Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista installatie vraag

4 antwoorden
  • hallo, ik heb de vista dvd Rc1 (engels) aangevraagd wegens gebrek aan dvd brander maar nu wil ik vragen hoe ik dit moet installeren ik heb geen cd van windows xp maar ik heb een hp computer dus ik kan wanneer ik wil gewoon terug zetten naar fabrieksinstellingen en bestanden helemaal fris dus.. maar voordat ik vista ga installeren moet die andere windows eraf... hoe doe ik dat en hoe installeer ik vista dan? alvast bedankt :wink:
  • je heb geen dvd brander maar het je dan wel een dvd lezer . als je dat niet heeft . dan kan je vista niet installeren . het staat namelijk op een dvd. en wat moet je er mee . er is nog geen software voor . en je moet een behoorlijk zwaar systeem hebben .
  • Wil je Vista installeren (en je vraagt niet voor niets een DVD aan) dan zijn er 3 plekken waarop je dat kunt doen. 1. Zeer te prefereren is een andere harde schijf dan je XP schijf. Dan komen de twee besturingssystemen (met name met de-installatie) nooit in de knoop. 2. Tweede keuze is een aparte partitie op de schijf waar nu je XP opstaat. Vista maakt een mooi multibootje aan waarmee je bij de opstart uit XP of Vista kunt kiezen. Maar wil je Vista er -om wat voor redenen ook- afgooien dan moet je trucs gaan toepassen om XP weer opstartbaar te maken. Dat werkt niet altijd naar behoren en kan in het uiterste geval een herinstallatie van XP behoeven. 3. Uiterste keuze is om XP te vervangen door Vista. Dat betekent wel dat je al je programmas etc. moet installeren IN Vista en alles van XP kwijt bent. Als het voor jou een optie is om later gewoon je recoverydisks van de fabrikant te draaien kun je kiezen voor 1, 2 of 3. Daarbij aangetekend dat je voor keuze 2 wel een aparte partitie moet hebben. Die is niet IN Windows aan te maken zonder herinstallatie. Daar heb je, voor het behoud van je huidige installatie + gegevens, een extern programma voor nodig. [quote:4ed66131e2="plextor"]je heb geen dvd brander maar het je dan wel een dvd lezer . als je dat niet heeft . dan kan je vista niet installeren . het staat namelijk op een dvd. en wat moet je er mee . er is nog geen software voor . en je moet een behoorlijk zwaar systeem hebben .[/quote:4ed66131e2] De eisen aan het systeem vallen wel mee. Alleeen als je ALLE -grafische- opties wilt draaien moet je flink beslagen ten ijs komen. 'Er is nog geen software voor'?????? Alle XP software draait gewoon door op Vista, hoor!
  • [quote:44267e8264="KeesA"]Wil je Vista installeren (en je vraagt niet voor niets een DVD aan) dan zijn er 3 plekken waarop je dat kunt doen. 1. Zeer te prefereren is een andere harde schijf dan je XP schijf. Dan komen de twee besturingssystemen (met name met de-installatie) nooit in de knoop. 2. Tweede keuze is een aparte partitie op de schijf waar nu je XP opstaat. Vista maakt een mooi multibootje aan waarmee je bij de opstart uit XP of Vista kunt kiezen. Maar wil je Vista er -om wat voor redenen ook- afgooien dan moet je trucs gaan toepassen om XP weer opstartbaar te maken. Dat werkt niet altijd naar behoren en kan in het uiterste geval een herinstallatie van XP behoeven. 3. Uiterste keuze is om XP te vervangen door Vista. Dat betekent wel dat je al je programmas etc. moet installeren IN Vista en alles van XP kwijt bent. Als het voor jou een optie is om later gewoon je recoverydisks van de fabrikant te draaien kun je kiezen voor 1, 2 of 3. Daarbij aangetekend dat je voor keuze 2 wel een aparte partitie moet hebben. Die is niet IN Windows aan te maken zonder herinstallatie. Daar heb je, voor het behoud van je huidige installatie + gegevens, een extern programma voor nodig. [quote:44267e8264="plextor"]je heb geen dvd brander maar het je dan wel een dvd lezer . als je dat niet heeft . dan kan je vista niet installeren . het staat namelijk op een dvd. en wat moet je er mee . er is nog geen software voor . en je moet een behoorlijk zwaar systeem hebben .[/quote:44267e8264] De eisen aan het systeem vallen wel mee. Alleeen als je ALLE -grafische- opties wilt draaien moet je flink beslagen ten ijs komen. 'Er is nog geen software voor'?????? Alle XP software draait gewoon door op Vista, hoor![/quote:44267e8264]Alle XP software draait gewoon door op Vista, hoor! noem eens wat op . nero nee antivirus nee videodrivers nee office software nee chipset drivers nee spelletjes nee . moet in nog eff door gaan . er loopt bijna niets op tot nog toe .

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.