Vraag & Antwoord

OS Windows

Image restore

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Met drive image van PowerQuest maakte ik met succes een image van XP van mijn C drive. Daarna deed ik een restore naar een nieuwe drive.
  In eerste instantie startte hij daarna normaal op maar blijft hangen als het gebruikersvenster in het welkomstscherm moet gaan verschijnen.
  Een image en restore gemaakt met Drive Image XML geeft hetzelfde resultaat. De oorzaak zal dus liggen in de PC.
  Wie heeft een oplossing?
 • Het is niet altijd mogelijk een image van de éne schijf, zonder meer op een andere schijf over te zetten.
 • Restore naar een 'nieuwe schijf' : nieuwe schijf in dezelfde computer of nieuwe schijf in een àndere computer?
  (dit laatste zal niet werken)
 • Inderdaad, maar ook op een nieuwe schijf in dezelfde pc werkt het niet altijd.
 • Van belang is dat de nieuwe schijf aangesloten is op dezelfde controller: voor een andere controller heeft Windows standaard mogelijk geen stuurprogramma aan boord.

  Plaats de image eens op een partitie, op de nieuwe schijf, van exact dezelfde omvang en probeer het daarmee nog eens.
 • Ik heb een proefversie van XP geinstalleerd op een verwisselbare schijf. Daarna heb ik succesvol een image gemaakt. Ik heb een restore gedaan naar mijn vaste schijf in dezelfde PC. Ook dit verloopt volgens drive image 7 succesvol. In eerste instantie start XP normaal op tot hij aankomt bij het eerder aangegeven scherm.
 • Die verwisselbare schijf zal zeker geen c als drive letter hebben.
  Als je hem dan terug zet op een andere letter werkt het niet.

  Wat is trouwens een "proef" versie ???
 • Een proefversie is voor mij een installatie met alle updates en programmas zoals ik die steeds wil blijven gebruiken. De bedoeling is dat ik, bij chrash o.i.d. nu eindelijk eens afraak van die gigantische installaties waar ik een dag mee zoet ben.
  Bij installatie schakel ik de vaste schijf uit, zet de verwisselbare schijf als master en krijg dan keurig de drive letter C. Als de installatie naar wens gereed is maak ik daarvan een image. Daarna schakel ik de vaste schijf weer in, zet hem als master en zet de verwisselbare schijf als slave of haal hem uit de pc. De vaste schijf heeft bij opstarten weer keuig de drive letter C. Met de CD van drive image 7 schrijf ik probleemloos de image naar de vaste schijf, die in eerste instantie ook normaal opstart waarna het probleem zich verderop voordoet.
 • Als ik na het terugschrijven van de image in de windowsverkenner kijk dan zie ik dat alle mappen zijn teruggeschreven. Kennelijk is het niet meer dan een bootprobleem. Image en restore heb ik ook al geprobeerd met uitschakeling van bootvirus bescherming in de bios. Ook dit geeft geen resultaat.
 • Voor Drive Image weet ik het niet, maar ik heb het reeds 10 tallen malen gadaan met Norton Ghost en het werkte steeds. NOOIT echter naar een andere computer, wel op dezelfde. Maar…Norton Ghost vraagt ook bij het maken van een "Ghost" Image of je de schijf opstartbaar/aktief wil maken en ik denk dat daar je fout zit: de schijf is niet aktief gemaakt. Vandaar dat je nooit in Windows zal geraken. Een Image doet dat niet zomaar, daar moet je zelf naar kijken of zelf doen. Mogelijk is er toch ook in Drive Image een optie die je kan aanvinken, vermits dat samen met Norton ook een goed programma is.
  Je kan eventueel de schijf aktief maken zonder verlies van data in Computerbeheer, schijfbeheer….of met PartitionMagic. Maar best is dat je dat eerst doet voor je een Image maakt.
 • Na format is de schijf actief gezet.
  Bij de restore is aangegeven dat de schijf bootable moet zijn en dat de mbr meegekopieerd moet worden.
  Dit is dus allemaal zoals het hoort.
 • Ik pas…Dat zou normaal moeten werken. Zeker als je tussenin niets aan de configuratie (hardware) gewijzigt hebt.
 • Probleem is opgelost. Heb op Internet gesnuffeld. Met het programma BootItNG moet blijkbaar de SIGnature van de schijf gecleared worden.
  Doe je dat dan start hij probleemloos op.
  Toch iedereen bedankt die de moeite nam om me helpen.
 • Wist ik ook niet, omdat ik nog nooit problemen had daarmee. Ook bedankt dat je de oplossing hier melde, dus zijn we inderdaad nooit te oud om te leren. Leuk voor in de toekomst, moest ik er ooit problemen mee krijgen. Met informatika weet je toch maar nooit…:-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.