [quote:45c8ed6038="gerben"]Als je de xp setup cd start, zie je onderaan in die witte regel meen ik eerst F6 (extra drivers) voorbijkomen, en vervolgens de F10/R optie. Dan gewoon even op die toets rammen.[/quote:45c8ed6038]
  Dat klopt, automatish systeemherstel komt in beeld waarbij ik F2 moet rammen, maar dan komt de melding in beeld:
  [i:45c8ed6038]plaats diskette met de naam
  Windows - Automatisch systeemherstel[/i:45c8ed6038]
  Maar ik heb helemaal geen floppydrive in mijn pc zitten. :-?

  [quote:45c8ed6038="wanderer"]Misschien dat hier een oplossing te vinden is.
  http://tinyempire.com/notes/ntldr-dutch.htm[/quote:45c8ed6038]
  De eerste optie die de site geeft gaat over een diskette, maar ik heb dus geen diskettestation. De tweede optie betreft de (beroemde) repair optie maar ik kan dus niet in de repair menu komen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.