Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Welke voorbereiding op herinstallatie WinXP??

Anoniem
stee0036
9 antwoorden
 • Ik vrees dat ik er niet aan ontkom om WinXP SP2 binnenkort te herinstalleren omdat waarschijnlijk bepaalde systeemfiles "corrupt" zijn die niet te herstellen zijn met SFC e.d.
  De grote vraag is hoe ik mij daarop het beste voorbereidt?

  Hoe kan ik bijvoorbeeld de instellingen van IE6, de favorieten maar ook die van Windows Explorer tevoren te saven zodat ik vermijdt alles weer helemaal naar mijn hand te zetten? Zijn er nog andere instellingen van Windows of van Office 2003 enz. die ik beter eerst kan opslaan en daarna terug zetten??

  Graag advies, hulp. suggesties enz.
  Bij voorbaat dank in ieder geval.

  Paul
 • Is het niet mogelijk om windows te herstellen? dan blijven vrijwel alle instellingen behouden!

  Peter
 • Bij corrupte dingen veeg ik de c partitie geheel leeg.

  Bij een Windows reset moet je bewaren:

  [a] Je "documents and settings" map, controleer ook of het leesbaar is! Dus branden en controleren of de dvd of cd leesbaar is.
  je e-mail adresboek.
  [c] Exporteer je favorieten.

  b en c passen op een memory stick. Documenten soms ook maar mensen met veel foto's ontkomen er vaak niet aan om dvd's te branden.

  JE MOET REGELMATIG BACKUPS MAKEN VAN JE DOCUMENTEN EN DEZE BEWAREN IN EEN ANDERE RUIMTE! Hardeschijven kunnen stuk, ook brand en bliksem sloopt harde schijven.
 • om al heel wat mee te nemen kan je het volgende doen:

  start –> All Programs –> Accessoires –> System Tools –> Files and Settings Transfer Wizard.

  (Sorry maar heb Engelse versie en weet zo even niet hoe het in het NLs is)

  Groet,
  Ronald
 • Als je voldoende ruimte hebt op een andere schijf, kun je ook een backup maken van de huidige installatie. Een image maken met bijvoorbeeld acronis is nog beter. Dan kun je achteraf alles wat je nodig hebt er wel weer uit vissen.
 • Hartelijk dank aan Peter, stee0036, Ronald en Gerben voor de adviezen.
  Van de wizard "Bestanden en Instellingen overzetten" had ik nooit eerder gehoord maar inmiddels wel geprobeerd. Heel nuttig en inderdaad wat ik zocht Ik neem wel aan dat met die wizard geen corrupte systeembestanden overgezet worden!?
  Gebruik ook Norton Ghost en heb wel een zekere huiver met "eruit te pikken" om dezelfde reden.
  Hierover nog wel een vraag: hoewel ik 4 schijven heb met totaal 8 partities heb ik wel gemerkt dat alhoewel ik sommige programma's op andere partities geïnstalleerd heb dat de root-partitie dat toch sommige bestanden in die root partitie terecht komen zoals in C\program files\xxxx.shared of zelfs in C:\windows\system32.
  Kan ik door die "shared" files te herstellen vanuit de Ghost image herinstallatie van de betreffende programma's voorkomen eigenlijk??

  groet,
  Paul
 • [quote:4de63edccb]Is het niet mogelijk om windows te herstellen? dan blijven vrijwel alle instellingen behouden! [/quote:4de63edccb]Nooit !! Vroeger kon je dat wel maar vanaf XP niet meer.
 • [quote:93b5f7e5e6]Kan ik door die "shared" files te herstellen vanuit de Ghost image herinstallatie van de betreffende programma's voorkomen eigenlijk?? [/quote:93b5f7e5e6]

  mmm, liever niet. Beter is om altijd de programma's die je echt nodig hebt te installeren vanaf een echte "installer" (exe of cd rom)

  4 schijven en 8 partities? En dan programma's installeren op een andere dan de c? Wat ingewikkeld en waarom doe je dat?
  Ik doe dat nooit omdat het geen meerwaarde heeft, ik heb gewoon een ruime xp partitie (90 gig) en daar past alles op. Mijn data, video's enzovoort staat op andere partities.
 • Mijn data, video enz. staan ook op andere partities maar toen ik de zaak jaren geleden ingericht heb dacht ik dat ik beter ook de programma's zoals Pinnacle, Audition, Roxio Creator e.d. op diezelfde partities bij hun "eigen" files kon installeren. Ook uit veiligheids overwegingen misschien.

  Dus toch geen goed idee??

  Dan maar voor de herinstallatie al dat soort programma's toch maar deinstalleren en dan t.z.t gelijk op de C:\ partitie installeren? Of heeft het per saldo eigenlijk geen voor- of nadeel?

  Paul

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.