Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows functioneert niet goed

vxvk
13 antwoorden
 • Als Windows niet meer opstart of afsluit, zoals bij mij het geval is. Daar weet iemand misschien wel een oplossing voor

  Gerda
 • Gerda, leg even uit, want als ie niet opstart, snap ik niet hoe je daarna afsluitproblemen hebt… :-?

  Wat gebeurt er precies? (duidelijke vragen leiden tot duidelijke oplossingen :) )
 • Format c:, en een verse install
 • Nee, deze opmerking was een suggestie voor de FAQ omdat ik geen echt antwoord kreeg bij het forum leek het me een goed idee om zo'n onderwerp bij de FAQ te plaatsen.
  Ja, ik heb een probleem met het afsluiten van Windows. Ik werk met Windows prof 2000 en ik heb met F8 een zogenaamde goede versie opgestart (profiel1). Dat bleek niet echt te helpen. Onder veilige modus sluit Windows wel af, maar na een gewone opstart niet. Dan moet ik dus op de hardhandige manier afsluiten. Kijk, ik heb wel een image gemaakt, dus die kan ik altijd nog terugzetten, maar het leek me dat mijn probleem wel vaker voorkwam. Format c: lijkt me dus niet echt nodig nu. Gerda
 • [quote:81bec18557="Pceetje"]Format c:, en een verse install[/quote:81bec18557]
  Juist Pceetje: als je auto kuren heeft kan je hem natuurlijk ook naar de slopter rijden een een nieuwe gaan kopen … ? 8)
 • [quote:89060fb12a="Passer"][quote:89060fb12a="Pceetje"]Format c:, en een verse install[/quote:89060fb12a]
  Juist Pceetje: als je auto kuren heeft kan je hem natuurlijk ook naar de slopter rijden een een nieuwe gaan kopen … ? 8)[/quote:89060fb12a]

  Mis hoor, het besturingssysteem vernieuwen staat niet gelijk met een nieuwe computer kopen.

  Als men ons geen echte info geeft kunnen we ook geen echte herstellingstips geven.


  Het probleem klaar en duidelijk uitleggen levert ook vlugger een oplossing op
 • Dan hier nog eens duidelijk het probleem: als ik via start 'afsluiten' kies, sluit Windows niet af, maar start weer opnieuw op. Ik werk op een notebook Pentium 4 met 512 mb ram en Windows 2000 prof. Ik heb met F8 een oude werkende versie gekozen, maar dat hielp niet. In veilige modus sluit Windows wel af. Misschien heeft iemand een suggestie? Vast bedankt. Gerda
 • Dit gaat over Windows XP, maar wellicht staat er iets bruikbaars tussen?
 • Ik heb de aanwijzing opgevolgd en even op de XP-site gekeken en daar gekozen voor het niet meer aanvinken van het opnieuw opstarten. Windows sloot wel af, maar ik kreeg de volgende foutmelding:

  ***STOP:0x000000044 (0x811DC468,0x00000CCA,0x00000000,0x00000000)
  Multiple_IRP_COMPLETE_REQUESTS

  Bezig met starten van de fysieke geheugendump
  Fysieke geheugendump compleet. Neem contact op met uw systeembeheerder of
  technische ondersteuningsafdeling

  Steeds als de computer hiervoor weer doorstartte kon ik wel zien dat er een melding was, maar ik kon hem niet lezen omdat het bericht meteen verdween. Nu startte de computer niet meer op, maar kwam het bovenstaande bericht. Daar begrijp ik nu helemaal niets meer van.
  Gerda
 • Als ik hier kijk, zie ik dat het probleem mogelijk wordt veroorzaakt door een driver (de getalletjes in de daar genoemde foutmeldingen wijken iets af).
  Heb je onlangs nieuwe drivers voor je hardware geinstalleerd?

  Als ik me goed herinner heeft Windows 2000 ook een logboek, net als XP.
  Rechts-klik eens op "Deze Computer", en kies dan voor beheren -> logboeken -> systeem. Kom je daar fouten tegen, en zoja, welke?
 • Ja, ik ben bezig geweest met het installeren van een oude nokiatelefoon, maar ik weet niet zeker meer of het toen al mis was of nog niet. Er zijn inderdaad foutmeldingen, nl. steeds 'Service Control Manager' en 2 x 'DCOM'. Ik weet niet wat er daarmee moet. Maar misschien weet jij het?
  Vast bedankt. Gerda
 • [quote:a3deb3d372="vxvk"]Ja, ik ben bezig geweest met het installeren van een oude nokiatelefoon, maar ik weet niet zeker meer of het toen al mis was of nog niet.[/quote:a3deb3d372]

  Je zou eens kunnen kijken of het de-installeren ervan helpt.

  [quote:a3deb3d372="vxvk"]Er zijn inderdaad foutmeldingen, nl. steeds 'Service Control Manager' en 2 x 'DCOM'. Ik weet niet wat er daarmee moet. Maar misschien weet jij het?
  Vast bedankt. Gerda[/quote:a3deb3d372]

  Bij zo'n foutmelding staat ook een nummer: Gebeurtenis-id.
  Dat nummer kun je invullen op http://www.eventid.net/, en dan kijken of je dan informatie krijgt waarmee je wat kunt.
 • a. Configuratiescherm > Systeem > Geavanceerd > Opstart- en herstelinstelingen > Instellingen
  De computer automatisch opnieuw starten moet uitgevinkt staan.
  Dan reboot hij niet , maar krijg je een blauw scherm met foutmelding. (vermoedelijk die 00000044, maar mogelijk ook een andere).
  Noteer die nummers even

  b. wat die 00000044 betreft:
  http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/w2kmsgs/1183.asp
  http://support.microsoft.com/?kbid=294876&sd=RMVP
  http://support.microsoft.com/kb/q194369/
  Misschien is hier iets voor jou van toepassing?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.