Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows start niet meer op

Anoniem
dadogg
7 antwoorden
 • Ik ben helemaal radeloos. Mijn computer start helemaal niet meer op, ik heb geprobeerd om mijn computer te repareren via een aantal sites en handleidingen, maar nu weet ik het echt niet meer.

  Wat is nou het geval?

  Ik heb een windows xp professional edition van Dell. Na een defragmentatie met behulp van het programma Tune Up utilities, die zoals altijd goed verliep (hoewel, daar leek het op), start windows niet meer op. Ik krijg de volgende foutmelding te zien:

  [i:054a134ed0]Windows XP kan niet worden gestart omdat het volgende bestand ontbreekt of is beschadigd: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM[/i:054a134ed0]

  Na een beetje gegoogle, kom ik op de microsoft support site en op een site van tweakers van iemand met hetzelfde probleem.

  Vervolgens heb ik in windows herstelconsole, net als beschreven op de microsoft site, het volgende ingetypt:

  md tmp
  copy c:\windows\system32\config\system c:\windows\tmp\system.bak
  copy c:\windows\system32\config\software c:\windows\tmp\software.bak
  copy c:\windows\system32\config\sam c:\windows\tmp\sam.bak
  copy c:\windows\system32\config\security c:\windows\tmp\security.bak
  copy c:\windows\system32\config\default c:\windows\tmp\default.bak

  delete c:\windows\system32\config\system
  delete c:\windows\system32\config\software
  delete c:\windows\system32\config\sam
  delete c:\windows\system32\config\security
  delete c:\windows\system32\config\default

  copy c:\windows\repair\system c:\windows\system32\config\system
  copy c:\windows\repair\software c:\windows\system32\config\software
  copy c:\windows\repair\sam c:\windows\system32\config\sam
  copy c:\windows\repair\security c:\windows\system32\config\security
  copy c:\windows\repair\default c:\windows\system32\config\default

  Dit zou het probleem moeten verhelpen. Toen ik echter bij het repair gedeelte aankwam, bleek de herstelconsole de repairbestanden niet kunnen te vinden. Dus eigenlijk is het repair bestand leeg.

  Ik heb toen windows xp opnieuw geïnstalleerd, zodat windows xp 2 keer geïnstalleerd staat op de harde schijf (onder C:\windows2). Vervolgens heb ik, na mijzelf aangemeld te hebben bij de herstelconsole bij de foutieve versie, het laatste repair gedeelte van de microsoft site als volgt uitgevoerd:

  copy c:\windows2\repair\system c:\windows\system32\config\system
  copy c:\windows2\repair\software c:\windows\system32\config\software
  copy c:\windows2\repair\sam c:\windows\system32\config\sam
  copy c:\windows2\repair\security c:\windows\system32\config\security
  copy c:\windows2\repair\default c:\windows\system32\config\default

  Dit nadat ik had bedacht dat het hopelijk zo wel zou lukken :roll:

  Dit lukte nog niet, ik kreeg nog steeds dezelfde foutmelding.
  Ik heb vervolgens de computer wederom opgestart vanaf de windows xp-cd, en in plaats van de herstelconsole in te gaan heb ik op windows xp installeren gedrukt, en vervolgens herstellen van c:\windows.
  Dit leek goed te gaan, alle bestanden werden keurig gekopieerd, computer start opnieuw op.. maar als setup daarna door wil gaan, krijg ik de volgende melding:

  [i:054a134ed0]Systeemfout: Lsass.exe
  Als deze status wordt opgegeven wanneer u probeert een wachtwoord bij te werken, betekent dit dat de waarde die u hebt opgegeven voor het huidige wachtwoord, niet juist is.[/i:054a134ed0]

  Als ik nu ook in herstelconsole wil komen, moet ik een administrator password intypen, en ik heb geen idee wat dat zou kunnen zijn, of waar dat vandaan komt. Dit betekent dus eigenlijk dat ik windows herstelconsole ook niet meer inkom.

  Ik ben nu helemaal ten einde raad. Is er een manier om mijn computer nog aan de praat te krijgen, zonder dat ik alles moet formatteren? Ik ben een student en er staat belangrijke bestanden op mijn computer. Bij voorbaat heel erg bedankt voor uw hulp.


  Nog heel even dus voor de duidelijkheid, windows xp is 2 keer geinstalleerd op de computer, 1-tje staat onder C:\windows en doet het niet, 1 staat onder C:\windows2 en start wel op, alleen heb ik dan 0,0 van mijn bestanden. Misschien dat er daar iets mee gedaan kan worden, ik weet het niet.
 • euhm druk eens gewoon op [enter] bij het intikken van dat wachtwoord ?
 • [quote:f01ff5712f="Kenna"]C:\windows2 en start wel op, alleen heb ik dan 0,0 van mijn bestanden.[/quote:f01ff5712f]Misschien onder Windows2 zoals[quote:f01ff5712f="Passer"] Voer een "take ownership"-actie uit[/quote:f01ff5712f]Na het wegbranden van de data, favorieten en andere belangrijke bestanden/instellingen Windows overnieuw installeren.
 • <edit>

  Nevermind, the take ownership-actie lukt ook niet. Ik heb maar besloten om alles te formateren. Alleen, zoals ik al zei, staat windows xp 2 keer op de computer geinstalleerd, en bij 1 daarvan kom ik niet in de herstelconsole. Formateren moet toch vanaf de herstelconsole gebeuren? :-?
  Hoe kan ik dat oplossen? :roll:
 • Hmm, het lijkt er nu op dat de computer onder C:\windows wel weer opstart, eindelijk, gelukkig. Het heeft nog wel een paar problemen (kernell-bug, Intel host controllers etc.)

  Onder C:\windows2 start de computer ook weer op.

  MAAR.. bij allebei zijn de gebruikersaccounts en alle programma's onvindbaar. Onder de C-schijf zie ik alle programma's staan die ik geinstalleerd heb, maar tijdens het booten van de pc onder beide besturingssystemen boot microsoft dus geen gebruikersaccounts, geen programma's, helemaal niets..

  Hoe kan ik DAT oplossen? :P
  Bedankt voor alle hulp :wink:
 • admin wachtwoord op blank zetten (geen wachtwoord dus) http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/
  http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/cd060213.zip
  Als je opstart kun je met Ctrl-Alt-Del het login scherm oproepen, als dat niet lukt… dan lijkt er toch iets stuk.
  Zoek dan eerst nog eens bij MS naar "geen login scherm windows xp" of zo (in het Engels…)
 • Nou ja, niets schijnt te lukken, ik kan wel weer in windows komen maar ik krijg alleen maar en constant foutmeldingen.. Ik heb besloten dat ik alle belangrijke gegevens op een externe harde schijf ga zetten en vervolgens gewoon de hele computer overnieuw ga installeren.

  Bedankt voor alle hulp though :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.