Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Administrator account

wanderer
20 antwoorden
 • Ik heb nauwelijks iets te maken gehad met XP Home. Is het juist dat een admin. account uitsluitend te benaderen is vanuit safe mode?
  Of heb ik ergens de klok horen luiden………
 • In Windows xp wordt je waarschijnlijk automatisch aangemeld. Je kunt in het configuratie scherm de gebruikers van de computer bekijken en welke toegang ze hebben. Waarschijnlijk heb je volledige administrator "rechten". Als je dat hebt mag je software installeren enzo.

  In de veilige modus wordt de administrator account specifiek in beeld getoond en is er geen automatische aanmelding. Maar bij verreweg de meeste pc's zit daar geen wachtwoord op.
 • Ja, maar vlg. mij bestaat er een verschil tussen Home en Pro, in die zin dat je bij Pro niet specifiek naar safe mode hoeft om bij die Administrator account te komen (Ctrl+Alt+Del) en bij Home wel…….. Juist of niet?
  Let wel: ik heb 't hier even niet over "rechten" maar uitsluitend over de account.
 • Ook in Home edition kun je inloggen als administrator als de PC niet opgestart is in safe mode…
 • [quote:c9235c4a28="Leo S"]Ook in Home edition kun je inloggen als administrator als de PC niet opgestart is in safe mode…[/quote:c9235c4a28]

  Wel met administrator-rechten inderdaad. Maar wil je inloggen op het account met de naam "Administrator", dan gaat dat in XP Home via safe mode. In XP Pro is dat niet nodig, dan kun je dat account ook gewoon benaderen als je PC niet in safe mode is opgestart.
 • En dat laatste (IEEE1394) bevestigt mijn vermoeden dus…..
  Het enige dat ik me eigenlijk al een tijdje afvraag, zowel bij Home als Pro: bestaat er nou eigenlijk een wezenlijk verschil tussen de account "Administrator"en een gebruikersaccount met "administrator [u:e5b9cc6f07]rechten[/u:e5b9cc6f07]"?
 • [quote:1c0f5aeb7f="lion"]bestaat er nou eigenlijk een wezenlijk verschil tussen de account "Administrator"en een gebruikersaccount met "administrator rechten"?[/quote:1c0f5aeb7f] Ja, alleen het Adminitrator account kan niet worden verwijderd. En is het enige account dat kan worden gebruikt om in te loggen op de Recovery Console van de Windows XP cd.
 • Dank voor deze info!
 • [quote:4510e6fb65="IEEE1394"][quote:4510e6fb65="Leo S"]Ook in Home edition kun je inloggen als administrator als de PC niet opgestart is in safe mode…[/quote:4510e6fb65]

  Wel met administrator-rechten inderdaad. Maar wil je inloggen op het account met de naam "Administrator", dan gaat dat in XP Home via safe mode. In XP Pro is dat niet nodig, dan kun je dat account ook gewoon benaderen als je PC niet in safe mode is opgestart.[/quote:4510e6fb65]
  Wil je even aangeven hoe ik het account "Administrator" kan benaderen in XP-Pro?
  Dat vind ik namelijk bij mij niet.

  Greetz
 • Inmiddels ben ik wat wijzer….
  Ik ga er even vanuit dat er geen wachtwoorden gebruikt zijn en de opties "welkomsscherm" en "snel wisselen" (van account) geactiveerd zijn bij de gebruikersopties.
  Als er 1 standaardaccount (de "gebruiker") actief is, dan levert een "Ctrl+Alt+Del" in het welkomsscherm mij niet veel op behalve een taakoverzicht. Ook meerder keren herhalen niet, maar dit zou bij de laatste "Pro" versies zo zijn en bij eerdere niet……(???).

  Wat ik [u:a37987b0f0]wel[/u:a37987b0f0] kan, is mezelf afmelden (Start, "Mijn naam" afmelden). Ik krijg dan een venster waarin standaard "Mijn naam" als account staat en een optioneel wachtwoordvak. Ik kan nu "Mijn naam" wijzigen in "administrator", gevolgd door een "OK"…….
  Op dat moment wordt de Administrator account actief en kun je naar hartelust wisselen tussen de standaardaccount (of meerdere accounts indien aanwezig), en de Admin. account.
  Bij een herstart van Windows is de Admin. account weer foetsie en zal je weer "jezelf" af moeten melden om die Admin. account weer te benaderen.

  Dit is naar mijn idee in de laatste "Pro"versies de enige wjze om in een "normale" Windows sessie de Admin. account te benaderen…..(?)
  In de "Home" versie is die Admin. account [u:a37987b0f0]uitsluitend[/u:a37987b0f0] in veilge modus te activeren.
 • Lees deze pagina eens door:
  http://www.petri.co.il/add_the_administrator%27s_account_to_the_welcome_screen_in_xp_pro.htm
 • @gerben,de link geeft een foutmelding.
 • Even kopiëren en plakken, phpbb maakt er geen volledige link van.

  Edit: link maar even gewijzigd (' vervangen door %27), werkt nu wel.
 • Het gaat er niet,om het Administrator account toe te voegen aan het welkom scherm,maar of je dit account kunt benaderen als je al bent ingelogd.
  Volgens mij kan dat dus niet in XP-Pro.
 • Dat kan dus wel in Pro (niet in Home):
  - Meldt jezelf af als gebruiker
  - Je krijgt dan een venster waarin je "administrator" kunt invullen (i.p.v. je eigen account). Wachtwoorden zijn optioneel.
  - Je logt dan in op de Administrator account
  - Hierna kun je naar wisselen tussen de Admin. account en (een) andere
  - Bij een herstart is de Admin. account opnieuw niet beschikbaar
 • [quote:0e41b5b25f] Meldt jezelf af als gebruiker[/quote:0e41b5b25f]
  Dan kom ik in een scherm "Afmelden bij Windows" en daar kan ik kiezen voor "Andere gebruiker" of "Afmelden",maar kan niets invullen :-?
 • Da's vreemd. Bij de keuze "andere gebruiker" krijg ik de actieve account (er is er maar 1) te zien. Na "afmelden"verschijnt het keuzevenster…..
 • [quote:1e6b676eac="wanderer"][quote:1e6b676eac] Meldt jezelf af als gebruiker[/quote:1e6b676eac]
  Dan kom ik in een scherm "Afmelden bij Windows" en daar kan ik kiezen voor "Andere gebruiker" of "Afmelden",maar kan niets invullen :-?[/quote:1e6b676eac]

  Rectificatie op mijn eigen reactie:
  - Start
  - "Gebruiker" afmelden
  - In het venster "Afmelden bij Windows" kiezen voor "Afmelden"
  - In het venster dat hierna verschijnt een Ctrl+Alt+Del doen
  - Als 't goed is krijg je nu een venstertje met vakken "Naam"en (optioneel) "Wachtwoord"
  - De naam van de actieve gebruiker is ingevuld. Overschrijf het met "administrator".
  - Nu log je in als "Administrator"en kun je [u:1e6b676eac]gedurende dezelfde sessie[/u:1e6b676eac] wisselen tussen "Administrator" en andere account(s)
 • Dit laatste klopt,ik krijg dan een geheel ander bureaublad,alsof ik XP net geïnstalleerd heb.

  Tot zover ok,maar als je de opm. van IEEE1394 er nog eens op na leest;

  "In XP Pro is dat niet nodig, dan kun je dat account ook gewoon benaderen als je PC niet in safe mode is opgestart."

  dan kun je op deze manier niet meer van "gewoon" spreken en dat was\is mijn punt in deze.

  Gewoon is in mijn idee,Configuratiescherm > Gebruikers ,begrijp je :wink:

  Maar zeer bedankt voor je uitleg,ik begrijp tenminste nu hoe je dit bedoelde 8)


  Greetz
 • Dat je een ander bureaublad krijgt is logisch. De "Administrator" heeft het standaard bureaublad immers nooit aangepast na de install………
  Wijzig het bureaublad maar eens als je als Admin. bent ingelogged!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.